Buscar

On estem?

Departament de
Medi Ambient

Plaça dels Enamorats, 7
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 475 87 18
Fax. 93 474 44 04
informacio@aj-cornella.cat

Compostatge

Cornellà aprofita els aliments

Bicibox

Entitats

Deixalleria

contacte online

Publicacions i materials didàctics

Aprenem dels nostres residus a Cornellà de Llobregat

Per treballar des dels centres escolars la temàtica dels residus es van crear els materials didàctics "Aprenem dels nostres residus a Cornellà de Llobregat", format per sis propostes educatives que van  des d'educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius. Aquest material va ser pensat pel professorat participant en el curs de formació d'Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà durant el curs 2010-2011.

Es tracta d'un conjunt de recursos educatius sobre els residus municipals per ser usats amb el grup classe: contes, jocs, llibres, experiments, treballs de recerca i d'investigació,etc., classificats per diferents nivells educatius.

Tots aquests materials els podeu descarregar als següents enllaços, així com els vídeos elaborats pels alumnes:

Cicle infantil
Cicle inicial
Cicle mitjà
Cicle superior
Joc Invers
Videos elaborats pels alumnes

Agendes i calendaris escolars del medi ambient i el desenvolupament

Les agendes escolars, publicades per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la Diputació de Barcelona, es plantegen com una eina didàctica per introduir els i les estudiants de secundària en el nou marc internacional de sostenibilitat i els nous conceptes de desenvolupament sostenible. La seva publicació es va iniciar el curs 2002-2003 i s'ha reeditat de forma continuada.

El fil conductor de l'agenda i el calendari sempre són diverses temàtiques relacionades amb la sostenibilitat, com l'energia, el canvi climàtic, l'entorn urbà, els productes i el consum, la mobilitat, el cicle de l'aigua, etc., tot això sense perdre de vista el vessant social i econòmic, requisits indispensables per a un desenvolupament sostenible. Per a més informació podeu entrar al web http://agendaescolar.diba.cat/ o seguir les novetats i les propostes lúdiques que es van actualitzant a la seva pàgina de facebook  o al seu twitter.

Durant el curs 2013-2014 fan ús d'aquestes agendes dotze centres educatius de Cornellà, que sumen un total de 3.300 alumnes.

D'altra banda, les escoles de primària també tenen a la seva disposició calendaris de paret que també tracten temes relacionats amb el medi ambient.

Les agendes i els calendaris escolars tenen el cost d’un euro.

"Renova... què? Coneix les renovables de Cornellà"

La proposta educativa "Renova... què? Coneix les renovables de Cornellà" sorgeix de la necessitat detectada per la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà de disposar de materials didàctics que treballin l’energia de forma quotidiana i relacionant-la amb espais propers del territori.

La proposta consta d'una activitat monitorada dirigida a alumnes de cicle superior de primària que es realitza a les instal·lacions Gremi d’Instal·ladors del Baix Llobregat, ja que l’edifici disposa de pràcticament totes les tecnologies renovables.

L'activitat es complementa amb una guia, que té l'objectiu de donar a conèixer la informació bàsica sobre l’energia, les fonts renovables i no renovables, els efectes que l’ús de l’energia té sobre el medi ambient i la importància de fer-ne un consum responsable en la nostra vida diària. També dóna a conèixer les accions que s’han dut a terme en els darrers anys al municipi de Cornellà de Llobregat.

Guia d'energies renovables
   

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4303 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.