Buscar

On estem?

Departament de Joventut i Solidaritat
C. Mn. Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior)
Tel. 93 377 02 12
Punt de Voluntariat i Solidaritat
C. Mossèn Andreu 17
Tel. 93 376 28 00
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Ciutats agermanades

Jinotega

Jinotega i Cornellà van iniciar la seva relació en aspectes de cooperació a l’any 1985 i un any desprès, al 1986, les dues ciutats es van agermanar, mantenint des de llavors una relació d’amistat i cooperació.

Des de llavors, la nostra ciutat ha mantingut una relació continuada de cooperació en diferents projectes on l’Ajuntament, entitats (amb Cornellà Solidari al capdavant) i població en general ha ajudat a la millora de la situació personal i social dels ciutadans i ciutadanes de Jinotega. Alguns d’aquests projectes han estat: Campanya d’emergència d’ajuda pels damnificats de l’Huracà Mitch; Projecte de seguretat alimentària, mitjançant el qual es va assegurar l’alimentació bàsica de 215 famílies, unes 1300 persones. Se’ls hi proporcionava formació, assistència tècnica i recursos materials per a la seva alimentació bàsica; la construcció d’uns horts que servirien per a autoproporcionar-se els aliments bàsics per la subsistència; : Enfortiment de liderat i líders de Districtes Rurals-Membres del Comitè de Desenvolupament Municipal de Jinotega; Construcció d’un pavelló polisportiu que contribuirà a fer de l’esport un mitjà de participació, integració i cohesió social.

Mariel

La relació entre els municipis de Mariel i Cornellà de Llobregat es remunten a l’any 1994, data en la que el Forum Cornellà Solidari sol•licita a l’Ajuntament de Cornellà la col•laboració econòmica per a la construcció d’un Hospital Materno Infantil a Mariel. Aquí comença una relació d’amistat entre ambdós municipis i de cooperació de Cornellà cap a els ciutadans i ciutadanes de Mariel i la seva zona d’influència de la província de la Habana.

A l’any 2001 es produirà l’agermanament entre Mariel i Cornellà de Llobregat, la culminació lògica d’anys de relació entre ambdós municipis, relacions que han donat força fruits en el terreny de la cooperació i de la solidaritat. Seria, també el fidel reflex de la sensibilitat que la ciutadania de Cornellà ha demostrat envers el poble de Mariel, així com de l’amistat i hospitalitat amb que aquest ha acollit al llarg d’aquests anys a tots els cornellanencs i cornellanenques que l’han visitat.

Des de l’any 1994 fins ara els projectes de cooperació desenvolupats per l’Ajuntament, l’entitat Cornellà Solidaria i la col•laboració puntual d’altres entitats (A.VV. Sant Ildefons i Amigas de la Moda,..) i empreses (Construcciones del Baix Llobregat,...) de la ciutat i el Baix Llobregat a Mariel i la província de la Habana han estat nombrosos: Enviament de fons  i material sanitari per a l’acabament i equipament de l’hospital de Mariel; Rehabilitació d’habitatges al nucli de La Josefina, Mariel; Equipament d’una Aula d’Informàtica a Mariel; Reparació de 51 consultes d’atenció primària en les zones rurals i urbanes de Mariel; Recuperació, en tres fases, del parc mòbil de vehicles sanitaris (ambulàncies) a la Província de l’Havana, incloent-hi aquells que prestaven el servei al municipi de Mariel; Rehabilitació, en dues fases, de diferents centres d’ensenyament secundari intern de la Província de l’Havana, entre ells dos a Mariel; Ampliació de la xarxa de clavegueram a Guines, província de l’Havana; Reparació i ampliació de la clínica estomatològica de Mariel; Restauració de dues Escoles Bressol; Modernització fleques Província de l’Havana; Reparació d’un Centre de disminuïts a Mariel; Rehabilitació llar d’ancians a Mariel; Embarcament de material de construcció i sanejament,...

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
11968 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.