Buscar
Nou camí escolar al barri Almeda
Nou camí escolar al barri Almeda
30/09/2019  L'objectiu és potenciar l'autonomia, la confiança i la responsabilitat dels infants i fomentar la mobilitat activa i sostenible
 

El  2 d'octubre s'inicia un nou camí escolar al barri d'Almeda, sumant-se als ja existents a diferents barris de la ciutat. Es tracta d'un camí proposat pels alumnes de les escoles Almeda i Martinet.

L'entorn proposat és una oportunitat per consolidar les xarxes de les activitats quotidianes al barri, promoure la corresponsabilitat de les tasques de cursa i una mobilitat saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El camí escolar ve definit pels recorreguts més utilitzats per l'alumnat en els desplaçaments des de casa cap a l'escola (i a l'inrevés). És el resultat d'un estudi realitzat conjuntament per les direccions, els mestres, l'alumnat, les famílies i l'AMPA de les escoles.
Els camins escolars són itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d'accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l'escola, ja sigui a peu o en bicicleta, fomentant així una activitat física diària que ajuda a disminuir l'obesitat infantil i potencia la seva autonomia personal.


La iniciativa també vol promoure la pacificació del trànsit, i la conscienciació mediambiental, fomentant la disminució el nombre de trasllats en cotxe a l'escola i la sensibilització de conductors/es i vianants en un carrer més just, respectuós amb els drets de totes les persones i exempt de perills.


Implantat al barri de Sant Ildefons
Aquests camins escolars es van implantar inicialment al del barri de Sant Ildefons, amb la participació de les escoles Sant Ildefons, Torre de la Miranda i Alexandre Galí. El projecte el desenvolupa l'Ajuntament amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i té com a objectiu promoure, facilitar i garantir la seguretat en el desplaçament de l'alumnat a l'escola quan comencen a anar-hi sols.

Full Informatiu de Camins escolars
   

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40152742 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.