Buscar

On estem?

C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18. (Baixos interior)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 54 54
Fax. 93 474 33 42
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Mostra del Còmic

La Mostra del Còmic significa per a la nostra ciutat la dedicació de tot un mes a gaudir del divers món del còmic, amb l'organització d'una programació diversa que arribi a tothom, petits i grans, ja que, encara que el concurs estigui dirigit al jovent, la Mostra vol arribar a tota la ciutat per tal de donar a conèixer el divers i apassionant món del còmic.

Activitats de la Mostra 2015
Facebook: ComicsCornella
Descarrega't el programa de la Mostra 2015

La 32ª Mostra tindrà lloc al novembre de 2016. El lliurament de premis serà el 4 de novembre

CÒMICS en DIRECTE

Mercat Sant Ildefons (Plaça Sant Ildefons, s/n). 7 de novembre, de 10 a 14h
Dibuixos en llibretes
Alumnes de l’Escola Joso Centre de Còmic i Arts visuals passaran un matí fent dibuixos en llibreta al Mercat de Sant Ildefons!! Aquestes obres espontànies s’exposaran a partir del dilluns 9 de novembre al Centre Cívic de Sant Ildefons.

Patronat Cultural i Recreatiu (Mossén Jacint Verdaguer, 52),  20 de Novembre, a les 22h
Ja no tenim edat (El desgel) de David Colomera, a càrrec de Triangle Teatre.
Comèdia dramàtica i coral, on els personatges es mouen per la ciutat i per les seves circumstàncies perduts, intentant trobar la felicitat i els somnis que els hi van prometre quan eres joves i el nou segle i la crisi els hi van robar.

ESPAIS d'EXPOSICIÓ

PARET TARONJA del CRAJ (Centre de Recursos Juvenils, carrer Mossèn Andreu, 17)
2 a 27 de novembre . Dilluns a divendres de 16 a 21h i dimarts de 10 a 13h
Blanca Rosita Barcelona
Exposició basada en un dels còmics antirumors editat per l’Estratègia BCN Antirumors. Les protagonistes, creades per Miguel Gallardo, són la Rosita, una dona gran, i la Blanca, la noia peruana que la cuida.

CENTRE CÍVIC PELL (Avda. del Baix Llobregat, s/n).
2 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 7 a 22h; dissabte de 8 a 20h i diumenges i festius de 9 a 14h.
Exposició Mestres del Còmic de l’Escola de Còmics Joso.
Aquesta exposició és un homenatge a les persones que fan formació a l’Escola Joso qui durant els últims 30 anys han donat suport a molt del jove talent que actualment despunta en l’àmbit professional del còmic i la il•lustració.

CENTRE CÍVIC SANT ILDEFONS (Carrer Gerdera, s/n).
9 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 8 a 22h
Exposició de l’alumnat de l’escola Joso feta en directe al Mercat.
Podreu veure les llibretes dibuixades durant l’activitat  al Mercat de Sant Ildefons.

ESPAI D’ART MORITZ (Centre Cultural Joan N. García-Nieto, carrer Mossèn Andreu, 17)
5 al 27 de novembre. Dilluns a divendres de 16 a 21h i dimarts de 10 a 13h
Inauguració: 5 de novembre, a les 20h
Caminos cruzados, de Miguelanxo Prado
Exposició de l’artista gallec on podrem gaudir de peces originals que repassen la seva trajectòria com a dibuixant, il•lustrador i pintor. Començà en el món del còmic a finals dels anys 70 i publicà el seu primer àlbum en solitari al 1985, i encara que és la seva faceta més coneguda, amb aquesta exposició podrem conèixer altres aspectes de la seva feina. Un recorregut per trenta anys de camins creuats.

EL CASTELL SALA D’EXPOSICIONS (Castell de Cornellà, carrer Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm.)
6 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i  diumenges i festius de 10 a 14h
Inauguració: 6 de novembre, a les 20h
EXPOSICIÓ del 31è CONCURS de CÒMICS "CIUTAT de CORNELLÀ" Lliurament de premis, presentació de la publicació "Còmics a Cornellà 2015" i lliurament del 22è Premi "Ivà" al millor historietista professional 2015.
Aquesta exposició constitueix l'acte central de la Mostra i dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 31è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà", on els joves creadors fan del còmic el seu mitjà d'expressió artística. Durant l’acte d’inauguració es farà l’entrega de premis del concurs, així com el lliurament del 22è premi Ivà, que aquest any ha recaigut sobre Pasqual Ferry, autor de Crepúsculo o Sebastián Gorza.
Racó de l’Ivà
El Racó de l'Ivà ens recorda l’enyora’t dibuixant amb una col•lecció de dibuixos i il•lustracions dedicades a l'Ivà realitzades pels historietistes professionals guardonats amb el premi Ivà.

