Buscar
L'ordenança de mobilitat s'actualitza per determinar millor les diferències entre Vehicles de Mobilitat Personal
L'ordenança de mobilitat s'actualitza per determinar millor les diferències entre Vehicles de Mobilitat Personal
03/07/2020  Durant 2020 s'han imposat 216 sancions a Vehicles de Mobilitat Personal.
 

El ple municipal del mes de juny va aprovar la modificació puntual de l'Ordenança de Circulació de Vehicles i Vianants, que havia estat aprovada el setembre de l'any passat per actualitzar-la i adequar-la a l'aparició de nous vehicles de mobilitat personal (VMP), i garantir la seguretat dels vianants. L'experiència d'aquest primer any d'aplicació ha conduït a modificar el text en alguns aspectes.

D'entrada, s'han fet modificacions a diferents articles per diferenciar amb més claredat els diferents elements: bicicletes, cicles de més de dues rodes (anomenats C0, C1 i C2) i els vehicles de mobilitat personal dels tipus A i B. Així es determina per on poden o no circular, i en tot cas es limita la seva velocitat a 25 km/h.

Cal assenyalar que durant 2020, s'han interposat un total de 216 denúncies a Vehicles de Mobilitat Personal per incompliments de l'ordenança. Les causes més habituals han estat circular per la vorera, transportar a una altra persona, circular sense casc, utilitzant auriculars, o conduir de forma negligent. 

En segon lloc, s'ha introduït una nova secció que fa referència a la creació d'estacionaments que faciliten el canvi entre el transport privat i col·lectiu. Són els anomenats aparcaments d’intercanvi P+R (del terme anglès Park & Ride), que tenen com a objectiu dissuadir els conductors i conductores de fer servir el vehicle privat per accedir al centre de les ciutats, oferint una alternativa competitiva i de qualitat, basada en facilitar aparcaments prop de parades o nodes de transport públic. A Cornellà n'hi ha un al carrer Sevilla i part de l'aparcament del Llobregat Centre també està destinat a aquesta finalitat des del mes de març.

Finalment, també s'ha modificat el règim de sancions recollit a l'article 58 de l'Ordenança. Per adequar-lo a la normativa vigent i segons la distinció que fa entre conductes greus o lleus, la sanció per aquestes últimes serà d'entre 60 i 100 euros.

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41703556 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.