Col·lecció


Les biblioteques de Cornellà posen al vostre abast més de 100.000 documents de totes les temàtiques, en lliure accés i disponibles en diferents suports:

  • CD's
  • Diaris i revistes
  • LLibres
  • Recursos multimèdia
  • Pel•lícules de cinema i documentals
  • Accés a bases de dades


També podeu consultar documentació sobre la nostra ciutat i la seva comarca (Col.lecció Local), així com els diferents fons especialitzats de les biblioteques de Cornellà:

Fons Flamenc 

Aquest fons recull tota mena de documents relacionats amb el món del flamenc.                                                                             

Dona i cinema

La Biblioteca Marta Mata està ubicada en l'antic cinema Titan, inaugurat el 1926. Posteriorment l'edifici va esdevenir seu del Centre d'Investigació i Recursos per a les Dones. En memòria d'aquest passat, la biblioteca va crear el fons especial dedicat a "Dona i cinema".

Aquest fons pretén donar a conèixer els diversos modes d'identificació i representació de la dona al llarg de la història del cinema i en especial en l'àmbit del nostre país. Està composat d'una banda per assaigs, guions i biografies, i de l'altra per pel·lícules que mostren diferents arquetips femenins o dirigides per dones.

ares i pares

Aquest és un espai  on es pot trobar una selecció de llibres, revistes i DVD de tots aquells temes que poden ser d’interès des de la perspectiva d’un pare o mare en relació als seus fills.

Quin nom li posarem? Per què plora? Què fer perquè mengi? I quan està malalt? L’escola, els amics, els jocs... les respostes a aquestes i a d’altres preguntes de ben segur que les trobareu al RACÓ DE PARES.

Col.lecció local

Està composta per tota mena de documents relacionats amb la ciutat de Cornellà de Llobregat.[+]

Manga i anime

La Biblioteca Marta Mata té a la planta d'adults una secció dedicada exclusivament al còmic i l'animació japonesos. Aquesta secció es va crear amb la voluntat d'acostar la biblioteca a nous públics a partir de la potenciació d'un tipus de fons de molta actualitat i demanda.

Podreu trobar-hi un ampli ventall de manga i anime, així com llibres que tracten de la història i la tècnica del manga, o sobre els diferents aspectes de la cultura japonesa.

Moviments socials

A finals dels anys 50, Cornellà de Llobregat va esdevenir una referència de la lluita ciutadana pels drets de les persones, protagonitzada per una població majoritàriament de classe obrera, sovint arribada d'altres llocs. El moviment associatiu i reivindicatiu, a vegades clandestí, que aquest fet va generar, s'ha convertit en un signe d'identitat de la ciutat.

La Biblioteca Sant Ildefons neix amb la voluntat de ser un espai de referència dels moviments socials civils. Us oferim un fons especialitzat on hi trobareu documents en diferents suports sobre la història de l'associacionisme i els moviments de la societat civil, les lluites obreres a Cornellà, la defensa de la pau, la participació ciutadana i les obres de pensament sobre aquesta temàtica

 
Podeu accedir al conjunt de documents de la Xarxa de Biblioteques a través del catàleg informatitzat.

 

 

Ayuntamiento de CornellÓ Pla Ciutat de la Lectura Grup de Biblioteuqes Catalanas asociades a la UNESCO Diputaciˇ de Barcelona. Xarxa de Municipis. Area de Cultura. Servei de Biblioteques
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212
18551 visites | Un/una usuari/a connectat/tada | carregat en  seg.