Buscar
Cornellà de Llobregat guanya el Green Leaf Award 2019 pel seu compromís mediambiental
Cornellà de Llobregat guanya el Green Leaf Award 2019 pel seu compromís mediambiental
27/06/2018  El premi l'atorga la Comissió Europea a ciutats d'entre 20.000 i 100.000 habitants.
 

Cornellà Natura

Cornellà de Llobregat ha obtingut el premi European Green Leaf 2019, conjuntament amb la ciutat holandesa de Horst aan de Maas, mentre que Lisboa ha estat guardonada com a Capital Verda Europea 2020, en un acte celebrat el dijous 21 de juny a Nimega (Països Baixos).

Aquest premi, atorgat per la Comissió Europea, ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes. El jurat s'ha mostrat particularment impressionat per les mesures de pacificació del trànsit i per la promoció de modes de transport sostenibles. La ciutat també demostra un forta preocupació en la gestió de l'aigua, inclosa la seva conservació, la gestió d'inundacions i també les campanyes de conscienciació pública.

Cornellà es trobava entre les finalistes del guardó European Green Leaf (Fulla Verda Europea) 2019, juntament amb Gabrovo (Bulgària), Horst aan de Maas (Països Baixos), Joensuu (Finlàndia) i Mechelen (Bèlgica). El premi l'impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd.

El premi reconeix l'esforç de l'administració municipal i de les entitats per construir una ciutat més habitable i sostenible, en bona part dins el marc del projecte Cornellà Natura. Fa dos anys, Cornellà també va ser finalista d'aquest guardó, que en aquella ocasió va correspondre a Galway (Irlanda).

L'avaluació tècnica ha tingut en compte aspectes com els esforços en canvi climàtic i gestió energètica, mobilitat urbana sostenible, natura i biodiversitat, soroll i qualitat de l'aire, residus i economia circular, i la gestió de l’aigua. Tots ells amb el clar objectiu de millorar la ciutat i, sobretot, la qualitat de vida dels seus habitants.

  Més informació a la nota de premsa
  European Green Leaf
  Facebook
  @EU_GreenCapital
  Flickr
  Cornellà Natura
     
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40769798 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.