Buscar

On som?

Departament de Joventut i Solidaritat
C. Mn. Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 02 12
Fax. 93 474 33 42
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Informació juvenil: Treball

1.1 Cercar feina    
1.2 Feines d'estiu i treball temporal  
1.3 Autoempresa  
1.4 Treballar a l'estranger  
1.5 Formació ocupacional  
1.6 On dirigir-se  
Demana assessorament  

1.1 CERCAR FEINA

Inici

-Quina és la feina que us va bé? Us oferim 210 fitxes informatives sobre ocupacions del mercat laboral, detallant la descripció de tasques i responsabilitats, formació més adequada, convenis, estudis realitzats, recomanacions, etc. Clica aquí.

-Redacteu el vostre currículum vitae en 5 passos: Clica aquí.

-Models carta de presentació: Clica aquí.

-Entrevista personal i proves de selecció:

ENTREVISTA PERSONAL
Consells pràctics
• Abans de l’entrevista
- Conèixer el Currículum propi
- Tenir presents els punts forts i els punts febles
- Tenir dades de l’empresa
- Recordar l’anunci i el perfil que es demana

• Durant l’entrevista
- Tenir una actitud de confiança, de cordialitat, oferir una aparença agradable, ser sincers
- Tenir cura del llenguatge corporal
- Inicialment, tractament de vostè
- Sigueu correctes. Parleu sempre amb educació i respecte de les vostres antigues feines, companys, superiors o empreses
- Cuideu el vostre aspecte personal, la manera de vestir, la higiene… El maquillatge i el perfum (si en feu servir) que no resultin excessius. La vostra imatge ha de ser coherent amb el lloc
- Sigueu puntuals, apagueu el mòbil
- Vigileu els tics i la gesticulació excessiva. Aguanteu la mirada de l’entrevistador perquè denota interès pel que s’està escoltant, confiança, seguretat i franquesa

• Després de l’entrevista
- Avaluació de l’entrevista
- Millorar els punts febles

I recorda! Cal preparar-se les entrevistes amb antelació: és aconsellable elaborar un guió amb les possibles preguntes que puguin formular-nos durant l’entrevista. També és important que nosaltres fem preguntes referents al lloc de treball, funcions a desenvolupar, etc. Això demostra interès per la feina.

Possibles preguntes

PROVES DE SELECCIÓ
Consells pràctics
Si has de realitzar alguna prova d’aquest estil, es recomanable que descansis bé i no prenguis cap substància que pugui alterar el sistema nerviós abans de fer la prova (cafè, te, alcohol, fàrmacs, etc).
Durant la prova, escolta amb atenció i/o llegeix detingudament les instruccions, assegurant-vos que ho enteneu. Si no és així, pregunteu.

Les primeres preguntes de cada prova solen ser senzilles, de manera que el grau de dificultat va augmentant successivament. El millor és respondre les preguntes en ordre però si t’encalles en una, passa a la següent i ja intentaràs resoldre-la al final de la prova, si et sobra temps. Treballa tan ràpid com puguis, tot i que sovint no s’arriba al final de la prova.

En les proves de personalitat, contesta amb sinceritat (pensa que hi ha preguntes “trampa” per esbrinar si s’està dient la veritat) i evita comportaments radicals, no donis respostes indecises.

I recorda! L’ entrenament millora substancialment el resultat al reduir l’ansietat i habituar-nos al tipus de qüestions que ens plantegen.

Exemples proves psicotècniques

-Carnets professionals: aquí

1.2 FEINES D'ESTIU I TREBALL TEMPORAL

Inici

Et proposem idees de feines temporals, moltes de temporada, i t'expliquem en què consisteixen, quins estudis, habilitats i experiència demanen, com solen ser les condicions laborals que ofereixen i com hi pots accedir.

