Buscar

L’Ajuntament de Cornellà respectarà la legalitat en cas que es convoqui una consulta

30.06.2017

L’Ajuntament també defensa el dret de la ciutadania a prendre part en qualsevol tipus de mobilització en defensa dels drets.

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat una moció en què manifesta el seu compromís amb la legalitat i l’Estat de Dret, davant del recent anunci, per part del President de la Generalitat, de què el dia 1 d’octubre se celebrarà un referèndum, del qual es desconeix a dia d’avui, tot, qui el convocarà, les seves garanties democràtiques i els instruments jurídics que el regularan.

L’Ajuntament, explica la moció, “no és, ni pot ser cap impediment per a què se celebri qualsevol convocatòria electoral o consulta”. Si cal la seva col•laboració com a institució, el Govern de la Generalitat ho ha de demanar de forma oficial, respectant l’ordenament jurídic vigent, i segons les competències assignades a l’administració i a l’autoritat electorals.

Així mateix, la moció subratlla que l’Ajuntament respecta “qualsevol mobilització que es pugui produir en relació a la defensa dels drets i llibertats d’expressió dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”. I vetllarà pel seu bon funcionament, per enfortir la convivència, i assegurar el respecte a totes les expressions.

El text apunta que la majoria de la població de Catalunya està d’acord en trobar una solució a través del diàleg, la negociació, el pacte i la consulta, un pacte que ha d’arribar en el marc de la llei, és a dir, que sigui vinculant i amb garanties democràtiques.

La responsabilitat de la celebració de qualsevol convocatòria electoral o consulta correspon “únicament al poder executiu convocant”, i per tant els ajuntaments no en poden ser responsables, ni del seu èxit, ni del seu fracàs. Així mateix, expressa la “preocupació per la incapacitat del govern de la Generalitat i de l’Estat per evitar aquesta situació de confrontació”, així com que “la via judicial no és el camí més idoni per solucionar-la”.

La moció resultant ha estat aprovada amb els vots a favor de PSC i Ciutadans i l’abstenció d’ICV-EUiA. La resta de partits van votar en contra.

Adjunt: text de la moció aprovada

Cornellà de Llobregat, 30 de juny de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
2688 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.