Buscar
El pressupost per a 2017 enforteix les eines necessàries per a consolidar la cohesió social
El pressupost per a 2017 enforteix les eines necessàries per a consolidar la cohesió social
20/03/2017  La prioritat de la política social municipal és atendre als col•lectius més vulnerables
 

El 32% del pressupost municipal es destina a l'àmbit dels serveis a la persona i la protecció social. Dins d'aqueix pressupost de 79,2 milions d'euros, en 2017 han augmentat de forma destacada les partides relacionades amb la creació d'ocupació: fins a un 9%.
La prioritat és atendre als col•lectius més vulnerables, per això els comptes municipals destinen recursos a reduir els desnonaments, a fomentar el lloguer social, a pal•liar la pobresa energètica, a cobrir les beques menjador, a mantenir les ajudes a infància, famílies i persones majors, a més de consolidar les polítiques d'ocupació.

Ací s'inclou un milió d'euros que es destinaran a plans d'ocupació, en el marc de l'Acord Social Contra la Crisi. També es fomentaran les noves activitats econòmiques, l' autoocupació i el cooperativisme, amb 150.000 euros. Crear ocupació és un eix fonamental de la política social: la crisi econòmica va fer augmentar la desocupació de forma abrupta, col•locant a moltes famílies en una posició complicada, en el límit de caure en situacions de risc social. I la implicació de l'Ajuntament és fonamental, tenint en compte que l'Ajuntament no compta amb competències ni finançament transferides per a dur a terme plans d'ocupació.


Augment de les ajudes socials

En l'àmbit de l'acció social, les despeses de l'Ajuntament de Cornellà augmenten el 2,6% respecte als comptes de l'any passat. Hi ha un augment general de dotacions en les ajudes a infància, a adults, i per a teleasistència. Les ajudes socials de l'Ajuntament de Cornellà s'articulen en quatre programes principals: infància i adolescència, adults, persones majors i transversals (on encaixen qüestions específiques com el transport adaptat, la neteja de xoc o els subministraments energètics). També augmenta l'aportació anual de l'Ajuntament a la Fundació d'Atenció a Persones Dependents, que gestiona la Residència Teresa Duran entre altres programes socials, fins a mig milió d'euros, i s'incorpora un nou crèdit per al programa de reparació d'habitatges de persones majors.
cal esmentar les ajudes fiscals que ofereix l'Ajuntament de Cornellà. Per exemple, se subvenciona fins al 50% de l'impost de béns immobles a les famílies amb pocs recursos de la ciutat. Tot açò tenint en compte que tots els impostos i taxes municipals s'han congelat per segon any consecutiu.
També a instàncies de l'Acord Social s'han pres mesures de suport a famílies vulnerables en l'àmbit alimentari i energètic. Ací està l'acció de la Botiga Solidària, que des de 2012 ha assumit, gràcies al compromís de voluntaris i entitats, la tasca de repartiment d'aliments a persones en risc d'exclusió social. A més, arreplega els excedents de diversos establiments comercials i mercats. L'Ajuntament de Cornellà també ha realitzat auditories energètiques en llars per a facilitar formes eficients de consum i estalviar en les seues factures.

Consulta més informació al CORNELLÀ INFORMA

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
19302279 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.