Buscar

On som?

Departament de Joventut i Solidaritat
C. Mn. Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 02 12
Fax. 93 474 33 42
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Pintura mural i graffitis

INTRODUCCIÓ
ACCIONS FORMATIVES
ESPAIS AUTORITZATS
NORMATIVA
PERMISOS
   
   

Introducció

La promoció de la pintura mural i el graffiti com a mitjans d’expressió cultural és un punt que es recull al Pla Director de Joventut de Cornellà. El nom que se li ha donat a aquest programa de promoció artística juvenil és Experimenta que es crea amb la finalitat d’apropar la cultura de la gent jove, no com a consumidora i part passiva, sinó des de la participació directa com a productora de cultura, amb una implicació real en el procés, tant en la creació artística com en l’elaboració del projecte.

Experimenta recull les expressions artístiques del jovent de Cornellà, però també és un programa de capacitació artística. Experimenta és la música dels grups emergents de la ciutat. També és la pintura, la fotografia, l'escultura, el ball, el teatre, l'artesania, el còmic, la pintura mural i el graffiti de joves artistes.

Pel que fa a la pintura mural i el graffiti, recollim aquestes formes d’expressió, majoritàriament de gent jove, i la treballem amb l’objectiu d’identificar pintura mural i graffiti amb art. Distingint el concepte de graffiti (art) d’altres accions vandàliques que es realitzen (tags i pintades que embruten el carrer).

Accions formatives

Des del departament de joventut es treballa en la línia que el jovent s’ha de familiaritzar i experimentar amb tot procés creatiu on s’involucri (idea, treball conceptual, planificació, producció i exhibició).

En aquest sentit es duen a terme cursos, tallers i demostracions de què és la pintura mural i el graffiti que encabim en diferents programacions (Nits Insòmnia, Jornada Experimenta, Mostres d’art juvenil i Còmics).

Realitzem dos tipus de formacions:

  • Tallers de curta durada que ens permeten treballar dos missatges: l’artístic i el pedagògic (per diferenciar que és graffiti del que no ho és, i on es pot i on no es pot pintar).
  • Cursos de llarga durada que permeten treballar amb un mateix grup de joves durant dos o tres mesos tot un programa de continguts que recull les tècniques artístiques, el missatge de civisme envers el respecte de la ciutat i l’exhibició mitjançant l’elaboració conjunta d’un mural.


Espais autoritzats

Fins aquest moment, l’únic espai autoritzat a Cornellà era la passarel·la del riu al carrer de la Verge de Montserrat. No obstant això, des del Departament de Joventut, conjuntament amb altres departaments de l’ajuntament, s’ha treballat per tal d’oferir un ampli ventall d’espais (que s’aniran ampliant) a aquelles persones interessades en el món de la pintura mural i el graffiti.

S’ha facilitat que la realització lliure de pintures murals i graffitis sigui en espais adequats oferint una sèrie de zones als diferents barris de la ciutat per a la pràctica d'aquesta expressió artística.

Relació d’espais:

1.- ACCÉS COMPLEX ESPORTIU AQUÀTIC CAN MERCADER (al final del carrer Ríos Rosas; mur de sota el pont de la ronda de Dalt)
2.- CTRA. L’HOSPITALET – AV. PORTA DIAGONAL (sota el pont de la ronda de Dalt, lateral sud)
3.- C. MARIÀ FORTUNY – A PROP CF ALMEDA (sota el pont de la ronda de Dalt, dos laterals)
4.- AV. MARESME – AV. PORTA DIAGONAL (sota el pont de la ronda de Dalt, zona d’accés entrada ronda de Dalt, dos laterals)
5.- NOU APARCAMENT CAMP DE FUTBOL VIA FÈRRIA
6.- PART POSTERIOR DEL MUR DE L’ESTACIÓ DE RENFE
7.- PASSAREL·LA DEL RIU – C. VERGE DE MONTSERRAT (final del carrer, a la vora del Club Delfos)

Normativa

Els espais autoritzats tindran les següents característiques:

  • Aniran identificats amb un distintiu que reprodueix un esprai amb l'eslògan "Espai Graffiti".
  • En els trams autoritzats per pintar s'hauran de respectar les portes, finestres i els trams de paret delimitats.
  • L’espai autoritzat per a pintar serà el comprès entre les plaques identificatives. Les plaques s’han de respectar i no pintar-les.
  • Si pinteu fora dels espais indicats heu de ser conscients què podeu ser denunciats en aplicació de l'Ordenança Municipal.
  • Remarcar que totes aquelles pintades que atemptin contra la dignitat humana o siguin ofensives contra persones, col·lectius o institucions seran retirades.
  • En el cas de demanar un tram ja pintat, s’haurà de cobrir completament l’obra que pertany al tram sol•licitat. Si no es respecta aquest punt, el període d’exclusivitat d’un mes no tindrà validesa.
  • Per fer ús d’una de les parets autoritzades s’haurà d’emplenar el model de sol·licitud que es troba a la pàgina web de l’ajuntament indicant la paret seleccionada. El/la sol·licitant rebrà una resposta, confirmant el permís (aquest l’haurà de portar a sobre durant el treball de pintar per si és reclamat). En aquest s’especificaran les condicions i el termini per poder fer la pintada (si no es realitza durant aquest període s’entendrà que es renuncia a la mateixa).


Permisos

Sol·licitud de Paret Pública   Sol·licitud de Paret Privada

Descarrega aquest model de sol·licitud per reservar una de les parets del catàleg d'Espais Graffiti.

 

Descarrega aquest model de sol·licitud per poder graffitar una paret de propietat privada, si prèviament ho has acordat amb el seu propietari.

   

Omple la sol·licitud i envia-la signada a craj@aj-cornella.cat i 20000joves@gmail.com o bé lliura-la al mateix CRAJ (c. Mossèn Andreu, 17), de dilluns a divendres de 16 a 21 h. Més informació: 93 376 36 93.

 

ę Ajuntament de CornellÓ de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaša de l'EsglÚsia, 1 | 08940 CornellÓ de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
16585 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.