Buscar

On estem?

c. Mossèn Jacint Verdaguer s/núm. (Castell de Cornellà)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 474 51 35
Fax. 93 377 82 63
informacio@aj-cornella.cat

queferacornella

contacte online

  

 

Descarrega el llistat complet de totes les activitats
abril-juliol 2018)

 

Més informació i reserves per a les activitats:
Tel.: 93 474 51 35 (Castell). De dilluns a divendres de 10 a 14h.
e-mail: museumercader@aj-cornella.cat


Exposicions

 

Inici

     

Castell de Cornellà

Adreça: c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 474 51 35
Horari:
_·De dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
_·Diumenges de 10 a 14 hores.
 
XII Mostra del Grup de Pintors de Cornellà

Com cada any pels volts de Nadal, el Grup de Pintors de Cornellà ens apropa els seus darrers treballs a les sales d’exposicions del Castell de Cornellà. Enguany l’exposició ja arriba a la seva dotzena edició.

Durada: Del 15 de desembre al 28 de gener de 2018
Inauguració: 15 de desembre, a les 20h

 
     

Museu Agbar de les Aigües

Adreça: Carretera de Sant Boi, 4-6. (Google Maps)
Telèfon: 933 42 35 38
Horari:
_·De dimarts a divendres, de 10 a 18 hores (dilluns tancat)
_·Diumenges d'11 a 14 hores.
 
Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català

El visitant farà un recorregut per les intervencions de reutilització del patrimoni industrial que s’han realitzat al llarg de les últimes dècades a Catalunya. L’Ajuntament de Cornellà hi col·labora amb la producció d’un vídeo per donar a conèixer el patrimoni industrial que ha marcat el desenvolupament de la ciutat de Cornellà.La

Durada: Del 18 de gener al 18 de febrer de 2018

 
     

Museu Palau Mercader

Adreça: parc de Can Mercader -  carretera de L'Hospitalet, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 377 00 25
Horari:
_·Diumenges i festius, de 10h a 14h.
_·De dilluns a divendres, en hores a convenir (grups concertats).
 
Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 fins avui

La popularitat que va adquirir el futbol des dels inicis de la seva implantació, el va convertir aviat en un subjecte temàtic per a l’art del còmic que, a través de les seves vinyetes, no només parla d’aquest popular esport, sinó que reflecteix, a més, la transformació de la societat en més de cent anys.

Durada: Del 5 de novembre al 14 de gener de 2018
Inauguració: 5 de novembre, a les 12h

 
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 14 de gener / 12 h
Caricaturitza't
Taller de còmic
   
     
 
El Llobregat. 1 Delta, 6 pobles

El riu Llobregat i el seu Delta han marcat de múltiples formes les vides dels pobladors de les seves ribes al llarg de la història. Explorarem la cara amable del Llobregat, com a font de vida, comunicació i desenvolupament, i la seva història més trista amb les seves avingudes i riuades. Episodis de la història de sis poblacions deltaiques ens descobreixen sis aspectes d’aquesta relació entre el riu, el delta, el territori i els seus pobladors.

Durada: Del 21 de gener al 8 d'abril de 2018
Inauguració: 21 de gener, a les 12h

 
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 28 de gener / 12 h
Visita comentada
Explicació històrica sobre el riu Llobregat a càrrec de Joan Fernàndez Trabal.
   
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 4 de març / 11.45 h
Visita guiada al riu Llobregat
   
     
 
Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya

Aquesta exposició analitza la interacció en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu, abordant la complementarietat entre les dimensions d’espais viscuts, simbòlics i productius dels diferents element de l’arquitectura tradicional que en condicionen les formes, les tècniques i els materials utilitzats en la construcció i l’ornamentació.

Durada: Del 15 d'abril al 17 de juny de 2018
Inauguració: 
15 d'abril, a les 12h

 

Activitats del Museu per a tots els públics

  Inici
 

Visita guiada a la planta noble del Museu Palau Mercader
Visita  comentada en què es presenta la història de la finca Mercader i alguns dels espais de la planta noble. Plànol de la Planta Noble. 

