Buscar
Pla de xoc contra la proliferació de paneroles
Pla de xoc contra la proliferació de paneroles
22/05/2017  
 

Departament de Salut Pública

Cornellà de Llobregat disposa d'un programa anual de control integral de plagues que de forma continuada i sistemàtica intenta mantenir controlada la població d’insectes i rosegadors a la ciutat, incidint de forma especial en punts que presenten una problemàtica rellevant, així com tractant altres que poden ser conflictius de forma transitària o puntual.

En els darrers anys s’ha detectat un augment exponencial de l’espècie de panerola Periplaneta Americana, la qual incrementa la seva reproducció en èpoques càlides, produint-se una gran proliferació d’individus que causen una acusada problemàtica sobre tot en barris que tenen el seu clavegueram a cotes baixes, com és el cas d'Almeda i Fatjó.

Per aquest motiu l’Ajuntament va iniciar, fa tres anys, un pla de xoc que comença al més de maig i s’estén aproximadament fins a mitjans de juny, que es realitza mitjançant l’aplicació en els pous públics del clavegueram del municipi d’un gel selectiu del sistema nerviós de la panerola que li provoca la mort en un termini màxim de 48 hores. Durant aquest temps és possible que es produeixi una visualització més gran del normal d’aquests insectes en els carrers on s’ha realitzat el tractament, però en poques hores desapareixen i es produeix una davallada important del número total d’individus que colonitzen el clavegueram. En el termini de 15 dies, en els punts que presenten una important infestació d’insectes es realitza un segon tractament en el que poden produir-se els mateixos efectes.

No obstant això, atès que la problemàtica de plagues no només se situa en el clavegueram públic, sinó que també està present en el clavegueram particular, es recomana a veïns i veïnes que localitzin i revisin les arquetes sifòniques de les seves finques per a què tant el clavegueram públic com el privat, estiguin dotats de la corresponent estanqueïtat i degudament revisats i tractats.

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
39960613 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.