Buscar

On estem?

Departament de
Medi Ambient

Plaça dels Enamorats, 7
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 475 87 18
Fax. 93 474 44 04
informacio@aj-cornella.cat

Compostatge

Cornellà aprofita els aliments

Bicibox

Entitats

Deixalleria

contacte online

Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà de Llobregat

El curs 2009-2010 es va constituir la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà de Llobregat, que té com a objectius:

- Disposar d'un espai d'intercanvi i reflexió sobre la pràctica educativa dels diferents centres educatius de la ciutat, tot incorporant-hi criteris socioambientals.

- Incentivar i assessorar els centres educatius per a la implantació de projectes educatius que relacionin sostenibilitat i ciutat.

Per formar part del programa, els centres han de complir tres requisits:

1) Fer una diagnosi de l'estat de l'educació ambiental en el seu centre per tal de detectar-ne el nivell d'ambientalització.
2) Participar en les sessions de formació del grup d'Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà (amb els altres centres de la ciutat), que tenen lloc al Centre de Recursos Pedagògics de Cornellà.
3) Dur a terme un projecte educatiu, cada curs escolar, que tingui com a eix central la sostenibilitat.

El programa ofereix als centres:
- Assessorament tècnic i pedagògic, continuat i personalitzat.
- Material de suport variat, amb orientacions pràctiques per realitzar el procés.
- Reunions de contacte i seguiment amb els centres.
- Formació específica adreçada al professorat.
- Dinamització i seguiment del procés participatiu.
- Un marc comú de treball que relaciona els reptes d'una ciutat i la sostenibilitat.
- Creació d'un projecte comú d'acció educativa per i amb la ciutat.

A més a més, gràcies al conveni signat al novembre de 2010 amb la Generalitat de Catalunya, totes les escoles que formen part del programa Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà de Llobregat formen part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d'escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d'educació per la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya, que fou creada l'any 2009.

La XESC es pot definir com una xarxa de xarxes de centres educatius que desenvolupen programes d'educació per la sostenibilitat.

Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya

 

Per a més informació sobre la XESC podeu consultar la web http://www.xesc.cat/

Centres que formen part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà de Llobregat:

  • Escoles: Ignasi Iglesias, Antoni Gaudí, Dolors Almeda, Mare de Déu de Montserrat, Martinet, Sant Miquel, Betània i Sant Ildefons.
  • Instituts: Esteve Terradas, Miquel Martí i Pol.

Aquesta no és una xarxa tancada, sinó que es vol ampliar a tots aquells centres escolars que vulguin incorporar el concepte de sostenibilitat en la seva pràctica educativa.

Escoles verdes de la ciutat

Alguns centres de Cornellà, a més a més de formar part de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà, formen part del programa Escoles Verdes. Vuit centres, concretament les escoles Mare de Déu de Montserrat, Ignasi Iglesias, Sant Miquel, Betània, Martinet i Antoni Gaudí, i els instituts Miquel Martí i Pol i Esteve Terrades, disposen del distintiu d'Escoles Verdes atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Logo escoles verdes

Aquest certificat es concedeix als col·legis que hagin elaborat l'avaluació inicial del seu centre i aprovat el seu Pla de Cohesió ambiental i el seu primer Programa d'Acció. Un cop atorgat, el distintiu té una validesa de tres anys, renovables

 

Aquest reconeixement s'atorga a la Trobada d'Escoles Verdes, un acte oficial on els representants dels centres reben una placa i un diploma acreditatiu.

Propostes d'educació ambiental als centres docents de Cornellà

Els centres de la Xarxa tenen preferència a l’hora d’accedir a les propostes d'educació ambiental que s'inclouen en les Propostes Educatives Municipals del Departament d'Educació. Les activitats que s'ofereixen abasten els diferents vectors ambientals (residus, aigua, energia, medi natural, etc.)i tenen diferents formats: tallers, jocs, sortides, etc., on s’intenta que el contingut pràctic tingui el màxim de pes possible.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4379 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.