Buscar

On estem?

Departament de
Medi Ambient

Plaça dels Enamorats, 7
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 475 87 18
informacio@aj-cornella.cat

Activitats ambientals

Deixalleria

Compostatge

Programa_Entitats

Aprofita_els_aliments

Cornella_Natura

Bicibox

contacte online

cuina_solarActuacions de sensibilització envers l’energiaParal·lelament a les propostes d’educació ambiental que porta a terme l’Ajuntament, s’han realitzat també campanyes específiques per promoure l’energia verda i l’eficiència i estalvi en el consum d’energia.

Projecte Euronet 50/50

La Diputació de Barcelona lidera el projecte Euronet 50/50, amb l'objectiu de crear una xarxa d’escoles on s'apliqui el concepte 50/50.

La base del 50/50 és que el 50% de l'estalvi econòmic aconseguit, fruit de les mesures d'eficiència energètica empreses pels alumnes, sigui retornat a les escoles. L'altre 50% seria un estalvi net de les factures de l’Ajuntament (que actualment es destinen a projectes per pal·liar la pobresa energètica). El resultat és que tothom hi guanya: l'escola, en majors possibilitats d'actuació; l'Administració, en forma de menors despeses en energia, i la societat en conjunt, a causa de la disminució dels impactes ambientals derivada de l'estalvi assolit.

Hi han participat en aquest projecte les escoles Abat Oliba, Dolors Almeda, Sant Ildefons, Mare de Déu de Montserrat i Antoni Gaudí. Aquestes cinc escoles van estalviar un total de 423.774 kWh i 34.800 euros.

Actualment estan participant al projecte les escoles Els Pins i Sant Miquel.

També s’ha aplicat la metodologia Euronet 50/50 a altres equipaments públics, com són cinc equipaments esportius i les tres biblioteques públiques de la ciutat.

Campanya "La teva energia compta"

L’Ajuntament de Cornellà duu a terme periòdicament la campanya d’estalvi energètic 'La teva energia compta'. El Consistori facilita la instal·lació de comptadors intel·ligents d’electricitat a diferents llars la ciutat durant un parell de mesos, com a eina sensibilitzadora i incentivadora per a l’estalvi. Els seus usuaris sabran què consumeixen, com i quan. Si estàs interessant en participar pots enviar un c/e a vvallve@aj-cornella.cat

La campanya ‘La teva energia compta!’, a més de cedir i instal·lar aquests comptadors energètics a cadascuna de les llars seleccionades inclou sessions de formació; una guia d’estalvi energètic domèstic; activitats dirigides a les famílies per a mesurar l’estalvi energètic assolit i visites de valoració personalitzades a cada llar.

 ‘La teva energia compta!’ pretén sumar el consum sostenible d’energia de diverses famílies del municipi amb l’objectiu comú de construir una ciutat més sostenible.

Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Entre els mesos de maig i juny se celebra la Setmana Europea de l’Energia. La Setmana de l’Energia vol encetar un espai de reflexió per a transmetre al conjunt de la ciutadania el missatge de la necessitat d’aconseguir, amb pautes individuals i personals, una societat més saludable en el seu consum d’energia, en el sentit d’equilibri, de moderació i de benestar.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4048 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.