Buscar

On estem?

c. Mossèn Jacint Verdaguer s/núm. (Castell de Cornellà)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 474 51 35
Fax. 93 377 82 63
informacio@aj-cornella.cat

queferacornella

contacte online

  

 

Descarrega el llistat complet de totes les activitats
(setembre-desembre 2019)

 

Més informació i reserves per a les activitats:
Tel.: 93 474 51 35 (Castell). De dilluns a divendres de 10 a 14h.
e-mail: museumercader@aj-cornella.cat


 


Exposicions temporals

 

Inici

     
 

Castell de Cornellà

Adreça: c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 474 51 35
Horari:
_·De dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
_·Diumenges de 10 a 14 hores.
 
     

50 anys plens d'històries. G.E. Vol i Vol

50 anys. Mig segle. 5 dècades plenes d'històries, anècdotes i records. Les parets del Castell de Cornellà es vesteixen de la història de l'Esplai Vol i Vol. Us convidem a recordar tots els moments viscuts al voltant del món de l'Esplai, i aprofitem per descobrir-te alguns secrets de l'Esplai!
Durada: Del 13 de setembre al 3 de novembre
Inauguració: 13
de setembre, a les 19.30 h

   
     
35a. Mostra de Còmic 'Ciutat de Cornellà'

Una nova edició de l'exposició dels treballs guanyadors de la 35a convocatòria dels premis de còmic Ciutat de Cornellà. Una nova ocasió per conèixer i apropar-nos a aquest llenguatge artístic tant present a la nostra ciutat.

Durada:Del 8 de novembre a l'1 de desembre
Inauguració: 8
de novembre, a les 20 h

 

   
 XIV Mostra del Grup de Pintors de Cornellà

Un cop més, a les portes de les festes nadalenques d'enguany, el Castell acollirà una nova mostra del Grup de Pintors de Cornellà. Un col•lectiu actiu i dinàmic, present en moltes de les activitats i festes col•lectives de la ciutat que, com cada any, acudeixen fidels al seu compromís al Castell.

Durada:Del 10 de desembre al 26 de gener
Inauguració:
10 de desembre, a les 20 h

 
 

Museu Palau Mercader

Adreça: parc de Can Mercader -  carretera de L'Hospitalet, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 377 00 25
Horari:
_·Diumenges i festius, de 10h a 14h.
_·De dilluns a divendres, en hores a convenir (grups concertats).
 
   
     

Trens: Viatge a principis del segle XX

Els trens han unit pobles i ciutats de tot el territori i durant anys han permès el creixement econòmic i demogràfic d'aquells indrets per on passaven. Mostra fotogràfica dedicada al transport ferroviari a Espanya al primer terç del segle XX.

Durada: Del 8 de setembre al 27 d'octubre
Activitat complementària:
Fes-te una foto i puja al trenet!
Aprofiteu per visitar l'exposició temporal "Trens: Viatge a principis del s. XX" al Museu Palau Mercader i feu-vos una fotografia amb el photocall que trobareu al final de la mostra. Si l'ensenyeu al personal del Museu, us donaran un tiquet per gaudir d'un viatge gratuït al trenet del Parc Mercader! (Fins esgotar existències).

   
 

 La salvaguarda del Palau Mercader durant la Guerra Civil espanyola i Visions de la Guerra Civil en còmic
Els autors de les novel•les gràfiques "CISCO: una guerra, un país, un hombre" (Josep Salvia), "La brigada Lincoln" (Pablo Durá i Carlos Esquembre) i "La pieza" (Fernando Llor i Rafael Vargas) ens presenten la seva visió personal d'alguns episodis significatius i excepcionals, que han inspirat en algun casos la ficció política, d'un conflicte proper a la nostra història però amb fets encara desconeguts per a molts de nosaltres.
Durada:Del 3 de novembre al 15 de desembre
Activitats complementàries:

3 de novembre
HORARI 12h

Visita guiada a l'exposició
Recorregut guiat per l'exposició de la mà de dos experts que ens explicaran tots els detalls d'aquesta exposició i ens descobriran el còmic com a eina didàctica per conèixer la història.
24 de novembre
HORARI 11h
Taller: Fem un mini-còmic!
Visitarem l'exposició i després crearem un petit còmic entre tots, inspirant-nos en els personatges i escenes que us hagin cridat més l'atenció.
A càrrec de Juan Carlos Calvo

   

 

 

Activitats del Museu per a tots els públics

  Inici
 

Visita guiada a la planta noble del Museu Palau Mercader
Visita  comentada en què es presenta la història de la finca Mercader i alguns dels espais de la planta noble. Plànol de la Planta Noble. 

