Buscar
Mesures preventives per a controlar el contagi del coronavirus
Mesures preventives per a controlar el contagi del coronavirus
18/03/2020  
 

Amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma a tot Espanya destinat a frenar els contagis de la malaltia del coronavirus (COVID-19), han quedat restringits els moviments i les activitats fins al 29 de març, segons les diferents disposicions aprovades pel Govern central i per la Generalitat de Catalunya en els darrers dies.

*Preguntes sobre les restriccions d'activitats per motiu de la COVID-19 a Catalunya

L'Ajuntament de Cornellà també ha aprovat un decret que detalla les diverses limitacions d'accés a equipaments i espais públics i a la realització d'activitats del municipi. Dijous passat ja va activar la fase d'alerta d'alerta del Pla específic municipal per a risc sanitari (DUPROCIM), i va decidir reduir l'activitat a la ciutat fins al proper 29 de març. Entre d'altres mesures, es recull:

  • Posposar tots els actes institucionals de l'Ajuntament de Cornellà, i les activitats de les entitats de la ciutat. 
  • Suspendre totes les activitats i programacions de caire cultural, esportiu, educatiu i recreatiu. 
  • Tancar temporalment tots els equipaments municipals.
  • Tancar les pistes d'skate, els patis oberts, els parcs infantils i els parcs públics.
  • Mentre duri el confinament, la zona blava d'aparcament serà gratuïta, i la zona vermella s'amplia a les 24 hores del dia.
  • A aquestes mesures se suma el tancament de tots els centres educatius, escoles bressol, col·legis i instituts del municipi tal com va decretar dijous la Generalitat de Catalunya.

→ Decret 2020/1144 de mesures decretades davant la declaració de l'estat d'alerta

→ Decret 2020/1233 de constitució d'una estructuració organitzativa excepcional

→ Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19

 

L'Ajuntament també ha restringit l'atenció ciutadana de forma presencial i només ho farà per via telefònica o telemàtica. Si no es tracta de temes urgents, us demanem esperar a què la situació es normalitzi per fer la gestió.

*Consulta els telèfons disponibles per estar en contacte amb l'Ajuntament de Cornellà

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Cornellà també vol fer una crida a la calma. Es tracta d'accions preventives per evitar l'augment de contagis, i mentrestant tots els subministraments estan garantits. Així mateix, també apel·la a la responsabilitat social de tota la ciutadania de Cornellà, demanant que els veïns i veïnes es quedin a casa i que només surtin pels motius justificats que recullen els decrets.

L'Ajuntament és conscient de les complicacions que suposa estar confinats a casa i demana la participació ciutadana també per, entre tots, fer més suportable aquesta situació. Per això, demana que tots ens sumem al repte #joemquedoacasaacornella i que anem aportant les nostres idees per distreure'ns aquests dies.

*L'Ajuntament de Cornellà demana la implicació de la ciutadania per frenar el coronavirus

*Informació bàsica sobre el coronavirus i la malaltia COVID-19

 

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
38092270 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.