Quan:

-tots els diumenges i festius, a les 12 hores (quan no hi hagi una altra activitat programada).
-Sessió especial el diumenge 22 d'abril de 2018, a les 17 hores.
-Consulteu http://agenda.cornella.cat per a més detalls.

Observacions: 

-Punt de trobada: vestíbul del Museu.
-Cada visita és limitada a 20 persones.
-Es recomana fer inscripció prèvia a museumercader@aj-cornella.cat o al telèfon 934745135.
-Si hi ha llista d’espera, a partir de les 12h es cobreixen les places de les persones inscrites que no s’hagin presentat. Si encara queden places, els visitants que arribin després de les 12h, es podran incorporar  en un marge màxim de deu minuts després d’haver començat la visita.

 

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     

Sona, sona la pianola

Audició de peces de principis del segle XX en una pianola autèntica, i aclariments sobre el seu mecanisme, a càrrec de Josep Domènech.

 

21/01/2018
18/02/2018
11/03/2018
15/04/2018

     

El Joc d’Almeda. Història d’un barri

Al llarg del joc, els equips participants haureu de fer ús dels vostres dots d’observació i orientació per descobrir els racons més amagats del barri i continuar, després, amb un joc de tauler al Museu Palau Mercader on podreu demostrar les vostres capacitats estratègiques mentre recorreu 100 anys d’història d’Almeda.

 

Properament

     

Taller de minerals al Museu Palau Mercader

Taller didàctic entorn de la col·lecció de minerals de Joaquim Altabàs, que podeu veure a la planta baixa del Museu Palau Mercader des de l’any 2004. En aquest taller descobrireu les propietats bàsiques dels minerals i us podreu endur un record.

  Properament
     

Què hi passa a Sant Ildefons? Gimcana fotogràfica al barri

Un descendent dels empresaris que van construir els habitatges de Sant Ildefons reclama enderrocar alguns equipaments per seguir construint el que considera que encara li pertoca per dret. Necessitareu treballar en equip i afinar l’enginy, l’observació i la creativitat, per poder trobar els arguments necessaris en defensa del barri a partir de la reconstrucció de la seva història.

  Properament
     

El canal de la Infanta. Un viatge en el temps

El 21 de maig de 1819 es va inaugurar el Canal de la Infanta. El progrés que va suposar per a l’agricultura i la indústria del territori no va estar exempt de conflictes i entrebancs, alguns dels quals podreu viure en primera persona, acompanyats d’alguns dels personatges que els van protagonitzar.

  Properament
     

Meteoròlegs a la Torre de la Miranda

Activitat que il·lustra l’ús primigeni d’aquesta emblemàtica torre com a observatori meteorològic, a la vegada que permet conèixer alguns fenòmens meteorològics d’una manera pràctica i lúdica.

 

18/03/2018

     

Tast de música al Museu

Podreu gaudir d’algunes peces clàssiques i contemporànies, interpretades pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas, de Cornellà de Llobregat.

  18/03/2018
     

De la imaginació a la creació: fes el teu conte!

En aquest taller deixareu volar la vostra imaginació tot dissenyant un conte ben creatiu amb el vostre estil propi. Per a tota la família!

  25/03/2018
     

Barcelona, abans que el temps ho esborri

Projecció d'aquest documental sobre la història de la família Baladia, emparentada amb els Mercader, a cavall del segle XIX i XX.

 

Properament

     

Top secret. El misteri de Can Mercader

Les darreres indagacions sobre la història de la finca Mercader han tret a la llum l’estranya notícia d’un testament no localitzat, el dotzè dels que va fer redactar Lina Pozzali, comtessa de Bell-lloc i darrer membre de la família Mercader-Bell-lloc que visqué a la finca. Els participants hauran d’aguditzar els seus enginy i habilitats, així com les dots d’observació i deducció per descobrir-ne el misteri, investigant per tot el parc de Can Mercader.

 

08/04/2018

     

Contes clàssics al Museu Palau Mercader

Descoberta fantàstica del Museu, a través de les narracions clàssiques de sempre. Al final de l'activitat, els participants podran recollir el conte La meravellosa Història del Palau Mercader.

 

25/02/2018

     

Més que un planetari. El cicle de l'aigua

Us convidem a acompanyar una gota d'aigua en el seu fascinant viatge pel món. La nostra protagonista viu al Mar, on salta i juga amb les seves amigues. Però de tant en tant, la calor se l'enduu ... i aquí comença l'aventura!

