Buscar
2.775 sancions a Cornellà per l'incompliment de les restriccions per evitar la COVID-19
2.775 sancions a Cornellà per l'incompliment de les restriccions per evitar la COVID-19
08/05/2020  
 

La Guàrdia Urbana de Cornellà, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han aixecat 2.775 actes per l'incompliment de les restriccions relacionades amb la prevenció de la COVID-19 des del 16 de març, amb la declaració de l'estat d'alarma, i quan es va fer efectiu el Decret municipal de mesures excepcionals relacionades amb aquesta situació d'alerta sanitària. 

Del total d'actes, 1.608 actes han estat aixecades per la Guàrdia Urbana, 1.103 pels Mossos i 64 per la Policia Nacional. Cal destacar que les actes s'envien directament al Ministeri de l'Interior que determina, tipifica i gestiona les sancions que s'han d'interposar.

Un 10% de les sancions, 277, s'han imposat el mes de maig ja durant l'inici del desconfinament progressiu, a persones que no compleixen les mesures de seguretat decretades (mantenir la distància, sortir en les franges horàries corresponents, etc.) per evitar un rebrot dels casos de contagi de la malaltia.

Recordem que tant l'Ajuntament de Cornellà com la Generalitat i l'Estat espanyol han decretat unes mesures excepcionals relacionades amb el confinament en relació amb l'estat d'alerta sanitària per evitar la propagació de la COVID-19. Aquestes restriccions estan pensades per evitar el contagi de la pandèmia i són d'obligat compliment per a tots o totes.

Control dels desplaçaments

Pel que fa als desplaçaments, qualsevol ciutadà o ciutadana que vulgui sortir de casa, encara que sigui per les raons autoritzades, ho ha d'acreditar amb el següent document que ha elaborat la Generalitat de Catalunya.

  CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT
  QUÉSTIONARI DE RESTRICCIONS PEL COVID19
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40657500 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.