*Treballar de monitor/a d'educació en el lleure
*Cambrer/a i ajudant de cuina
*Informació i animació turística
*Fer de socorrista
*Collir fruita
*Feina a festivals i concerts
*Classes particulars i cangurs
*Promocions, enquestes i repartiment de publicitat
*Botigues i grans magatzems
*Treballar en un supermercat
*Fàbriques, indústries i magatzems
*Neteja de locals

1.3 AUTOEMPRESA

Inici

-Pautes i guia per a elaborar el pla d'empresa: La web del Departament d'Empresa i Coneixement t'ofereix un apartat dedicat al pla d'empresa, que inclou una guia per a elaborar-lo i informació sobre l'estructura que ha de tenir. Clica aquí.

-Tràmits

Per engegar el teu projecte empresarial, sigui quina sigui la forma jurídica que triïs, hauràs de fer molts tràmits a diversos organismes i administracions. Cada tràmit requereix una documentació específica i té un cost associat. Hi ha tràmits comuns a totes les empreses i uns altres d'específics per a cada forma jurídica. Entre les gestions més habituals hi ha:

  • El registrament de marques i noms comercials al Registre de la Propietat Intel·lectual.
  • La sol·licitud del número d'identificació fiscal, l'alta de les obligacions fiscals i del cens de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) a l'Agència Tributària.
  • La sol·licitud de permisos municipals, la comunicació d'obertura del centre de treball al Departament de Treball.
  • La legalització dels llibres obligatoris de gestió i facturació de l'empresa al Registre Mercantil...

I encara n'hi ha més:

  • Per no perdre't en el laberint de tràmits i passos en la constitució de l'empresa et convé demanar assessorament a alguna entitat especialitzada o bé recórrer als serveis professionals d'una gestoria.
  • L’apartat d’Informació per a crear l’empresa de la web del CIDEM inclou dues guies pràctiques que recullen els principals tràmits que calen per a posar en funcionament una societat a Catalunya i per a crear una empresa com a autònom.
  • Tràmits per al treball autònom
    Per a exercir una activitat professional de manera legal com a treballador autònom calen menys tràmits que no per a crear una empresa, perquè no hi ha d’haver cap procés previ de constitució. Per això, treballar d’autònom és la manera més senzilla d’iniciar una activitat empresarial individualment. El Departament d'Empresa i Coneixement te’n dóna els detalls.

-Finançaments i subvencions

La major part d'iniciatives empresarials requereixen una gran inversió econòmica inicial (adquisició o lloguer de locals, mobiliari i equipaments, matèria primera, cost dels tràmits...). Per a afrontar aquestes despeses tens diverses opcions:

• Cercar finançament directe per al teu projecte (finançament en capital), bé amb capital risc, per mitjà d'un inversor individual ('business angel') o amb un préstec participatiu.
• Demanar un crèdit (finançament en deute). Per a promoure l'autoocupació, el Departament de Treball té diversos convenis amb entitats que faciliten la concessió de crèdits avantatjosos per al finançament de projectes empresarials viables.
• Accedir a ajuts, subvencions i més incentius per reduir costos. Hi ha moltes formes de suport per a tot el procés que implica autoocupar-se: ajuts per a elaborar el pla d'empresa, situacions d'exempció de l'Impost d'Activitats Econòmiques, capitalització de l'atur (cobrament d'una sola vegada de l'import total de la prestació contributiva reconeguda al treballador), bonificacions de la base de cotització a la Seguretat Social per a joves, incentius a la contractació indefinida o temporal; i també tot un munt de subvencions per a cooperatives i societats laborals, línies d'ajut per a col·lectius determinats (dones, persones amb disminució) i per a determinades activitats (turístiques, iniciatives innovadores i d'ocupació).
Informació del Departament d'Empresa i Coneixement sobre subvencions i finançament. 

