Buscar
Acabades les obres de renovació de dues vies principals d'entrada a la ciutat
Acabades les obres de renovació de dues vies principals d'entrada a la ciutat
04/02/2019  La transformació s'emmarca en el projecte Cornellà Natura amb la voluntat de crear un nou concepte d' espai amb voreres més àmples i pacificar el trànsit.
 

L'avinguda Sant Ildefons i l'avinguda Pablo Picasso, dos dels eixos principals de circulació de la ciutat, s'han transformat darrerament per tal de crear un espai més amable, sostenible i amb prioritat per als vianants. A l’avinguda Pablo Picasso les obres han consistit en refer i ampliar les voreres del costat oest -entre el carrer de Salvador Dalí i el passatge de Dolors Almeda-, amb els seus respectius encreuaments, i una actuació puntual en la vorera del costat est de l’avinguda. La vorera s’ha ampliat passant de 3 a 4,75 metres, fet que ha permès plantar 36 arbres al llarg del tram renovat, de les espècies xicandra i xitalpa, i fer-ne un espai més verd i amable.

Els vianants disposen de molt més espai

L'avinguda Pablo Picasso destina més espai per a les persones i s’ha renovat el mobiliari urbà: accés als passos de vianants, escocells nous, i fanals intel·ligents de 5 metres d’alçada, que eviten la contaminació lumínica i incorporen sensors intel·ligents. La zona d’aparcament ha passat a ser en cordó, i es mantenen els dos carrils de circulació. A la vorera s’ha col·locat una capa de paviment fotocatalític, un material que redueix la contaminació atmosfèrica, neteja l’aigua i l’aire per oxidació i elimina substàncies tòxiques persistents del terra. També s’han reposicionat els semàfors, que han incorporat un sistema d’avisadors acústics per a invidents. L’actuació, en un tram de 315 metres, ha tingut un cost de 394.306 euros.

A l'entrada de la ciutat per l’avinguda de Sant Ildefons, entre la carretera d’Esplugues i l’avinguda Línia Elèctrica, s'han fet vorers més amples per als vianants, s'ha incorporat un carril bici i millorat la calçada. Les actuacions han servit per donar coherència a aquest espai reduint els carrils de tres a dos i creant, entre la calçada i el carril bici, una nova línia d’arbrat amb arbustiva central com a element separador i alhora estètic. També s'han substituït les lluminàries existents, i s'han instal·lat nous punts de llum de tecnologia LED més eficients i moderns. L'actuació de renovació d'aquest tram, emmarcada en el projecte Cornellà Natura, ha tingut un cost de 365.637 euros.

 

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
34170803 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.