Buscar
Nova prova de sirenes per risc químic el proper dimarts
Nova prova de sirenes per risc químic el proper dimarts
08/04/2019  La prova es realitza per comprovar el funcionament de les sirenes i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència
 

Aquest dimarts 9 d'abril es farà la primera prova de sirenes que el Departament de Protecció Civil de la Generalitat fa aquest any i sonaran un total de 89 sirenes instal·lades a 39 municipis de Catalunya. La prova es realitza per comprovar el funcionament de les sirenes i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

Concretament, a Cornellà de Llobregat, la sirena està situada a l'edifici de l'Ajuntament. Son tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de 5 segons, començarà a sonar a les 12.00 hores. El final de la prova s'anunciarà amb un senyal continu de 30 segons. Aquestes sirenes pertanyen al Sector Químic del Llobregat- Barcelonès.

Catalunya aplega un important teixit industrial que és un motor econòmic del país. Algunes d'aquestes indústries són del sector químic i, encara que són molt segures, inevitablement comporten un cert risc. Els accidents per risc químic requereixen una resposta molt ràpida i eficaç, per això és molt important que seguiu els consells d'autoprotecció.

Què cal fer en cas d'accident químic?

La mesura de protecció que caldria dur a terme en cas d'un accident químic real és la del confinament en un edifici mentre duri l'alerta. No aneu a buscar els nens a l'escola, els educadors ja tenen instruccions de com actuar. També cal saber que els vehicles no són segurs. Si s'està conduint s'ha de sortir del cotxe i buscar refugi en un edifici.

Durant l'emergència informeu-vos, i escolteu la vostra emissora local de ràdio o una emissora de notícies, seguiu el twitter de Protecció Civil (@emergenciescat ) i d'altres mitjans de comunicació per informar-vos de l’evolució de l’emergència i de les accions a seguir.

Trobareu més informació a la web del Departament d'Interior de la Generalitat

Podeu descarregar el flyer informatiu

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40152041 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.