Buscar

On estem?

Departament de
Medi Ambient

Plaça dels Enamorats, 7
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 475 87 18
Fax. 93 474 44 04
informacio@aj-cornella.cat

Compostatge

Cornellà aprofita els aliments

Bicibox

Entitats

Deixalleria

contacte online

El riu Llobregat

El nom de Cornellà està lligat al d'un riu, el Llobregat. La mateixa existència de Cornellà, com la de tantes altres ciutats i pobles de la comarca i de Catalunya, és una conseqüència, entre d'altres, de la presència del riu i ha estat un factor que ha marcat el desenvolupament de la nostra ciutat, tant com a municipi agrícola, quan les aigües del riu regaven les seves terres, com el seu naixement com a localitat purament urbana i el seu desenvolupament industrial.

En les darreres dècades el riu i el seu entorn natural s'han anat deteriorant progressivament per causa de diverses intervencions que han ignorat els seus valors. Les constants transformacions de la llera del Llobregat al pas per Cornellà, degut al creixement i desenvolupament de l'àrea metropolitana, comporta que, actualment ens resti una franja de terrenys d'uns 50 metres a banda i banda del riu.

El riu té una continuïtat geogràfica, que ofereix l'oportunitat de ser, mitjançant els camins de ribera, un instrument per a la mobilitat no motoritzada i l'esbarjo de les persones, esdevenint un element d'identitat de la comarca compartit pels seus ciutadans i ciutadanes.

El tram metropolità del riu Llobregat té una longitud de 30 km i travessa el territori de setze municipis, des del Pont del Diable a Martorell fins a la seva desembocadura en el mar. Dins d'aquest àmbit s'està recuperant, ecològicament i socialment, un espai complex on les infraestructures i els serveis conviuen amb el medi natural i les activitats de lleure.

Aquest espai, definit com a Parc Riu Llobregat, s'ofereix com un corredor verd i un camí d'aigua que connecta el massís de Collserola amb el front litoral, convertint-se així en un connector imprescindible entre espais metropolitans de gran valor ecològic.

Per tot això, i per tal d'apropar el riu a la ciutadania, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de Cornellà organitza durant l'any visites guiades al riu Llobregat. El punt de trobada és al final del Carrer Verge de Montserrat on comença la pasarel·la que creua el riu, a les 10:00h. Les visites consisteixen en l'observació de l'entorn natural i les espècies que hi viuen, així com activitats relacionades: anellament, observació d'aus i altres petits mamífers, insectes, etc., amb les explicacions d'experts sobre el terreny.

Visites guiades al riu Llobregat (2017)

  Per a inscriure's a les visites cal trucar al telèfon 93 475 87 18

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
3849 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.