Quan:

-tots els diumenges i festius, a les 12 hores (quan no hi hagi una altra activitat programada).
-Sessions especials: 11 de setembre / 12 d'octubre/ 20 d'octubre/1 de novembre/16 de desembre
-Consulteu http://agenda.cornella.cat per a més detalls.

Observacions: 

-Punt de trobada: vestíbul del Museu.
-Cada visita és limitada a 20 persones.
-Es recomana fer inscripció prèvia a museumercader@aj-cornella.cat o al telèfon 934745135.
-Si hi ha llista d’espera, a partir de les 12h es cobreixen les places de les persones inscrites que no s’hagin presentat. Si encara queden places, els visitants que arribin després de les 12h, es podran incorporar  en un marge màxim de deu minuts després d’haver començat la visita.
-Recomanada a partir de 10 anys.

 

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     

Sona, sona la pianola

Audició de peces de principis del segle XX en una pianola autèntica, i aclariments sobre el seu mecanisme, a càrrec de Josep Domènech.

 

15/09/2019
13/10/2019
17/11/2019

     

El Joc d’Almeda. Història d’un barri

Al llarg del joc, els equips participants haureu de fer ús dels vostres dots d’observació i orientació per descobrir els racons més amagats del barri i continuar, després, amb un joc de tauler al Museu Palau Mercader on podreu demostrar les vostres capacitats estratègiques mentre recorreu 100 anys d’història d’Almeda.

  29/09/2019
     

Taller de minerals al Museu Palau Mercader

Taller didàctic entorn de la col·lecció de minerals de Joaquim Altabàs, que podeu veure a la planta baixa del Museu Palau Mercader des de l’any 2004. En aquest taller descobrireu les propietats bàsiques dels minerals i us podreu endur un record.

  22/09/2019
     

Què hi passa a Sant Ildefons? Gimcana fotogràfica al barri

Un descendent dels empresaris que van construir els habitatges de Sant Ildefons reclama enderrocar alguns equipaments per seguir construint el que considera que encara li pertoca per dret. Necessitareu treballar en equip i afinar l’enginy, l’observació i la creativitat, per poder trobar els arguments necessaris en defensa del barri a partir de la reconstrucció de la seva història.

  05/10/2019
     

El canal de la Infanta. Un viatge en el temps

El 21 de maig de 1819 es va inaugurar el Canal de la Infanta. El progrés que va suposar per a l’agricultura i la indústria del territori no va estar exempt de conflictes i entrebancs, alguns dels quals podreu viure en primera persona, acompanyats d’alguns dels personatges que els van protagonitzar.

 
     

Meteoròlegs a la Torre de la Miranda

Activitat que il·lustra l’ús primigeni d’aquesta emblemàtica torre com a observatori meteorològic, a la vegada que permet conèixer alguns fenòmens meteorològics d’una manera pràctica i lúdica.

 
     

Tast de música al Museu

Podreu gaudir d’algunes peces clàssiques i contemporànies, interpretades pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas, de Cornellà de Llobregat.

  15/12/2019
     

De la imaginació a la creació: fes el teu conte!

En aquest taller deixareu volar la vostra imaginació tot dissenyant un conte ben creatiu amb el vostre estil propi. Per a tota la família!

   
     

Contes que cauen dels arbres

Projecció Descobrireu la màgia del Museu a través d'una sessió de contes ambientada en la tardor, on els protagonistes trepitjaran fulles seques, cuinaran sopa de carabassa i aniran a buscar bolets.
A càrrec d'UMPALUMPA.

