Buscar

On estem?

Departament de Joventut i Solidaritat
C. Mn. Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior)
Tel. 93 377 02 12
Punt de Voluntariat i Solidaritat
C. Mossèn Andreu 17
Tel. 93 376 28 00
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Valors que inspiren el Pla de Sensibilització de Solidaritat i Cooperació Internacional

El Pla de Sensibilització per a la Solidaritat i la Cooperació de Cornellà de Llobregat neix d’un concepte que vol promoure el desenvolupament humà sostenible, l’eradicació de la pobresa, la lluita contra les desigualtats i la injustícia, el foment de la pau i l’educació vers una ciutadania compromesa, responsable i activa amb els valors i actituds de justícia i equitat.

En conseqüència, es imprescindible per tal d’assolir aquests principis l’enfortiment i la promoció de les capacitats de les persones, del teixit associatiu, de les comunitats, de les ciutats i de les nacions i mitjançant processos recíprocs i d’aprenentatge mutu basats en els drets de les persones i la denúncia de les injustícies socials.

Seguint el que estableix l’article 2 de la Llei 26/2001 de 31 de desembre de cooperació al desenvolupament, els valors que inspiren les d’actuacions d’aquest Pla de Sensibilització son:

a) L’acceptació que les protagonistes i destinatàries últimes de la política pública de cooperació per al desenvolupament són les persones.

b) El foment de la pau, la justícia, la igualtat i l’equitat en les relacions entre persones, pobles, cultures, nacions i estats.

c) La promoció i la defensa dels drets humans i de les llibertats fonamentals.

d) La defensa i la promoció de les persones i els col·lectius més desfavorits o dels que pateixen discriminacions polítiques o econòmiques per raó de gènere, ètnia, cultura o religió.

e) El reconeixement dels drets econòmics, laborals i socials, del treball, l’empresa i el bon govern com a fonaments d’un desenvolupament econòmic durador, equitatiu i sostenible que incideixi també en la redistribució de la riquesa i en la justícia social.

f) El reconeixement del dret dels pobles a la defensa i a la promoció de la cultura, la llengua i la identitat pròpies.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
3936 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.