Buscar

CIVISME I CONVIVÈNCIA

   

Servei de Mediació

Cornellà pel Civisme

Patis Oberts

Cornella Antirumors

   
   

Servei de Mediació

El diàleg és la millor manera de solucionar qualsevol problema que es pugui donar dins d’una escala de veïns. Els veïns i veïnes han de poder parlar directament per resoldre les molèsties que la convivència pot generar. Quan això no és possible, per qualsevol motiu, els interessats es poden adreçar  al Servei Municipal de Mediació Ciutadana, que és un espai dirigit per un professional de la mediació, on les parts implicades al conflicte poden parlar i treballar conjuntament per trobar una solució als seus problemes de convivència.

La mediació facilita l’establiment d’una relació sincera entre les parts en conflicte, augmentant el respecte i la confiança entre aquestes i millorant la comunicació i la comprensió mútua.

El Servei de Mediació Ciutadana treballa amb els següents principis:

· Voluntarietat: Les parts han de participar en el procés de mediació de manera voluntària.

· Les parts han de col·laborar en la gestió del conflicte: Les parts han de treballar, amb l’ajuda del mediador o mediadora, per trobar la solució al seu conflicte.

· Confidencialitat: La informació que aportin les parts al servei de mediació és totalment confidencial.

· Neutralitat: El mediador o mediadora és un professional neutral dintre del procés.

Aquest servei funciona a Cornellà des de l'any 2008 i té com a objectiu oferir assessorament i una intervenció neutral a través d'un equip de professionals que intenten ajudar a resoldre problemes entre veïns a través del diàleg, abans de recórrer a la denúncia. Es tracta d'un mètode ràpid i eficaç que ajuda a restablir les relacions deteriorades, així com a millorar la convivència i fomentar la comunicació.

Qui es pot adreçar al Servei de Mediació Ciutadana?

Qualsevol ciutadà o ciutadana que tingui un problema de convivència es pot adreçar al Servei de Mediació que contactarà també amb l’altra part per tal de facilitar la solució del problema.

On som?

Plaça dels Enamorats, 5
08940 Cornellà de Llobregat
Tel.: 93.377.02.12
Fax: 93.377.82.63
mediaciociutadana@aj-cornella.cat
 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 8 a 14 h.


Cornellà pel Civisme

L'Ajuntament de Cornellà realitza campanyes de sensibilització i educació cívica, per conscienciar la població de les obligacions i dels drets que tenim tots i totes d'aconseguir una millor convivència tant a les escales de veïns com a l'ús dels espais públics.

Amb aquest objectiu, parelles d'educadors i educadores cívics passegen pels carrers i places de la ciutat intervenint en aquells comportaments incívics que detecten i posant en coneixement dels usuaris i usuàries les ordenances que regulen la convivència i el manteniment de l'espai.

Normes bàsiques de convivència i civisme

Respectar el descans veïnal. L'horari de descans és de les 10 de la nit a les 8 del matí durant tots els dies de la setmana.
Llenceu els residus petits a la paperera.
Llenceu la brossa al contenidor adequat segons sigui matèria orgànica, paper, vidre o plàstic.
No abandonar els mobles o estris personals al carrer..
Els gossos han d’anar lligats i els seus residus han de ser recollits.
No fer pintades a la via pública ni a les propietats privades.
No espolsar la roba, catifes, etc, ni regar les plantes de la balconada fora de l’horari establert. L’horari permès és de les 10 de la nit a les 7 del matí.

 

 

 

 

 

 

 

 

* Aquestes normes bàsiques i d'altres es troben recollides en les vigents ordenances de convivència i neteja de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i el seu incompliment pot implicar sancions entre 30,05 i 3.000 euros, a més de les responsabilitats subsidiàries corresponents.

Podeu trobar més informació als departaments col·laboradors:

Guàrdia Urbana

 

Espai Públic

         

Inici

Patis Oberts

El programa de Patis Oberts posa a disposició dels nens, nenes i joves espais adequats on   poder-se relacionar i fer esport. Es tracta de facilitar l’ús del pati escolar perquè pugui ser un espai educatiu també el cap de setmana i durant tot l’any.

Amb aquest programa es tracta d’afavorir la convivència ciutadana en l’ús dels espais públics de la ciutat, en reservar les places i parcs per al descans i l’oci de la ciutadania i, alhora, fomentar la pràctica esportiva i els espais de relació d’infants i joves en unes instal·lacions adequades.

Durant les tardes dels mesos d’estiu, aquests patis escolars compten amb un dinamitzador/a esportiu/va que supervisa la pràctica de les activitats i coordina el bon funcionament de les instal·lacions.

A totes les activitats s'apliquen les directrius del programa Juga Verd Play que pretén fomentar els valors educatius a través de l'esport, concretament dins de l'esport en edat escolar.

El pati funciona com qualsevol altre espai públic de la ciutat. Els pares o acompanyants adults són els responsables dels infants o joves que puguin estar-hi jugant.

 

On es troben els patis oberts?

· Escola Sant Ildefons (Av. Sant Ildefons 24)

· Escola Ignasi Iglesias (c. Marià Benlliure 29 - accés pl. Pau Casals)

· Escola Montserrat (Av. Línia Elèctrica 2-4)

· Escola Jacint Verdaguer (Av. Salvador Allende 14-16)

· Escola Dolors Almeda (c. Baltasar Oriol 66)

Així mateix, també estaran obertes durant tot el dia les pistes esportives de la plaça d'Europa, plaça de Sant Ildefons, plaça d'Almeda la Vella i la del parc del Canal de la Infanta.

Horari d’obertura dels centres (2018):

Durant tot l’any els patis estan oberts dissabtes i diumenges, en horari de 10.00 a 15.00 hores.

A l'estiu, els patis de les cinc escoles són oberts tots els dies de la setmana:

-Del 25 de juny al 5 d'agost, i del 20 d'agost al 9 de setembre, de 17.00 a 20.30 hores.

-Del 6 al 19 d'agost, els patis romandran tancats.


Normes de funcionament dels patis:

•    El pati funciona com qualsevol altre espai públic de la ciutat. Els pares o acompanyants adults són els responsables dels infants i joves que puguin estar-hi jugant.

•    Aquest pati és perquè el facin servir persones, per tant, no poden haver-hi animals.

•    No poden entrar vehicles de motor.

•    És un espai sense fum; així que no hi fumeu.

•    S’ha de fer ús de les papereres

•    Dins del pati només estan permeses les begudes sense alcohol.

•    Hi ha una persona encarregada d’obrir i tancar els patis que anirà passant a estones alternatives per cada pati. Us preguem que li comuniqueu si observeu qualsevol desperfecte i feu cas de les seves indicacions.

Normes d'ús (2018)

 

Notícia Cornellà Informa

Podeu trobar més informació als departaments col·laboradors:

Esports

 

Educació

         

Inici

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41275 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.