  06/10/2019
     

El parc de Can Mercader. Una passejada pel jardí romàntic i el Palau

Coincidint amb la 2a Festa del Parc de Can Mercader i les Jornades Europees de Patrimoni, us proposem una activitat combinada on descobrireu la unió entre el patrimoni històric i el natural en un mateix espai, el Parc de Can Mercader. Veurem com l'art, la història, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que formava part de l'antiga finca Mercader

  13/10/2019
     

Contes clàssics al Museu Palau Mercader

Descoberta fantàstica del Museu, a través de les narracions clàssiques de sempre. Al final de l'activitat, els participants podran recollir el conte La meravellosa Història del Palau Mercader.

 
     

Contes per a adults

Ara que s'apropa Tots Sants, coneixerem com celebren aquesta festa a Mèxic, coneguda com a Día de Muertos, amb la narració en castellà d'un conjunt de relats entorn la figura de la Calavera Catrina, personificació de la Mort.

  27/10/2019
     

Més que un planetari. El cicle de l'aigua

Us convidem a acompanyar una gota d'aigua en el seu fascinant viatge pel món. La nostra protagonista viu al Mar, on salta i juga amb les seves amigues. Però de tant en tant, la calor se l'enduu ... i aquí comença l'aventura!

 
     
Dones de Cornellà

Recorregut històric per la ciutat que ens permetrà conèixer com les dones de Cornellà han participat en la transformació del municipi, fent visibles la seva activitat i els espais de memòria on han deixat la seva empremta. Vine i descobreix el paper cabdal de les dones en la història de Cornellà de Llobregat!
Elaborat en col•laboració amb el Centre d'Informació i Recursos per les Dones (CIRD).

   03/11/2019
     

Concert La Cançó Catalana

Aquest concert està dedicat a la música catalana de principis del segle XX. És en aquest moment quan la cançó catalana assoleix el seu punt àlgid. Escoltarem compositors com Joan Lamote de Grignon, Eduard Toldrà, Pau Casals, Felip Pedrell, etc, però també algunes compositores de l'època menys conegudes com Narcisa Freixas, Carme Karr, Lluïsa Denis, etc. Un homenatge musical als principals poetes catalans com Jacint Verdaguer, Apel•les Mestres, etc.

   10/11/2019
     

El Cel de Nadal

Us heu parat a pensar què passa a l'univers quan ve Nadal? Quins estels podem observar les nits de Nadal? Quina fase lunar ens espera? Quina és l'Estrella de Betlem? Us proposem un fantàstic viatge a l'espai observant el Sol de ben a prop, viatjant fins a la lluna i descobrint els planetes que podem observar les nits de Nadal.

 

06/12/2019

08/12/2019

     

Descobrint els mobles del Palau Mercader

Visita monogràfica que proposa una aproximació detallada al mobiliari del Museu Palau Mercader, a partir d'un recorregut cronològic per la història del moble, descobrint la funció i la significació dels exemplars observats.

   
     

La Torre de la Miranda i els increïbles projectes del comte de Bell-lloc

Arnaldo de Mercader, el tercer comte de Bell-lloc, obre les portes de la Torre de la Miranda, perquè els visitants puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes i conèixer una mica millor la història, lligada a la història de l'antiga finca Mercader.

   
     

El jardí romàntic dels Mercader i el trenet en miniatura

Activitat conduïda per una experta, en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el Parc de Can Mercader, on la història, l'art, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que havia format part de l'antiga finca Mercader a Cornellà.

   
     

Pel forat del pany: senyores i minyones a Can Mercader

De les moltes històries que es poden narrar entorn de Can Mercader, les de les dones que van habitar aquestes espais, són de les més desconegudes. Aquesta visita centrada en els personatges femenins vinculats a la història del palau, presenta tres escenes dramatitzades, entre 1900 i 1940, protagonitzades per alguns d'aquests personatges històrics documentats.

