Buscar
La Guàrdia Urbana aposta pels vehicles elèctrics per reforçar la seva flota
La Guàrdia Urbana aposta pels vehicles elèctrics per reforçar la seva flota
05/12/2018  L'objectiu és renovar tota la flota progressivament per fomentar i aconseguir una mobilitat sostenible a la ciutat
 

La Guàrdia Urbana de Cornellà amplia la seva flota de vehicles elèctrics en una aposta per fomentar la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat ambiental al municipi. Darrerament, s'ha signat un contracte d’arrendament en renting que ha permès ampliar el nombre de vehicles més sostenibles: setze motocicletes elèctriques per a la unitat de guàrdies de barri, un furgó polivalent i un turisme també elèctric. Aquests vehicles se sumen als dos cotxes patrulla híbrids (gasolina-elèctrics) que ja hi tenien. L'objectiu municipal és anar substituint de forma progressiva la totalitat dels vehicles que utilitzen actualment atenent a criteris de respecte i preservació del medi ambient.

El fet de reforçar la flota de vehicles permetrà millorar la seguretat i els serveis prestats a la ciutadania. La Guàrdia Urbana de Cornellà compta actualment amb un equip d'agents que desenvolupen tasques de prevenció, proximitat i atenció a la ciutadania.  Des de l'any 2011 Cornellà compta amb un Pla Local de Seguretat (Plasecor), a través del qual es va crear l'Unitat de Seguretat Ciutadana i l’Unitat de Convivència, amb l'objectiu de preservar la convivència en els espais comuns i evitar l'alteració de l'ordre públic.

Aquestes unitats funcionen en horaris de tarda i nit i patrullen tant a peu com en vehicles per diferents zones de la ciutat. A més, els guàrdies de barri són una peça clau en aquest engranatge per actuar en matèria de convivència i col·laboració amb veïns, entitats, comerciants i centres educatius. Aquests efectius policials han realitzat 279 visites de convivència en el darrer trimestres, i han portat a terme 1.044 actuacions relacionades amb el cumpliment de les ordenances municipals.

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
30833784 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.