-Informació i assessorament
PROCORNELLA
C/Tirso de Molina, 36
Tlf. 93 474 02 02
Fax: 93 474 24 66
A/e: info@cornellaempren.com / Web: www.centredempresesprocornella.cat

1.4 TREBALLAR A L'ESTRANGER

Inici

-Quines feines pots trobar a l'estranger?
*Feines qualificades. Idees i propostes de feines destinades a persones amb titulació professional o qualificada.

*Feines no qualificades. Idees i propostes de feines per a les quals no cal tenir cap titulació acadèmica o professional específica, encara que la formació i el nivell de l'idioma poden ser determinants a l'hora d'accedir-hi.

*Feina de pràctiques. La Direcció General de Joventut t'ofereix una llista de recursos exhaustiva sobre feines de pràctiques a l'estranger relacionades amb estudis universitaris o professionals.

-Com pots trobar feina i a on?
*1r pas: Curriculum Vitae Europass
*Agències que gestionen feina a l'estranger
*Consells per a contractar una agència
*Borses de treball a Internet per a anar a treballar a l'estranger

-Programes de Pràctiques

EURODISSEA

Té com a objectiu oferir als joves una experiència professional a l'estranger i una immersió lingüística.

Regions europees que hi participen (segons països)
Alemanya: Baden-Württemberg / Bèlgica: Bruxelles, Wallonie / Croàcia: Ístra, Varazdin / França: Bourgogne, Champagne-Ardenne, Franche-Comté, Île-de-France, Limousin, Midi-Pyrénées, Picardie, Poitou-Charentes, Rhône-Alpes / Itàlia: Valle d'Aoste / Noruega: Akershus / Portugal: Açores, Madeira / Regne Unit: Devon / Romania: Caras Severin, Harghita, Hunedoara, Timis, Tulcea / Suïssa: Jura, Ticino, Valais
Són les mateixes regions participants les que financen el programa, fent-se càrrec de les despeses que comporta l'acolliment de participants.

Durada
De 4 a 7 mesos.

Requisits per participar-hi
- Tenir entre 18 i 30 anys i trobar-se en situació d'atur o treball precari.
- Residir a Catalunya.
- Conèixer suficientment l'idioma del país d'acolliment o una llengua vehicular.
- Tenir formació i/o experiència professional pràctica en l'àmbit laboral objecte de l'estada.

Ajuts
El programa ofereix una beca que inclou:
- Curs intensiu de l'idioma durant un mes a l'inici de l'estada al país de destinació i pràctiques professionals en empreses la resta del temps.
- Allotjament proporcionat per l'organització d'acolliment de cada regió.
- Les despeses d'allotjament i manutenció durant tota l'estada, en condicions variables segons cada regió d'acolliment.
- Programa de visites i activitats culturals.
- Assegurança d’accidents, repatriació i responsabilitat civil.
- Despeses i organització del viatge a càrrec dels participants.
- Sortides individuals o en grup.

Més informació
- www.eurodyssee.eu
- Servei d’Ocupació de Catalunya – Intercanvis Internacionals

LEONARDO DA VINCI

El programa Leonardo da Vinci és un programa europeu de formació professional.

Països on es poden fer les estades:
Alemanya, França, Irlanda, Itàlia i Regne Unit.

Durada
La durada de les estades és de 16 setmanes.

Requisits
- Tenir de 18 a 35 anys i trobar-se en situació d'atur o treball precari.
- Residir a Catalunya.
- Conèixer suficientment l'idioma del país d'acolliment o una llengua vehicular.
- Tenir formació i/o experiència professional pràctica en l'àmbit laboral objecte de l'estada.

Ajuts
El programa ofereix una beca que inclou:
- Curs intensiu de l'idioma durant les 4 primeres setmanes d'estada al país de destinació i pràctiques professionals en empreses la resta del temps.
- Allotjament proporcionat per l'organització d'acolliment de cada regió.
- Les despeses d'allotjament i manutenció durant tota l'estada, en condicions variables segons cada regió d'acolliment.
- Programa de visites i activitats culturals.
- Assegurança d’accidents, repatriació i responsabilitat civil.
- Viatge d'anada i tornada (pagat al retorn).
- Sortides en grups organitzats i dates tancades.
- Seguiment i avaluació per part del SOC de totes les estades.

