Buscar
Prova de les sirenes de risc químic a Cornellà el 21 d’abril
Prova de les sirenes de risc químic a Cornellà el 21 d’abril
21/04/2017  
 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà divendres dia 21 d'abril al matí, les 84 sirenes de la xarxa d'alarmes d'avís de risc químic del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Durant l'exercici sonaran les sirenes d'avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l'edifici més proper, tancant portes i finestres.


La sirena de Cornellà de Llobregat, situada a l'edifici de l'Ajuntament sonarà el dia 21a les 12:00 hores (inici alarma) i a les 12:10 hores (fi alarma). Aquestes sirenes pertanyen al Sector Químic del Llobregat- Barcelonès.


L'alarma sonarà a través de les sirenes instal•lades al territori, i consta de tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.
La mesura de protecció més segura en cas d'accident químic seria confinar-se a l'edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l'avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l'escola o els avis al casal o residència. Els responsables d'aquests centres estan formats per actuar en cas d'emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l'interior del vehicle.
També es important recordar que si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l'exterior dels edificis.

Més informació a la web de la Generalitat
   

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40620914 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.