11ª TROBADA TINTINAIRE DE CATALUNYA AL PARC DE CAN MERCADER (Carretera de L'Hospitalet, s/núm)
Diumenge 8 de novembre de 2015, a partir de les 11h.

Cornellà acull l’onzena edició de la trobada tintinaire de Catalunya que aplegarà seguidors i seguidores d’aquest popular personatge de còmic creat per Hergé.
Des de les 11 h. del matí, es faran activitats repartides pel parc de Can Mercader: parades de venda d'objectes tintinaires; exposició de vehicles antics sorgits dels àlbums de Tintín; inauguració de l'exposició Jo encara diria més al Palau de Can Mercader, sobre els diferents idiomes en que s'ha publicat Tintín; tallers de jocs a càrrec de l'associació Apetecorn;  conte-contes a càrrec de Rosa Pinyol.
El pregó de la trobada anirà a càrrec d’Albert Jané, traductor de còmics al català i ex-director de la revista Cavall Fort.

CÒMICS a les ESCOLES i INSTITUTS

Còmic Jove Gegant
Passeu pel Punt a l’Institut i podreu col•laborar en la creació d’un còmic gegant compartit, i on vosaltres omplireu de paraules la història!

INS MIQUEL MARTÍ I POL (Carrer de la Verge de Montserrat, s/n). 9 al 27 de novembre.
Exposició Vinyetes: Història del còmic en català
Breu recorregut per la història del còmic en llengua catalana que alhora posa de manifest les principals activitats i tendències del moment.

Taller de còmic per a escoles de primària, a càrrec de Guille de las Heras.

Xerrades per a Instituts:
❏    L'experiència immigrant a través dels còmics, a càrrec de Marta Armengol.
❏    Còmics i malalties mentals, a càrrec de Marta Armengol.
❏    Robots: de la ciència-ficció a l’era de la robòtica, a càrrec de Jordi Ojeda.

Visita a l’exposició Blanca Rosita Barcelona i taller de còmic, a càrrec de Miguel Gallardo.
 
Visita guiada a l’Exposició Anys de democràcia, a càrrec de l’autor Juan Carlos Calvo.

Maletes pedagògiques de còmics
❏    Tenim dues maletes per a primària, i tres per a secundària i batxillerat, amb més de 40 títols cadascuna, de temàtica molt variada.
❏    50 aniversari de Mafalda. Tenim dues maletes amb les recopilacions de les tires còmiques del mític personatge de Quino, i una proposta de treball amb activitats destinades a l'alumnat.
❏    Tintin. Enguany estrenem una nova maleta, i la dediquem al famós personatge de Hergé. Presentació al professorat durant el seminari del BEC del mes de novembre.
Amb la col•laboració del Servei Educatiu Baix Llobregat V.

CÒMICS al CRAJ- Centre de Recursos Juvenils (Mossèn Andreu, 17)

Dissabte 21 de novembre, de 18 a 21h
Trivial de còmics per equips. Posa a prova els teus coneixements sobre el món del còmic. Cal inscripció prèvia. A càrrec de l’Associació Cultural Hyperion.

Racó de jocs de taula de còmics. Podreu disposar de jocs de taula, com el memory o el lince especialment ambientats per la Mostra del còmic!!

CÒMICS ALS ESPAIS JOVES

Espai Jove Sant Ildefons (plaça dels Almogàvers s/n)
Autors i autores júnior del 31è concurs de còmics Ciutat de Cornellà. Amb aquesta exposició volem mostrar els treballs dels participants entre 12 i 16 anys del nostre concurs. Podreu comprovar el talent d’aquests joves artistes!!

Espai Jove Centre-Riera (Francesc Layret 60)
Beca Carnet Jove. Exposició de les vinyetes guanyadores i finalistes del concurs Tira còmica Més Jove del 2014, organitzat per la Generalitat de Catalunya.

CÒMICS A LA LUDOTECA EL DAU (Carrer Osona, 3 interior)
  
2 al 27 de novembre

Exposició Mafalda, 50 aniversario. Amb aquesta exposició li volem retre homenatge a la petita que no suporta la sopa i adora els Beatles.

Taller mossegades de còmic. Podreu fer-vos un punt de llibre molt original i divertit, de la Mafalda i els seus amics, que mossegaran les pàgines dels còmics que llegiu.

CÒMICS AL CITILAB (Plaça Can Suris s/n).

9 al 22 de novembre. Dilluns a divendres de 9h a 21h. Inauguració: 9 de novembre, a les 19’30 h
Exposició Robots, un viatge de la ficció a la realitat
Els robots són un clar exemple d’anticipació tecnològica. A l’exposició veurem una selecció de les obres i autors més destacats a la literatura, cinema i còmics amb els robots com a protagonista.
Comissariada per Jordi Ojeda i produïda per l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.

