Buscar
Ets resident estranger i vols votar a les eleccions municipals de 2019?
Ets resident estranger i vols votar a les eleccions municipals de 2019?
11/01/2019  
 

El proper 26 de maig se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes amb majoria d'edat estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l'elecció dels seus representants al Ple municipal. L'exercici dels drets polítics és la màxima expressió de la participació ciutadana i una mostra de compromís de les persones amb la societat a la qual pertanyen. Per garantir que totes les persones puguin exercir aquests drets, s'ha posat en marxa una campanya informativa perquè tothom, inclosos els estrangers residents a la ciutat, conegui els seu drets. 

La majoria de les persones estrangeres gaudeixen del permís de residència i de treball, porten els seus fills i filles a les mateixes escoles, treballen a les mateixes empreses que la resta dels seus veïns i veïnes, paguen els seus impostos, construeixen els seus projectes personals de vida i fan la seva aportació al projecte col·lectiu però, malgrat això, no totes elles podran exercir aquests drets a les properes eleccions municipals.

El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals.

Tanmateix, per a poder exercir aquest dret, els ciutadans d'aquests països han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.

Consulteu quins requisits són necessaris per poder votar a les pròximes eleccions:

 
   

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
39385468 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.