Buscar
L’Acord Social, un projecte viu que segueix treballant per les persones
L’Acord Social, un projecte viu que segueix treballant per les persones
16/12/2014  El passat 10 de desembre, es va reunir el Plenari de l'Acord Social contra la Crisi per rendir comptes de la feina que s'està fent.
 

El passat 10 de desembre es va reunir el Plenari de l’Acord Social contra la Crisi per a rendir comptes, explicar la feina feta i dibuixar les línies de treball per l’any vinent. L’actual Acord Social va néixer l’11 de maig de 2012, quan 34 entitats i agents socials de la ciutat així com els partits polítics van signar un nou Acord, amb coresponsabilitat, diàleg i la col·laboració públic-privada, per a desenvolupar accions concretes i propostes sòlides que permetin fer front a l'actual crisi econòmica.

Entre els principals punts que es van tractar des de les comissions de Benestar Social, Educació i Economia destaquen:

  • L’Oficina de Mediació Hipotecària, creada el juliol de 2012, que juntament amb l’Àrea d’Acció Social del Consistori, ha aconseguit paralitzar en els darrers dos anys un total de 357 desnonaments a la ciutat. A més, s’ha detectat que a Cornellà hi ha 41 pisos buits de 7 entitats financeres diferents, dels quals s’està fent el seguiment corresponent per assegurar que aquests immobles es destinen a habitatge social.
  • Un altre dels projectes més destacats de l’Acord Social és la Botiga Solidària -creada ara fa dos anys per iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb les entitats de la ciutat- que atén de 600 a 700 famílies al mes. Només durant 2014, ha proporcionat aliments i productes bàsics a unes 5.000 persones.
  • La construcció de 36 horts urbans al barri de Sant Ildefons, en els terrenys ocupats anteriorment per l'edifici de l'INEM. Es posaran en marxa properament i les parcel·les se cediran durant dos anys a persones en situació d'atur de llarga durada com a eina de suport emocional per fomentar la seva autonomia i recuperar l'autoestima.

A més, pel que fa a mesures estrictament econòmiques, es va parlar de:

  • Els plans d’ocupació local, que van començar l’any 2012 i que, amb una inversió de 6 milions d’euros, hauran creat des del seu inici i fins al 2015 prop de 1.000 llocs de treball. D’aquesta xifra, 150 contractacions seran possibles gràcies a que l'Ajuntament destinarà 965.000 euros procedents d'una plusvàlua per la compra-venda d’un edifici del complex d’oficines WTC Almeda Park.
  • La tasca desenvolupada des del Centre d’Empreses, amb els continus cursos de formació per l’emprenedoria, la posada en marxa d’eines telemàtiques a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor, que permeten crear una empresa en 48 hores, la celebració de jornades con “Fent Emprenedoria, véns?” a la qual van assistir més de 350 persones, les trobades de Networking...
  • La creació al mes de setembre d’un nou viver d’empreses al barri de El pedró, que s’afegeix als dos existents al Centre d’Empreses i al Citilab. Es tracta d’un nou espai polivalent que té com a objectiu fomentar iniciatives empresarials entre els joves, oferint allotjament i assessorament en tot el procés de creació, creixement i consolidació de nous negocis. 
  • L’acord amb la Cambra de Comerç de Barcelona, que té un punt d’atenció al Centre d’Empreses i que fomenta la creació de cursos i de tallers així com una relació més directa amb empreses.
  • Ajudes per a emprenedors recollides al projecte Quota Zero. Són ajuts que comprenen el 100% de bonificació en impostos com ara l’IBI, construccions i obres o el de vehicles, i taxes com les de recollida de residus o de serveis urbanístics, entre d’altres.
  • Així mateix, entre d’altres iniciatives, al 2015 es repetirà l’experiència Fent Ponts, però aquesta vegada en un format de cap de setmana, perquè pares, mares, alumnes i empreses es trobin i reflexionen sobre la formació professional i quin és l’itinerari formatiu més adient en cada cas.

Altra de les accions que es duran a terme el proper any seran unes jornades de reflexió i conscienciació sobre la pobresa. 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
36213678 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.