Buscar

On estem?

Parc de Can Mercader
Ctra de l'Hospitalet, s/núm. 
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 02 12
Fax 93 377 19 82
informacio@aj-cornella.cat

ajudes personals

cornella cuida

carnet transports

contacte online

Gent Gran

grafico de zona habilitada para discapacitadosL’objectiu general del treball amb aquest sector de població és la millora de la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la prevenció, la participació, la solidaritat, l’aprenentatge i l’atenció a les mancances derivades de les situacions de pèrdua d’autonomia.

Aquests objectius s’aborden tant a nivell individual amb la tramitació de serveis i recursos que permeten donar respostes a les necessitats concretes (serveis d’atenció a domicili, centres de dia, residències...) com grupal, mitjançantprojectes que es porten a terme als Centres de Serveis Socials o dins del Programa de Dinamització de la Gent Gran.

 
Informació i inscripcions als tallers del Programa de Dinamització de la Gent Gran: 93 377 75 81
    Recursos per a la Gent Gran. Residències i Centres de dia
    Dinamització de la Gent Gran
    Activitats per a la Gent Gran

 Recursos per a Gent Gran. Residències i Centres de Dia.

Tots dos serveis són recursos destinats a facilitar un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats d’assistència de la persona gran i a afavorir la recuperació o el manteniment del màxim grau d’autonomia personal i social.

Algunes residències són per a persones sanes i amb autonomia, altres, les 'assistides', compten amb personal sanitari per a tenir cura de les persones que pateixen alguna dependència.

Els Centres de Dia ofereixen atenció unes hores cada dia per a què la persona gran pugui continuar vivint al seu domicili i en el seu entorn.

Residències
Centres de Dia

Dinamització de la Gent Gran

Casals de Gent Gran

Omplir el temps lliure és saludable i ajuda a mantenir-se físicament i psíquicament en activitat. Els casals són centres de reunió i d'activitats que ofereixen possibilitats d'ocupar aquest temps de forma entretinguda, creativa i activa, cultivant a la vegada les relacions amb altres persones grans.

Els casals s’entenen com centres que les persones grans fan seus tenint-ne cura i participant-hi amb la seva iniciativa i esforç. Organitzen activitats diverses com tallers de manualitats, tertúlies, festes populars, xerrades excursions...

Casals de gent gran de Cornellà (adreces i telèfons)

Activitats per a la Gent Gran

Programa d'activitat física

Amb el temps lliure que aporta la jubilació cal dedicar unes hores a tenir cura del cos. Mantenir-se actiu i àgil allarga les possibilitats de ser una persona sana i independent. La informació de les classes de gimnàstica es pot obtenir als Casals de Gent Gran. També es pot adreçar-se a les instal·lacions municipals que funcionen als barris per informar-se del que ofereixen.

Activitats de Ciutat o en col·laboració amb entitats

Es tracta d’activitats que s’organitzen o be fora del marc dels casals de gent gran o aprofitant aquests, però oberts a tota les persones grans. Tenen com objectius afavorir l’aprenentatge, la participació, les relacions i la solidaritat.

Caminades per la ciutat

Recorreguts per la ciutat organitzats en col·laboració amb el Departament d’Esports i el de Medi Ambient. per tal de conèixer l’entorn i fer exercici d’una forma agradable i amb companyia.

Xerrades de promoció de la salut

Cicles de xerrades a diferents casals de gent gran i entitats que porten a terme professionals de l’Àrea de Salut Pública per a oferir assessorament sobre les malalties més freqüents, la forma de preveure-les i tractar-les, els hàbits saludables, els canvis que cal assumir per a afrontar l’envelliment, etc.

Tallers d’estimulació de la memòria

Tallers d’entrenament en tècniques que permeten preveure i retardar la pèrdua de la memòria. A més dels que organitzen els Casals de Gent Gran hi ha tallers al Centre Cultural Joan N. García Nieto i a l’Associació de Veïns de Pedró

Tallers d’autoestima

Permet potenciar els recursos personals per a millorar la valoració que fa un de si mateix i ajuda a l'adaptació als canvis propis de l'envelliment. Per a complir aquests elements el taller dóna elements pràctics per aprendre a relaxar-se i a divertir-se en diferents situacions de la vida quotidiana.

Es porten a terme al Centre Cultural Joan N. García Nieto.

Tallers de Tai-txí

Tallers que introdueixen al coneixement d’aquesta tècnica oriental. Els tallers d’iniciació es porten a terme al Centre Cultural Joan N. García Nieto i per a les persones que coneixen la tècnica es fan sessions a espais públics.

Tallers i Aules Obertes d’Internet

Es porten a terme en els Casals de Gent Gran d’Almeda, Centre i Riera i a les Associacions de Veïns de Pedró i Gavarra. Els monitors són també persones majors que voluntàriament s’han preparat per a poder transmetre els coneixements bàsics de la navegació per internet.

Grups de Caminar

Es fan a diferents barris de la ciutat. És una activitat de promoció de la salut i de foment de les relacions interpersonals que es porta a terme conjuntament amb el Departament de Salut Pública i el grup de voluntaris de Creu Roja.

Festa del Pre-Nadal

El Pre-Nadal s'organitza amb la finalitat de que gent gran de diferents barris i situacions puguin celebrar plegats les festes nadalenques.

Concurs de relats breus per a persones grans

Es tracta d’oferir un marc per a què les persones grans puguin donar a conèixer la seva capacitat creativa, la seva experiència, la seva visió de la realitat, la fantasia i la ficció.

Més informació:

Departament de Benestar Social (Tel: 93 377 75 81) o als Casals de Gent Gran

anar a inici pàgina

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
48927 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.