Buscar

On estem?

Parc de Can Mercader
Ctra de l'Hospitalet, s/núm.
T.: 93 377 02 12
F.: 93 474 09 53
informacio@aj-cornella.cat

propostes

Mapa de Capacitació

subvencions

Educació infantil 0-3 anys. Escoles Bressol
Escoles Bressol Municipals

Les escoles bressol municipals són serveis educatius per a la primera infància que depenen del departament d'Educació de l'Ajuntament de Cornellà. Aquest servei es posa a disposició, preferentment, de les famílies treballadores de la ciutat, per acollir els seus fills/es de 0 a 3 anys.

L' Ajuntament, vol donar als seus ciutadans/es més petits/es l'oportunitat de rebre una educació rica i estimulant que els ajudi en el seu desenvolupament integral, en un ambient adequat a les seves necessitats i en contacte amb altres nens i nenes, comptant en tot moment amb la col·laboració i participació de la família.

  CALENDARIS
Informació sobre preinscripció i matrícula del curs 2017-2018
Jornades de portes obertes curs 2017-2018
  DOCUMENTACIÓ
Oferta de places de les EBM per al curs 2017-2018
Imprès de sol·licitud de preinscripció EBM per al curs 2017-2018
Reglament de les normes de preinscripció i matrícula de les EBM
Autorització per tramitació de tarifació social
   

Característiques escoles bressol municipals

Escoles bressol de Cornellà: adreces i contacte
  Escola Bressol Municipal Arc de Sant Martí
Escola Bressol Municipal Cel Blau
Escola Bressol Municipal Edelweis
Escola Bressol Municipal La Baldufa
Escola Bressol Municipal La Trepa
Escola Bressol Municipal Linda Vista
Escola Bressol Municipal La Rosa dels Vents
Escola Bressol Municipal Mag Maginet

Personal
Personal docent: una directora del centre, una educadora amb funcions de suport pedagògic, una educadora tutora per a cada grup classe i el personal auxiliar de menjador.
Personal no docent: personal de cuina i personal de neteja.

Horari
Les escoles estan obertes de 7:30 a 17:00 hores, les activitats a l'aula són de 9 a 12 h. del matí i de 15 a 17 h. de la tarda.

Calendari
El Departament d'Educació estableix anualment el calendari del curs escolar que es lliura a l'inici de cada curs a les famílies.
Després de les vacances d'estiu l'activitat escolar comença el sisè dia laborable del mes de setembre. Per als infants nous, s'estableix un període d'adaptació específica per a cada nen/a que comporta la progressiva adequació a l'horari normal i a la utilització del servei de menjador.
El curs escolar acaba a finals de juliol.

Servei de menjador
Les escoles bressol disposen de servei de menjador. El menjar s'elabora íntegrament a l'escola. El menú es repeteix cada 4 setmanes. A principi de curs es fa arribar a les famílies un imprès amb tots els menús del curs.
El contracte de servei de menjador es formalitzarà en fer la matrícula. Qualsevol canvi en els servei contractat s'ha de demanar per escrit als serveis administratius del departament d'Educació.
Les famílies que no han contractat el servei de menjador tenen la possibilitat de deixar el nen o nena ocasionalment avisant a l'escola a primera hora del matí.

Servei d'acollida
Les escoles estan obertes des de les 7,30h del matí; d'aquesta hora fins a les 9, que comença l'horari lectiu, els infants estan en règim d'acollida. El nombre de persones que atenen aquest servei està en funció del nombre d'infants que el sol•liciten en el moment de matricular-se.
Per tant al finalitzar la matrícula resta com un servei tancat o amb places limitades si es produeixen baixes.
El contracte de servei d'acollida es formalitzarà en fer la matrícula. Qualsevol canvi en el servei contractat s'ha de demanar per escrit als serveis administratius del departament d'Educació.

Servei d'atenció psicopedagògica
Les escoles compten amb el suport d'una psicòloga a fi de vetllar conjuntament amb la resta de professionals pel correcte desenvolupament dels infants. També acull les demandes de famílies que volen consultar aspectes relacionats amb l'evolució del seu fill.

Admissió
Per ser admès un infant a les escoles bressol municipals, les famílies han de fer la sol•licitud al departament d'educació de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Per aquest motiu anualment s'aprova un procediment de preinscripció i matrícula a on s'estableixen els criteris d'admissió..

Descripció escoles bressol municipals

Escola Bressol Arc de Sant Martí
L'escola està ubicada al barri d'Almeda, en un edifici apte per a 5 grups-classe, amb dependències de serveis i pati. El total de places és 74 estant repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places
D’ 1 a 2 anys: 26 places.
De 2 a 3 anys: 40 places.

Escola Bressol Municipal Cel Blau
L'escola està ubicada al barri de Fontsanta en un edifici apte per a 5 grups-classe, amb dependències de serveis i pati. El total de places és 74 estant repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places.
D' 1 a 2 anys: 26 places.
De 2 a 3 anys: 40 places.

Escola Bressol Municipal Edelweis
L'escola està ubicada a l'edifici del CEIP Abat Oliba del barri Riera, és apte per 5 grups-classe, amb dependències de serveis i pati. El total de places és 67 estant repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places
D' 1 a 2 anys: 24 places.
De 2 a 3 anys: 35 places.

Escola Bressol Municipal La Baldufa
L'escola està ubicada al barri de Sant Ildefons en un edifici apte per a 5 grups-classe, amb dependències de serveis i pati. El total de places és 67 estant repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places.
D' 1 a 2 anys: 24 places.
De 2 a 3 anys: 35 places.

Escola Bressol Municipal La Trepa
L' escola està ubicada al barri Centre en un edifici apte per a 7 grups-classe amb dependències de serveis i pati. El total de places és 97 estant repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places
D' 1 a 2 anys: 36 places.
De 2 a 3 anys: 53 places.

Escola Bressol Municipal Linda Vista
L'escola està ubicada al barri de la Gavarra, consta d'un edifici apte per a 5 grups-classe amb dependència de serveis i un gran pati. El total de places és 81 estant repartides de la següent forma:
D' 1 a 2 anys: 34 places.
De 2 a 3 anys: 47 places.

Escola Bressol Municipal La Rosa dels Vents
L'escola està ubicada al barri del Pedró, consta d'un edifici apte per a 6 grups-classe amb dependència de serveis i un pati. El total de places és 87 estant repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places
D' 1 a 2 anys: 39 places.
De 2 a 3 anys: 40 places.

Escola Bressol Mag Maginet
L'escola està ubicada al barri de Sant Ildefons i compta amb 87 places repartides de la següent forma:
Lactants: 8 places
1-2 anys: 39 places
2-3 anys: 40 places

Escoles bressol privades

Aquests centres són de titularitat totalment privada.

Escoles bressol de Cornellà: adreces i contacte
  Escola Betània
Escola Bressol Petit Claret - Sant Antoni Maria Claret© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
122917 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.