Buscar


Manifest x la Dignitat - 2017

La crisi econòmica segueix afectant greument les classes mitjanes i treballadores, juntament amb els sectors més febles. Conseqüències econòmiques, laborals, socials i familiars, han provocat un desmesurat increment de les desigualtats socials i en paral·lel un enriquiment dels sectors més afavorits i privilegiats de la societat.

Aquesta crisi ha fet sorgir el que es coneix com a nova pobresa: gent gran, familíes monoparentals, treballadors amb feines precàries i salaris molt baixos i un segment rellevant de famílies que, tot i que han pogut subsistir gràcies als seus estalvis o als ajuts públics, veuen com aquests s’han esgotat. I, sobretot, en aquest context, els infants esdevenen el col·lectiu més vulnerable, ja que no només els afecta la pobresa econòmica, sinó que la situació d’angoixa del seu entorn pot derivar en problemes psicosocials i de manca d’oportunitats de futur.

Els efectes de la crisi són ara més patents ja que a l’antiga pobresa. Aquesta manca de recursos lluny de missatges positius sobre un suposat final de la crisi ha fet surar moltes situacions fins ara amagades i genera sentiments de baixa autoestima i un deteriorament de la dignitat de les persones afectades.

Ni la crisi ha finalitzat, ni les situacions de precarietat i pobresa s’han resolt. L’empobriment d’àmplies capes de la població és una amenaça a la bona convivència i posa en perill la cohesió i la justícia socials, a més d’un atac a la dignitat de la ciutadania. Per revertir aquesta situació cal endegar accions que incloguin una major implicació de totes les administracions, que permeti, entre d’altres accions, transformar la renda mínima d’inserció en una veritable renda garantida de ciutadania com a eina per assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques. O avançar en el compromís amb els sectors més vulnerables de la societat de les grans empreses energètiques que presten un servei públic.

Cal garantir el dret a l’habitatge per a tothom, les administracions competents en aquesta matèria han d’impulsar mesures efectives per potenciar el lloguer social en els municipis, obligant si s’escau les entitats financeres propietàries de la gran majoria de pisos buits a posar-los a disposició de la ciutadania.

Cal recuperar el model sanitari universal i l’esperit de la Llei d’Atenció a la dependència. Garantir l’accés a un lloc de treball digne amb un salari digne,  posant èmfasi en els joves perquè tinguin oportunitats d’accedir al mercat laboral i en  que les persones en situació d’atur puguin reincorporar-se. Sense  oblidar mesures de foment a l’ auto-ocupació i d’accés al crèdit a emprenedors, entre d’altres recursos que fomentin polítiques actives d’ocupació.

En l’àmbit educatiu és imprescindible garantir l’atenció a la petita infància, infància i adolescència a una educació publica  i gratuïta que faciliti l’accés a un ensenyament de qualitat que garanteixi la igualtat d’oportunitats.

A Cornellà el paper de les entitats socials, associacions de veïns i totes les persones voluntàries així com una eficient gestió dels recursos públics ha permès implementar mesures de contingència social per ajudar a les famílies de forma digna i pal·liar en part els greus efectes de la crisi. Fruit d’aquest treball conjunt, hem signat diversos Acords Socials contra la crisi, impulsats per l’Ajuntament i signats per 35 organitzacions que representen la pluralitat d’agents que intervenen a la ciutat. Els plans d’ocupació, el Fons d’habitatge de lloguer social, les ajudes i beques per suficiència alimentaria entre d’altres... però per reduir les desigualtats mai farem suficient. I aquest és el sentit de l’organització de les Jornades de la Dignitat, per cinquè any consecutiu, de sensibilitzar la població de la necessitat de continuar treballant de forma conjunta i sumar esforços per dibuixar una ciutat capaç de corregir les desigualtats, garantir la dignitat de les persones i mantenir la convivència i la cohesió social; recolzant l’esperit de l’Aliança Cívica contra la pobresa a Cornellà i les actuacions que en ella es plantegen.

Per tot això: "PLANTA CARA A LA POBRESA. CORNELLÀ PER LA DIGNITAT"
Podeu adherir-vos al manifest omplint aquest formulari1:


 

Ja han signat el manifest:

Eliseo Sanabria Esteban
Alba Lou Guillén
Juan Capilla Olmo
Benigno Martinez Ojeda
Antonio Garcia Moreno
Pilar Ceprian Cortes
Oscar Rodriguez Manjon
Jordi Abadía Cinto
Eduard Cirera Prats
Montserrat Pérez Lancho
Bartolomé Jiménez Cazorla
Carme Lisbona Tena
Luis López muñoz
Xavier Puig Vidal
David Colomera Pizarro
Tere Sutil fuertes
Emilia Briones Matamales
Aurora Mendo Sánchez
Miguel Martínez Arias
Nelia Martinez
Ot Garcia Ruiz
Nelia Martinez
Manel Clavijo Losada
Enrique Vanacloy Valiente
Nuria Castillo Conca
Ángela María Jiménez Carrascal
Montserrat Curtó González
Juan Miguel Villalón Plaza
Raimon Guilera Bayó
Francisco Aguilar Gallardo
Sonia Broto Perez
Antonio Balmón Arévalo
Aurora Rosa
Oscar García Saldaña
Mercedes Fernández Garcia
Toni Mora Núñez
Josefina Pla Sabaté
Maria Josep Solé Mateo
José Manuel Parrado
Esteve Aguado Arbues
Ángeles García
Núria Gómez Díez
Remedios Hervás Villegas
José Luis Mier Daza
Enric Térmens
Joan Miquel Culillas Jalencas
Laura Cantenys Garriga
Consol Martínez Rodríguez
Oscar Mestre Cabistany
AMPA EMEE Virolai
Pilar Tomás sanchez
Ampa Escola Martinet
Ampa Institut Miquel Marti i Pol
Aecc-Cornellà de Llobregat
Sergio Barquero Duque
Nuria Flores Sánchez
Joana Piñero Romera
Manel Castells Gasulla
AMPA Escola Antoni Gaudí
Ramon Montserrat Martinez
Imma Muñiz
María Jesús Hidalgo Salgado
Sergio Barquero Duque
Mª Carmen Carbó Gregori
Lucia López Alé
Bartolomé Muñoz Morales
Ismael Ciurana Sánchez
Daniel Martínez Rodríguez
AMPA Institut Joan Miró
David Martínez Herrero
Borja Rengel Darnaculleta
Jèssica Jurado Garcia
Teresa Romagosa Lopez
Carme Roldan Grao
Dolores Romero Colorado
FAMPA Cornella
Antoni Silvente Martínez
Anna Pawlusiewicz
Blanca Crusat Lechado
Gema Pernias Sanchez
Miquel Àngel Vallés Viola
Aurora Batet Buenaventura
Maria Lluïsa Ortin Moreno
Margarita Pilar González Parpal
Gonzalo López Sancho
Daniel Cots Martín
Milagros Sanz Andrés
Montse Moyano López
Maria Pilar Redondo Lopez
...

     


 

(1)Nota: D'acord amb la Llei Orgànica 15/99, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, s'informa que, a l'actualitat, les dades que introdueixi en subscriure's a aquest Manifest formen part d'un fitxer propietat de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb CIF P0807200A i domicili a la Plaça de l'Església, s/núm., 08940 Cornellà de Llobregat, per tal de poder ser utilitzades pel seu titular o els seus ens instrumentals per l'exercici de les seves competències, per rebre informació relacionada amb els serveis que es presten a la ciutadania i campanyes informatives de caràcter institucional.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
22534 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.