 

11/02/2018

     

Descobrint els mobles del Palau Mercader

Visita monogràfica que proposa una aproximació detallada al mobiliari del Museu Palau Mercader, a partir d'un recorregut cronològic per la història del moble, descobrint la funció i la significació dels exemplars observats.

 

Properament

     

La Torre de la Miranda i els increïbles projectes del comte de Bell-lloc

Arnaldo de Mercader, el tercer comte de Bell-lloc, obre les portes de la Torre de la Miranda, perquè els visitants puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes i conèixer una mica millor la història, lligada a la història de l'antiga finca Mercader.

 

Properament

     

El jardí històric, la seva vegetació singular i el trenet en miniatura

Activitat conduïda per una experta, en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el Parc de Can Mercader, on la història, l'art, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que havia format part de l'antiga finca Mercader a Cornellà.

 

11/03/2018

     

Pel forat del pany: senyores i minyones a Can Mercader

De les moltes històries que es poden narrar entorn de Can Mercader, les de les dones que van habitar aquestes espais, són de les més desconegudes. Aquesta visita centrada en els personatges femenins vinculats a la història del palau, presenta tres escenes dramatitzades, entre 1900 i 1940, protagonitzades per alguns d'aquests personatges històrics documentats.

 

18/02/2018

     

La llegenda de Sant Jordi a Can Mercader

Representació de la llegenda de Sant Jordi en el marc de la Jordiada al Parc de Can Mercader, amb la presència estel·lar d’un dels dracs del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

  22/04/2018
     

La llegenda de Sant Jordi al Castell de Cornellà

La llegenda de Sant Jordi a l’escenari real del Castell de Cornellà, amb la col·laboració del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

  29/04/2018
     

El retratista ambulant

Creieu que a l'era de les ‘selfies’ els retrats ja no tenen secrets per a ningú? Veniu a fer-vos un retrat com els d’abans, amb els vostres familiars i amics! I descobrireu la solemnitat d’anar a ca’l fotògraf i la màgia del revelat!

 

Properament

     

Un viatge musical per l'Occitània

En l’espai incomparable d’una de les sales decorades del Museu, gaudirem de les melodies populars de les terres occitanes en els seus diversos dialectes; aranès, llenguadocià, bearnès, provençal i alvernès. I descobrirem la figura de Frederic Mistral, un dels escriptors més importants en llengua occitana, Premi Nobel de Literatura el 1904 i fundador del moviment conegut com a felibritge, dedicat a la llengua i la cultura occitanes.

 

Properament

     

Taller de collage al Museu

El museu és com una capsa tota coberta de colors, formes i textures que vesteixen les parets, els terres, sostres, portes i finestres, per crear ambients i sensacions diferents, segons els capricis dels dissenyadors.

 

Properament

     

Jazz al Museu

Amb motiu de la Nit dels Museus, aquest any, podeu gaudir d’una sessió de gypsy jazz, un estil desenvolupat a principis del segle passat a mans del llegendari guitarrista gitano Django Reinhardt. Veniu a gaudir d’aquesta música i deixeu-vos portar fins a principis del segle XX.

 

Properament

     
 
     

Itineraris

  Inici
 

Cada pedra al seu temps

Es recorrerà el centre històric de la ciutat per entendre una part de l'evolució que ha convertit aquella vila agrícola en la ciutat actual. Més informació.

 

15/04/2018

     

Seguint la pista Mercader per Barcelona

Veniu a descobrir els espais urbans que van tenir alguna rellevància en la història del llinatge Mercader, comtes de Bell-lloc, com ara el palauet del carrer Lledó, l’església dels sants Just i Pastor, el Gran Teatre del Liceu o el passatge Mercader, a l’Eixample, testimoni del que havia estat propietat familiar, presidida per un palau d’estil àrab.

 

Properament

     

El moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977)

Recorregut per alguns punts de Cornellà de Llobregat que van ser escenaris del moviment obrer dels anys seixanta i setanta a la comarca del Baix Llobregat. Més informació.

 

06/05/2018

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
34213 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.