Buscar

On estem?

Parc de Can Mercader
Ctra. de l'Hospitalet, s/n.
08940 Cornellà de Llobregat
Tel.: 93 474 33 99
Fax: 93 377 30 04
informacio@aj-cornella.cat

Serveis Petita Infancia

Consell d'Infants de Cornellá

Factura Fiscal

Pla educatiu d'entorn

Families Monoparentals

Família i Valors 

El programa “Família i valors” té com a objectius convidar a la reflexió sobre l’educació en valors en els àmbits família, escola i ciutat; facilitar eines a les famílies per afavorir la tasca educativa dels fills/es; promoure la participació de les famílies en valors a la ciutat i sensibilitzar sobre la diversitat familiar i els valors democràtics.

La família tradicional ha experimentat canvis a la nostra societat occidental amb la transformació de les relacions interpersonals i ha quedat ampliada per noves realitats que la transformen en famílies monoparentals, adoptants, del mateix sexe,  reconstruïdes, divorciades, etc. Tanmateix, la família és l’educadora per excel·lència a partir del primer contacte amb carícies i primeres paraules, responsable de la socialització dels fills/filles juntament amb l’escola i l’entorn, així com la principal transmissora de valors de models de conducta.

Bloc família i valors

Valors educatius

Coeducació

Reconeix les diferències de sexe com a element de diversitat i riquesa, evitant la reproducció d’estereotips i actituds que condueixen a la desigualtat i fins i tot la violència de gènere.

Civisme

Integra els drets i els deures individuals i col·lectius en l’espai públic com element de qualitat de vida i interacció social.

Diàleg

Crea un lligam dins la família basat en l’afecte i la paraula, la comunicació verbal i la no-verbal (incloent el vessant intergeneracional: infants, joves, adults, persones grans).

Responsabilitat

Orienta les accions dels infants dins la família en què els pares posen uns límits amb corresponsabilitat i permeten el desenvolupament de l’infant com a persona autònoma.

Esforç

La capacitat per aconseguir amb determinació un objectiu que permet obtenir un millor rendiment i més autoestima en l’àmbit de la família, l’escola i la societat.

Actuacions a desenvolupar

Escola Municipal de mares i pares

  • Xerrades-taller sobre valors per a famílies a les biblioteques Central i Marta Mata, relacionant-les amb l’Hora del conte per a infants.
  • Xerrades-taller o conferències col.loqui per a famílies de les Escoles bressol, Espais Nadó i Familiar, centres d’infantil, primària i secundària, incloent un valor a treballar.

Jornada ludic-formativa al Parc Esportiu de Llobregat. S'imparteixen tallers per als pares i mares, vinculats amb aquests valors, simultàniament amb ludoteques i tallers per als infants.

Bloc Família i Valors, espai que convida a la reflexió sobre l’educació en valors en els àmbits de la família, l’escola i la ciutat.

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
13473 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.