Buscar

On estem?

C. Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18
08940 Cornellà de Llobregat
T.: 93 474 28 41
F.: 93 475 04 76
informacio@aj-cornella.cat

violencia

plataforma

observatori de les dones

homofobia

grup de teatre

universitat estiu dones

Programes Dona

Beca de recerca sobre la vida i les obres de les dones de l'Ajuntament de Cornellà

   
Bases generals beca Estudis Dones

Revista Dones. Associació Dones Periodistes

Espai a aquesta revista per a la reflexió i difusió de les activitats i actes que s'organitzen des de Cornellà.

Contingut:

L’Associació de Dones Periodistes publica cada trimestre una revista “Dones” a on es tracten temes d’interès per a les dones i a on el Consell de la Dona de Cornellà i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones disposa d’un espai per a la reflexió i difusió de les activitats i actes que s’organitzen des de Cornellà.

Observatori de les dones als mitjans de comunicació

Per denunciar els anuncis, articles, etc. que apareguin als mitjans i que siguin vexatius per a les dones.

Contingut:

Creat a l’any 2000 amb l’objectiu d’establir els mitjans pels quals les dones i homes puguin denunciar els anuncis, programes, articles, etc. que apareguin als diferents mitjans i que siguin vexatius per a les dones.

Consell de Dones del Baix Llobregat 

Arrel del 2n Congrés de les Dones del Baix Llobregat que es va celebrar a Sant Feliu, es va formar aquest Consell.

Contingut:

Els dies 5 i 6 de maig la ciutat de Sant Feliu de Llobregat va acollir els actes del 2n Congrés de les Dones del Baix Llobregat, un esdeveniment d'abast comarcal que sota el lema "PER LA PLENA CIUTADANIA". El Congrés va aplegar més de 500 delegades en representació de tots els municipis, entitats, associacions, grups polítics, sindicats i patronals de la comarca. A més el Congrés va poder comptar amb la participació de dues dones molt vinculades al món i el treball en defensa de la dona i, a més, representants de l'Estat: Soledad Murillo - Secretaria de Políticas de Igualdad del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales-, y Carme Chacón - Vicepresidenta Primera del Congreso de los Diputados.

Web "Dones de Cornellà"

Dins de www.cornella.cat hi ha un apartat específic per dones que difon informació sobre totes les activitats i serveis que s'ofereixen per a les dones de Cornellà.

Contingut:

El Consell Municipal de la Dona i el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones de l'Ajuntament de Cornellà disposen des de l'any 2005 d'un apartat al web municipal per tal d'informar de les activitats i serveis que s'ofereixen per a les dones de Cornellà.

Tertúlies "La Tarda de la Dona” 

Es tracta d'una sèrie de tertúlies que es realitzen cada 15 dies al llarg de l'any.

Contingut:

Es tracta d’una sèrie de tertúlies que es realitzen cada 15 dies al llarg de l’any i a on un o una professional fa una exposició d’un tema que desencadena posteriorment en una tertúlia i debat.

L’objectiu es crear un espai adreçat a les dones del municipi perquè a part d’estar informades sobre temes del seu interès puguin donar la seva opinió i preguntar tots aquells dubtes que tinguin.  

Grup Espai Dona

Grup de suport i autoajuda creat degut a l'elevada demanda del grup Nova Dona.

Contingut:

Format per dones que han participat als diferents cursos d’autoestima, que sorgeix de la necessitat de desenvolupar tots aquells conceptes que havien après amb aquests tallers. Va ser creat l'any 2007.

Guia de contes no sexistes

L'objectiu és poder facilitar la tasca a mares i pares, educadors i educadores, en la localització de materials que formin nens i nenes en igualtat.

Contingut:

Els llibres infantils, ja siguin contes o llibres en imatges, són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic i un suport privilegiat en els processos d'identificació i aprenentatge de rols sexuals i de les relacions socials entre els sexes. D'aquesta manera, les imatges, observades durant molt de temps per les nenes i nens que encara no han après a llegir són eines de transmissió d’estereotips, així com la literatura infantil i juvenil, que actua com a agent de transmissió de normes, valors i ideologies.

Grup Nova Dona

Grup de suport i autoajuda.

Contingut:

Format per dones que han participat als diferents cursos d’autoestima, que sorgeix de la necessitat de desenvolupar tots aquells conceptes que havien après amb aquests tallers

Programa de ràdio “Nosaltres les dones”

Espai que el Consell Municipal de la Dona té dins de la programació de Ràdio Cornellà.

Contingut:

Es un programa adreçat a les dones del municipi a on participen professionals de diferents àmbits per informar i debatre temes d’interès per a les dones. Es realitza a micròfon obert perquè totes les oients que ho desitgin pugin trucar per preguntar els dubtes que sorgeixen i puguin donar la seva opinió.

Campanya "Joguines no sexistes"

Campanya informativa per sensibilitzar la ciutadania sobre aquest tema.

Contingut:

Cada any, el Consell Municipal de la Dona organitza la campanya informativa “Les joguines no són sexistes”, per sensibilitzar la ciutadania per a que a l’hora de comprar una joguina no ho faci de forma sexista i no siguin joguines que incitin a la violència. La campanya es centra en la confecció d’un full informatiu publicat a la revista municipal Cornellà Informa, al mes de novembre, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal.

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
20978 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.