Buscar

On estem?

c. Mossèn Jacint Verdaguer s/núm. (Castell de Cornellà)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 474 51 35
Fax. 93 377 82 63
informacio@aj-cornella.cat

queferacornella

contacte online

  

Descarrega el llistat complet de totes les activitats
(maig-juliol 2017)

Més informació i reserves per a les activitats:
Tel.: 93 474 51 35 (Castell). De dilluns a divendres de 10 a 14h.
e-mail: museumercader@aj-cornella.cat


Exposicions

Inici

   

Castell de Cornellà

Adreça: c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 474 51 35
Horari:
_·De dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
_·Diumenges de 10 a 14 hores.
 

Manuel Vázquez Montalbán. Pepe Carvalho

Exposició d'homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, amb la participació de més de 40 artistes que han creat una obra per a aquesta mostra, a partir d'algun dels 25 llibres de Pepe Carvalho. Es tracta d'una visió personal i un merescut homenatge que el món artístic tributa a aquest inoblidable escriptor.

Durada: Del 6 d'abril al 29 de maig de 2017
Inauguració: 6 d'abril, a les 20h

 
 

Després del Silenci. Cornellà de Llobregat 1975-1980. Fotografies de Toni Baños

Algunes de les fotografies de Cornellà d’aquest període inquiet, ple d’esperances, reivindicacions i mobilitzacions, àmpliament utilitzades en publicacions de l’època i posteriors, són de fotògrafs vocacionals que, com Toni Baños, van fixar, principalment en blanc i negre, alguns moments i aspectes cabdals per a la nostra memòria contemporània. Aquesta mostra vol ser el reconeixement de la seva tasca fotoperiodística amateur a través d’imatges d’un passat proper i llunyà a la vegada..

Durada: Del 14 de juny a l'1 d'octubre de 2017
Inauguració: 14 de juny, a les 20h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 28 de juny / 19.30 h
Taula rodona: El paper de la fotografia en el marc dels moviments socials
Amb la participació de Toni Baños, Jaume Muns i Xavier Bertral, moderada per Joan Fernández

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 6 de juliol / 19.30 h
Taula rodona: Els primers anys de la transició a Cornellà
Amb la participació de Toni Baños, Joan Tardà i Ignasi Riera, moderada per Frederic Prieto.
 
   
 
 
   

Museu Palau Mercader

Adreça: parc de Can Mercader -  carretera de L'Hospitalet, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 377 00 25
Horari:
_·Diumenges i festius, de 10h a 14h.
_·De dilluns a divendres, en hores a convenir (grups concertats).
 

Què van fer per nosaltres... els romans?

Ja sabem que som hereus dels romans, però no sempre som conscients de fins a quin punt. Aquesta exposició mostra els principals aspectes que, tenint el seu origen en l'antiguitat romana, han perdurat fins als nostres dies en àmbits tan diversos com la llengua, la literatura, el dret, l'arquitectura, l'urbanisme, la medicina, la família o la vida quotidiana. Produïda per Kuan Um!

Durada: Del 7 de maig al 18 de juny de 2017
Inauguració: 7 de maig, a les 12h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 18 de juny / D’11.30 a 13.30 h
Taller familiar: Condiments de luxe
Taller didàctic en què els participants elaboraran un condiment de luxe amb propietats culinàries i medicinals i podran gaudir d’una degustació. A càrrec de Kuan Um!
 
   
 

Amb A d’Astrònoma

Com en moltes altres ciències, en l’Astronomia, el paper de les dones al llarg de la història ha quedat sovint oblidat, malgrat que, des d’Aglaonike que predeia els eclipsis de Lluna a la Grècia clàssica, fins a l’actualitat sempre n’hi ha hagut. La mostra fa un repàs de les principals fites de l’astrofísica i el paper fonamental que les dones han tingut en aquests avenços. Adaptació i itinerància a càrrec de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB). Original en castellà iniciativa del grup “Ella es una Astrónoma”.

Durada: Del 25 de juny al 3 de setembre de 2017
Inauguració: 25 de juny, a les 12h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 16 de juliol / Passis: a les 11, 11.45 i 12.30 h. / Recomanada a partir de 10 anys.
La dansa dels planetes
Els Planetes errants dansen al compàs del seu Sol, deixant rere seu un bell núvol de gas i pols. Veniu a descobrir els secrets del sistema solar, els moviments dels seus components, immersos dins del planetari. A càrrec d’Explora 360.

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 16 de juliol / 12 h
Visita comentada a l’exposició
Veniu a descobrir l’exposició en companyia d’una veu experta que ens ajudarà a conèixer més a fons els seus continguts i aclarir dubtes. A càrrec de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona.
 
   
 
   

Activitats del Museu per a tots els públics

  Inici
 

Visita guiada a la planta noble del Museu Palau Mercader
Visita  comentada en què es presenta la història de la finca Mercader i alguns dels espais de la planta noble. Més informació. Plànol de la Planta Noble. 

Quan:

-tots els diumenges i festius, a les 12 hores (quan no hi hagi una altra activitat programada).
-tots els dimecres a les 17 hores (amb inscripció prèvia).
-Sessió especial el diumenge de Corpus, 18 de juny de 2017, a les 17 hores.
-JORNADA DE PORTES OBERTES amb motiu del Dia Internacional dels Museus, 21 de maig de 2017, a les 11.30 hores.
-Consulteu http://agenda.cornella.cat per a més detalls.