Dijous 12 i 26 de novembre, de 18 a 19:30h
Taller pràctic “Com portar els personatges del teu còmic al món de les impressores 3-D”

CÒMICS a les BIBLIOTEQUES

Biblioteca Central Cornellà (Carrer Mossèn Andreu, 15). Sala Raimon Llort. 2 al 28 de novembre. Dimecres a dissabtes de 10 a 14h i de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h.

Exposició Butifarra, vinyetes de la transició. 1975-1987.
Una exposició d'homenatge a la publicació i de repàs a la trajectòria dels qui volien fer-li una botifarra al poder, al franquisme, encara viu aquell maig del 1975.

11 de novembre, a les 19h
Presentació llibre Butifarra, el còmic dels barris. 1975-1987. Amb Alfons López i l’Avi. Modera Pepe Gálvez.

5 de novembre, a les 18h
Projecció del documental Vivir para dibujar, dibujar para vivir
Posterior taula rodona sobre la situació del còmic a Espanya amb Albert Monteys, Miguelanxo Prado, Josep Homs i Ana Oncina. Modera Josep Maria Polls.

La Biblioteca Central de Cornellà us oferirà també una guia sobre còmic satíric i polític que podreu trobar a les biblioteques públiques de Cornellà. I, a més a més, a la Sala Infantil trobareu una exposició bibliogràfica sobre Tintín. Recordeu que amb el carnet de soci de la xarxa de biblioteques públiques, us els podreu emportar en préstec!!

Biblioteca Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n). 2 al 28 de novembre. Dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h
Exposició Anys de democràcia, de Juan Carlos Calvo
La història d'una família cornellanenca a través de la qual veiem l'evolució que pateix la ciutat en els darrers 33 anys. Aquesta historieta ha aparegut publicada al Cornellà Informa.

Dissabte 14 de novembre a les 12h
Taller per a infants a càrrec de Sergi Portela, il•lustrador
Molts pensen que un còmic no serveix per res però la seva lectura ens fa sentir, imaginar i reflexionar. Participareu en un súper taller on crearem les nostres pròpies vinyetes. A dibuixar!
Per a infants a partir de 10 anys (Animem a les famílies a participar-hi!). Places limitades. Amb inscripció prèvia a partir del 21 d’octubre.

Biblioteca Marta Mata, Sala Titan (C/Rubió i Ors, 184). 4 de novembre al 28 de novembre. Dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h
Exposició Enjambre
Antologia formada per 17 còmics i 2 relats curts escrits i dibuixats per algunes de les millors autores nacionals i internacionals del moment.

Dimecres 4 de novembre, a les 19h.
Taula rodona amb les autores d’Enjambre: Raquel GU,Isabel Franc i Meritxell Bosch moderada per Marika Vila.

Dimecres 11 de novembre, a les 18h
Vinyetes filmades: El còmic al món del cinema
Introducció al món del còmic, la seva història i la seva sociologia en el cinema. Es projectaran talls de les millors adaptacions del còmic a pantalla gran. Projecció i conferència, a càrrec de Sebastià Martin. Per a infants a partir de 10 anys. Places limitades.

Dilluns 9 i 16 de novembre, a les 18h
Taller infantil "El món de Tintín"
Taller en dues sessions d'una hora i mitja amb activitats basades en algunes de les obres més emblemàtiques protagonitzades pel reporter Tintín i el seu inseparable gos Milú. Adreçat a infants de 6 a 12 anys. Amb inscripció prèvia.

CÒMICS als COMERÇOS i CARRERS

CUL DE SAC (C/Mossén Andreu, 14).
11 de novembre al 9 de desembre. Dilluns a dijous de 7.30 a 23h, divendres de 7:30 a 02h i dissabtes de 19 a 02h

Exposició Còmic Made in Cornellà: 10VE de Sergi Díez
10VE (Diez maneras de ver el amor) és un còmic en format revista on podreu trobar 10 historietes amb l'amor coma eix vertebrador, però elaborades de 10 maneres diferents per l’il•lustrador cornellanenc, Sergi Díez.

Exposició Racó de l’Ivà en banderoles.
Guarnirem el carrer La Miranda amb les reproduccions de les obres originals que ens han regalat els artistes que han rebut el Premi Ivà.

I recordeu que a la nostra ciutat es troba la botiga 4º Milenio (Carrer Vistalegre, 22), botiga especialitzada en còmics de superherois americans i manga.

I a MÉS...
A la Residència Teresa Duran, al seu grup de lectura, s’endinsaran en el món de Las abuelas dan el golpe, de la il•lustradora Cristina Bueno i l’escriptora Raquel Franco, amb qui gaudiran d’una bona estona sobre aspectes de la seva obra. Amb la col•laboració del grup de voluntàries de l’associació de veïns del casal de Sant Ildefons.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
23377 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.