  29/09/2019
     

La llegenda de Sant Jordi a Can Mercader

Representació de la llegenda de Sant Jordi en el marc de la Jordiada al Parc de Can Mercader, amb la presència estel·lar d’un dels dracs del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

   
     

La llegenda de Sant Jordi al Castell de Cornellà

La llegenda de Sant Jordi a l’escenari real del Castell de Cornellà, amb la col·laboració del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

   
     

Fotoaigüeta! Fes-te un retrat al Museu Palau Mercader

Us proposem que vingueu ben mudats al Museu i us feu una foto amb una càmera “minutera”, com la que es trobaven als parcs a finals de s. XIX i principis de s. XX, el primer laboratori ambulant on es podia revelar una
foto a l’instant!

 
     

Taller de Nadal al Museu

Ara que s’acosta Nadal i ens agrada engalanar-ho tot, al Museu Palau Mercader podreu participar en aquest taller tot experimentant i creant amb colors, materials i textures!

  01/12/2019
     

Un Spa per a Cornelius

Atreviu-vos a fer immersió activa en el món termal romà. Coneixereu una de les restes arqueològiques més desconegudes de Cornellà: les termes romanes de Cornelius, i fareu un tractament complet de bellesa: realitzareu un ungüent i us desvetllarem com l’utilitzaven els romans. A la plaça dels Enamorats.

   
     
Concert: Itimad. l'èxode dels andalusins

Música, poesia i dansa per explicar-nos la història de la que va ser reina de Sevilla/Ishviliyya en Al Andalus,  “Itimad, esposa d’Al Mutammid, el poeta rei” que va viure completament aliena als tòpics: va ser reina poetessa i humil bugadera, lleial i rebel. A càrrec de Nur Camerata (Pedro Burruezo, Maia Kanaan i Jordi Ortega) i Un sol traç (Virginia Joëlle, Dori Bermúdez i Rut Rigat).

   
     
Concert musical de Banus Duo

Aquest duet presenta el seu primer projecte musical, “Windows”, una proposta que combina el tango i la música llatinoamericana amb obres contemporànies. Us convidem a tancar els ulls i a deixar-vos portar per les peces d’Astor Piazzolla, Peter Schickele, Joaquin Rodrigo, Jan Freidlin… Banus Duo són Laia Santamaria (clarinet) i Laura Fontanals (guitarra).

   
     

Taller de Carnestoltes

Us agrada disfressar-vos? Us convidem a què escolliu un personatge, real o imaginari, per a realitzar una màscara amb materials de reciclatge (cartró, robes, papers i plomes de colors) i després de lluir-la a la Rua del Carnaval!

 
     

La botica de Sansa

Sabies que en època medieval les malalties es podien curar amb certes espècies alimentàries? En aquest taller coneixereu el món de les espècies, podreu olorar-les i transformar-les en una recepta culinària que us endureu a casa en un saquet. Apunteu-vos la recepta i convertiu l'aliment en la vostra medecina!

  15/12/2019
 
     

 

Itineraris

  Inici
 

Cada pedra al seu temps

Es recorrerà el centre històric de la ciutat per entendre una part de l'evolució que ha convertit aquella vila agrícola en la ciutat actual. Més informació.

  20/10/2019
     

Seguint la pista Mercader per Barcelona

Veniu a descobrir els espais urbans que van tenir alguna rellevància en la història del llinatge Mercader, comtes de Bell-lloc, com ara el palauet del carrer Lledó, l’església dels sants Just i Pastor, el Gran Teatre del Liceu o el passatge Mercader, a l’Eixample, testimoni del que havia estat propietat familiar, presidida per un palau d’estil àrab.

   
     

El moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977)

Recorregut per alguns punts de Cornellà de Llobregat que van ser escenaris del moviment obrer dels anys seixanta i setanta a la comarca del Baix Llobregat. Més informació.

 
     

Dones de Cornellà. Un itinerari històric

Recorregut per la ciutat que ens permetrà conèixer com les dones han participat en la transformació del municipi, fent visibles la seva activitat i els espais de memòria on han deixat la seva empremta. Vine i descobreix el paper cabdal de les dones en la història de Cornellà de Llobregat!

   03/10/2019
     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
42073 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.