Buscar

El Consell de Ciutat de Cornellà es constitueix per promoure la coresponsabilitat ciutadana en els projectes municipals

28.01.2013

Un total de 35 membres, entre ciutadans, representants d’entitats, d’agents socials i de grups polítics municipals configuren aquest òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Cornellà.

El Consell de Ciutat actuarà com a instrument d’informació, estudi, debat i assessorament en els grans projectes de ciutat. Es reunirà de forma ordinària cada sis mesos.

Dijous, 24 de gener, es va constituir, a la cúpula de Can Mercader, el Consell de Ciutat de Cornellà, un òrgan consultiu, de participació i diàleg, que s’emmarca dins de les polítiques de proximitat, transparència i coresponsabilitat que fomenta el Consistori i que se suma a altres iniciatives que treballen en aquesta línia com ara l’Acord Social, alhora de ser una mesura inclosa a les propostes municipals de les Millores de Governança.

El seu objectiu és actuar com una eina de participació municipal transversal, plural i oberta, que ostenti funcions d’informació, estudi, debat i assessorament sobre les grans línies de la política municipal i per donar resposta als reptes presents i futurs.

Apropar la gestió municipal a la ciutadania

El Consell de Ciutat actuarà com a espai de debat, consens i coordinació permanent entre la ciutadania, les institucions i els poders públics, per apropar la gestió municipal a tots els agents socials de la ciutat i als seus habitants.

El Consell de Ciutat està presidit per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón i està format per un total de 35 membres que es reuniran de forma ordinària cada sis mesos i que es renovarà cada quatre anys.
Una de les novetats d’aquest òrgan serà la participació de 5 ciutadans que s’han presentat de forma voluntària i que han estat escollits per sorteig entre un total de 82 candidats. Així mateix, formen part d’aquest Consell de Ciutat 1 representant de cada grup municipal ( 1 de PSC, 1 del PP, 1 d’ICV-EUiA i un de CiU), un total de 9 representants dels diferents consells sectorials de participació (serveis socials, seguretat, gent gran, cultura, esports, etc.), 10 membres d’entitats i agents socials, i 5 persones d’especial rellevància ciutadana.

Entre les seves funcions: fomentar la participació i la transparència

Entre les principals funcions d’aquest Consell estan les d’impulsar iniciatives relacionades amb les disposicions i els reglaments municipals, assessorar a l’Ajuntament en les grans línies estratègiques i de gestió, conèixer i debatre els pressupostos municipals, així com els resultats dels indicadors econòmics de la gestió municipal.
També es pronunciarà sobre els projectes que afecten al planejament urbanístic de la ciutat i proposarà actuacions per al desenvolupament equilibrat i sostenible, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida ciutadana.

El Consell podrà crear grups de treball de caràcter temporal per portar a terme estudis o activitats i per fer el seguiment dels projectes o/i iniciatives que es determinin.

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4327 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.