Buscar

 

Manifest de les entitats ciutadanes de Cornellà de Llobregat.
Convivència, Diàleg, Negociació i Pacte.

En aquesta ciutat hem estat capaços de superar moments molt complicats gràcies ala cohesió cívica aconseguida i mantinguda per les institucions, entitats i diferentscol·lectius. Malauradament estem vivint temps d'incertesa davant d'una de lesmajors crisi política de la nostra història recent.

Refermen el nostre compromís en la defensa del respecte i la tolerància com a
valors imprescindibles per exercir les nostres llibertats democràtiques. Ara tenim per
endavant un gran repte, evitar que als nostres espais socials i cívics la intransigència s'apoderi d'ells. Cal enfortir més que mai la concòrdia de la nostra ciutadania i expressem que la nostra pluralitat ideològica només pot ser motiu de divergències, però mai d'enfrontaments i divisions.

Per aquest motiu, el nostre compromís en la defensa de la convivència i de la unitat cívica de tota la ciutadania sota els valors de la democràcia que ens emparen a tots i a totes, ens condueix a manifestar el nostre rebuig als fets succeïts el passat diumenge 1 d'octubre, una actuació injustificable i desproporcionada que ha vulnerat els drets de les persones. De la mateixa manera que també rebutgem qualsevol forma de violència destinada a limitar el lliure exercici de qualsevol expressió política de forma pacífica, lliure i democràtica.

En la ciutat és on es construeixen dia a dia aquests valors, però també una incorrecta gestió dels conflictes influeix i pertorba el seu dia a dia. Per aquest motiu volem expressar públicament la nostra contrarietat i la nostra ferma oposició a continuar així.

Defensem el diàleg, la negociació i el pacte com la única via de solució. És per això que instem als dos governs a cercar solucions democràtiques respectuoses amb totes les expressions i sentiments.

En aquest moment, es fa del tot necessari promoure aquesta declaració a la qual convidem a tots els nostres conciutadans i conciutadanes a donar suport, perquè entenem que ara toca defensar el respecte a la pluralitat i la creació de ponts de diàleg i d'enteniment que facin possible aconseguir una solució a la situació política actual de Catalunya, que s'ha basat sempre en ser una societat civil plural, reivindicativa i pacífica.

Mai és tard per al diàleg.


Cornellà de Llobregat, 7 d'octubre de 2017 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4328 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.