Buscar
Més de 100 pallassos i pallasses envaeixen Cornellà
Més de 100 pallassos i pallasses envaeixen Cornellà
17/10/2016  Dimecres serà el acte de benvinguda amb el periodista Jordi Évole, a la plaça Catalunya, a les 12 del migdia
 

Torna el Festival més entranyable, el que arrenca rialles i somriures a grans i petits. Cornellà acull durant una setmana més de 100 pallassos i pallasses per omplir els carrers i els escenaris d’humor amb la 17a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat, ‘Memorial Charlie Rivel’.

Aquesta edició tindrà lloc del 17 al 23 d’octubre, i destaca per la gran quantitat d’espectacles al carrer que conformen el programa, especialment durant el cap de setmana. Tampoc faltarà la carpa del Festival, a la plaça de Catalunya, amb cinc gales destinades a tota mena de públics (les familiars, una gala especial de pallasses, la inauguració amb convidats com Johnny Melville, Jango Edwards o Tricicle…). I als escenaris, noms com Leo Bassi, Pepe Viyuela, o la companyia francesa L’Entreprise, destaquen a la programació.

Nas d'or

El Festival va néixer per homenatjar la figura de Josep Andreu, ‘Charlie Rivel’, el pallasso català més internacional que acabava de morir. Se celebra cada dos anys des de 1984 i avui dia està considerat el màxim exponent a Catalunya i Espanya de la creació artística en aquest sector. En un acte previ a la inauguració, el dimarts 18, a les 19h a l'Espai Àgora Agbar del Museu Agbar de les Aigües, el Festival reconeixerà amb el Nas d’Or honorífic a Dimitri (1935-2016), clown suís que va actuar a la primera edició del Festival, i que va morir fa poques setmanes. Dimitri ha estat un dels artistes suïssos més populars. Barreja de pallasso, mim, i mestre d'arts circenses, era conegut com el Chaplin suís. En anteriors edicions van ser guardonats, entre d'altres, Tortell Poltrona, Mary Santpere, Arturo Castilla, Leo Bassi, Monti i Emilio Aragón "Miliki".

Arribada dels pallassos

Pallassos i pallasses d'arreu del país i de més enllà arribaran dimecres 19 d'octubre a Cornellà en diversos mitjans de transport i s'aniran trobant a la plaça de l'estació de Cornellà Centre. Tots plegats iniciaran la cercavila pels carrers de la ciutat (11.30h), al voltant d'en Pepino Pasqual i acompanyat per una banda de núsica, per arribar fins a la plaça de Catalunya. Tot seguit, tindrà lloc l'acte de benvinguda amb el periodista cornellanenc Jordi Évole com a mestre de cerimònies, i l'Alcalde de Cornellà Antonio Balmón, lliurarà les claus de la vila als pallassos com a senyal d'inici dels actes populars del Festival Internacional de Pallassos (12.15h). Tots els nens i nenes de les escoles estan convidats a participar a la cercavila per rebre les companyies i artistes del món del circ i donar-los la benvinguda a la nostra ciutat.

1a Convenció del Món del Pallasso

Aquest any com a novetat, la ciutat de Cornellà acollirà, dins del marc del Festival Internacional de Pallassos, la 1a Convenció Internacional del Món del Pallasso que pretén ser un espai de trobada i de diàleg entre els representats d'aquest ofici artístic, una excusa per estar junts, compartir experiències i posar en valor la seva professió. Durant tres dies, pallassos i pallasses i tots els professionals d'aquest món participaran en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions... tot posant en comú les seves idees en torn tres grans temes: la Declaració Universal dels Drets dels Pallassos, el seu codi deontològic i com volen que sigui el festival dedicat a aquesta professió.

Podeu consultar-ho tot a la web del Festival i a través de les seves xarxes socials:
Web del Festival Internacional de Pallassos
Facebook del Festival
Twitter del Festival
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41703453 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.