Més informació
- http://www.oapee.es/oapee/inicio/pap/leonardo-da-vinci.htm
- Servei d’Ocupació de Catalunya – Intercanvis Internacionals

1.5 CURSOS DE FORMACIÓ OCUPACIONAL

Inici

Mapa formatiu del Departament de Polítiques d'Ocupació de l'Ajuntament de Cornellà.

1.6 ON DIRIGIR-SE

Inici

-A Cornellà:

Oficina de Treball de la Generalitat (OTG)
Avda. Baix Llobregat, 13   Tlf. 93 375 23 61
Web: www.oficinadetreball.gencat.cat
Ofertes laborals
Ofertes cursos de formació ocupacional per aturats
Orientació laboral
Suport per crear la teva empresa
Horari: Dilluns a Divendres de 8'15 a 13'30h

Departament de Polítiques d'Ocupació
Parc de Can Mercader
Tlf. 93 474 33 99
*Borsa de Treball
*Club de la feina (Espai obert per a la recerca activa de feina, orientació).
Horari: dilluns i dimecres de 10.00 a 13.00 h
*Formació Ocupacional

Oficina al Centre Cívic Sant Ildefons
C. Gerdera s/n.
Tlf: 933 756 329 / 933 753 853
*Dispositiu d'inserció laboral per a persones aturades que resideixen al barri de Sant Ildefons
Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00h.

FUNDACIÓ PACO PUERTO
C/ Sevilla 11 - 13, 2º 1ª ; Tlf: 93 474 07 33
Web: www.ccoo.cat/fppuerto; E-mail: csuarez@ccoo.cat (Cristina Suárez)
Orientació i assessorament ocupacional.
Formació Ocupacional
Horari: Dimarts - Dimecres- Dijous 9.00 - 14.00 / 16.00 -19.00. Sessió informativa Dilluns a les 16h (Carretera d'Esplugues, 68): cal demanar cita prèvia

PRECSA - Centre d'Empreses Baix Llobregat
C/Tirso de Molina, 36; Tlf. 93 474 80 42
Web: http://www.centredempresesprocornella.cat/;
E-mail: cempreses@procornella.cat
Servei per a emprenedors (autocupació)

FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL
C/ Garraf s/núm
Orientació i inserció laboral.
Informació sobre cursos de Formació Ocupacional i Ofertes Laborals.
Només es pot accedir a través de derivació del TRAILER

TRAILER - SERVEI D'INFORMACIÓ JOVE
C/ Mossèn Andreu 17; tlf: 93 376 35 61; E - mail: trailer@aj-cornella.cat
Orientació laboral: cv i carta de presentació; com afrontar uma entrevista de feina; treballar a l'estiu; treballar a l'estranger; info sobre cursos de FO
Taulell amb ofertes laborals
Espai per a la recerca de feina per internet
Horari: de dilluns a divendres de 16h a 21h. Dimarts de 10 a 13h

Drets laborals:
·Sindicat UGT C/ Revolt Negre, 10 - 14. Tlf: 93 261 90 09
·Sindicat CCOO Ctra. Esplugues, 68. Tlf: 93 474 99 00
·Sindicat CGT Ctra. Esplugues, 46. Tlf:93 377 91 63

-A Barcelona:
Oficina Jove de Treball de Barcelona
C/ Calàbria, 147 Barcelona (Metro: L1 Rocafort i L5 Entença)
Tlf: 935675663
A/el: jovetreball.tsf@gencat.cat
Horari 2011: Dilluns a divendres de 9.30 a 14.00 h.
Dilluns a dijous de 15.00 a 18.30 h.

  Inici

ę Ajuntament de CornellÓ de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaša de l'EsglÚsia, 1 | 08940 CornellÓ de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40991 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.