Buscar

On estem?

C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18. (Baixos interior)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 54 54
Fax. 93 474 33 42
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Festival Internacional de Pallassos

concentrica

queferacornella

contacte online

17è FESTIVAL INTERNACIONAL DE PALLASSOS

   Del 17 al 23 d'octubre de 2016

NOVETATS                                       

Enguany la direcció artística del festival l'assumeix el pallasso Tortell Poltrona, que va ser un dels fundadors del certamen.

Una de les grans novetats del festival és la celebració de la 1a Convenció del Món Pallasso, que durant tota la setmana reunirà a pallassos i pallasses i gent de la professió per a posar a la taula tres grans temes: 'La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos'; 'El codi deontològic dels pallassos' i 'Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió'.

Menys espectacles de sala i més al carrer.

Una de les màximes del Tortell Poltrona a l'hora de configurar la programació és la idea d'escampar els pallassos per tota la ciutat. S'envairan carrers, places, carpes, escoles, residències de gent gran i molts d'altres espais de Cornellà.

El Premi Nas d'Or es lliurarà al pallasso suís Dimitri, recentment desaparegut i que va participar en la gala de la primera edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà l'any 1984.

Llegeix la nota de premsa completa

 

Inici

Festival Internacional de Pallassos

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat "Memorial Charlie Rivel" se celebra cada dos anys i està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. La 16a edició va tenir lloc a l'octubre de 2014.

Web del Festival Internacional de Pallassos
Facebook del Festival
Twitter del Festival
Canal Youtube del Festival

Si sou dels qui penseu que els pallassos són exclusivament per als infants és que encara no heu estat al Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. La manifestació, considerada per la Unió Europea una de les més importants del continent en el seu gènere, s'ha celebrat cada dos anys des del 1984 i reuneix una selecció internacional dels professionals més prestigiosos del món de les rialles.

El Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic l'ampli ventall de registres del llenguatge del pallasso: des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer.

El Festival s'alça com una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional però desconeguts en el nostre país en cadascuna de les diferents escoles d'aquest art: l'estil dels pallassos de l'est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l'humor de l'absurd i la ironia mordaç...

Els italians Colombaioni, Leo Bassi, el rus Slava Polunin, l'americà Bello Nock o el grup argentí Les Luthiers són algunes dels centenars de companyies i artistes que han passat pel Festival.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
26056 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.