Observacions: 

-Punt de trobada: vestíbul del Museu.
-Cada visita és limitada a 20 persones.
-Es recomana fer inscripció prèvia a museumercader@aj-cornella.cat o al telèfon 934745135.
-Si hi ha llista d’espera, a partir de les 12h es cobreixen les places de les persones inscrites que no s’hagin presentat. Si encara queden places, els visitants que arribin després de les 12h, es podran incorporar  en un marge màxim de deu minuts després d’haver començat la visita.

 

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     

Sona, sona la pianola

Audició de peces de principis del segle XX en una pianola autèntica, i aclariments sobre el seu mecanisme, a càrrec de Josep Domènech.

 

07/05/2017
18/06/2017
09/07/2017

     

Barcelona, abans que el temps ho esborri

Projecció d'aquest documental sobre la història de la família Baladia, emparentada amb els Mercader, a cavall del segle XIX i XX.

 

20/05/2017

     

Top secret. El misteri de Can Mercader

Les darreres indagacions sobre la història de la finca Mercader han tret a la llum l’estranya notícia d’un testament no localitzat, el dotzè dels que va fer redactar Lina Pozzali, comtessa de Bell-lloc i darrer membre de la família Mercader-Bell-lloc que visqué a la finca. Els participants hauran d’aguditzar els seus enginy i habilitats, així com les dots d’observació i deducció per descobrir-ne el misteri, investigant per tot el parc de Can Mercader.

 

14/05/2017
02/07/2017

     

Contes clàssics al Museu Palau Mercader

Descoberta fantàstica del Museu, a través de les narracions clàssiques de sempre. Al final de l'activitat, els participants podran recollir el conte La meravellosa Història del Palau Mercader.

 

28/05/2017

     

Més que un planetari. El cicle de l'aigua

Us convidem a acompanyar una gota d'aigua en el seu fascinant viatge pel món. La nostra protagonista viu al Mar, on salta i juga amb les seves amigues. Però de tant en tant, la calor se l'enduu ... i aquí comença l'aventura!

 

Properament

     

Descobrint els mobles del Palau Mercader

Visita monogràfica que proposa una aproximació detallada al mobiliari del Museu Palau Mercader, a partir d'un recorregut cronològic per la història del moble, descobrint la funció i la significació dels exemplars observats.

 

Properament

     

La Torre de la Miranda i els increïbles projectes del comte de Bell-lloc

Arnaldo de Mercader, el tercer comte de Bell-lloc, obre les portes de la Torre de la Miranda, perquè els visitants puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes i conèixer una mica millor la història, lligada a la història de l'antiga finca Mercader.

 

Properament

     

El jardí històric, la seva vegetació singular i el trenet en miniatura

Activitat conduïda per una experta, en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el Parc de Can Mercader, on la història, l'art, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que havia format part de l'antiga finca Mercader a Cornellà.

 

11/06/2017

     

Pel forat del pany: senyores i minyones a Can Mercader

De les moltes històries que es poden narrar entorn de Can Mercader, les de les dones que van habitar aquestes espais, són de les més desconegudes. Aquesta visita centrada en els personatges femenins vinculats a la història del palau, presenta tres escenes dramatitzades, entre 1900 i 1940, protagonitzades per alguns d'aquests personatges històrics documentats.

 

Properament

     

El retratista ambulant

Creieu que a l'era de les ‘selfies’ els retrats ja no tenen secrets per a ningú? Veniu a fer-vos un retrat com els d’abans, amb els vostres familiars i amics! I descobrireu la solemnitat d’anar a ca’l fotògraf i la màgia del revelat!

 

28/05/2017

     

Un viatge musical per l'Occitània

En l’espai incomparable d’una de les sales decorades del Museu, gaudirem de les melodies populars de les terres occitanes en els seus diversos dialectes; aranès, llenguadocià, bearnès, provençal i alvernès. I descobrirem la figura de Frederic Mistral, un dels escriptors més importants en llengua occitana, Premi Nobel de Literatura el 1904 i fundador del moviment conegut com a felibritge, dedicat a la llengua i la cultura occitanes.

 

04/06/2017

     

Taller de collage al Museu

El museu és com una capsa tota coberta de colors, formes i textures que vesteixen les parets, els terres, sostres, portes i finestres, per crear ambients i sensacions diferents, segons els capricis dels dissenyadors.

 

16/06/2017

     

Jazz al Museu

Amb motiu de la Nit dels Museus, aquest any, podeu gaudir d’una sessió de gypsy jazz, un estil desenvolupat a principis del segle passat a mans del llegendari guitarrista gitano Django Reinhardt. Veniu a gaudir d’aquesta música i deixeu-vos portar fins a principis del segle XX.

 

 

20/05/2017

     
 
     

Itineraris

  Inici
 

Cada pedra al seu temps

Es recorrerà el centre històric de la ciutat per entendre una part de l'evolució que ha convertit aquella vila agrícola en la ciutat actual. Més informació.

 

09/07/2017

     

Seguint la pista Mercader per Barcelona

Veniu a descobrir els espais urbans que van tenir alguna rellevància en la història del llinatge Mercader, comtes de Bell-lloc, com ara el palauet del carrer Lledó, l’església dels sants Just i Pastor, el Gran Teatre del Liceu o el passatge Mercader, a l’Eixample, testimoni del que havia estat propietat familiar, presidida per un palau d’estil àrab.

 

02/07/2017

     

El moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977)

Recorregut per alguns punts de Cornellà de Llobregat que van ser escenaris del moviment obrer dels anys seixanta i setanta a la comarca del Baix Llobregat. Més informació.

 

Properament

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
27744 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.