Buscar
Condol de l'Ajuntament per l’assassinat de la cornellanenca Cristina Ortiz Lozano, víctima de violència masclista
Condol de l'Ajuntament per l’assassinat de la cornellanenca Cristina Ortiz Lozano, víctima de violència masclista
04/10/2019  El consistori declara dos dies de dol, en els que les banderes institucionals es col•locaran a mitja asta, i es convoca una concentració silenciosa, consensuada amb la família, el dilluns 7 d'octubre, a les 19h, a la porta de l'Ajuntament
 
L'Ajuntament de Cornellà vol expressar el seu sentit condol a la família de Cristina Ortiz Lozano, assassinada presumptament a mans de la seva exparella, Abdelaziz Ourzat El Yechioui, el passat 21 de setembre a Southampton, Regne Unit, on residia per motius laborals. Amb solidaritat amb la família i com a mostra de rebuig s'han declarat dos dies de dol, el dilluns 7 i el dimarts 8 d'octubre, en els que les banderes institucionals es col•locaran a mig pal. A més, tots els actes institucionals del dia 7 queden anul·lats.

Des del coneixement dels fets, l'Ajuntament ha aplicat el protocol de dol contra la violència masclista, posant a disposició de la família tots els recursos disponibles, entre ells l'atenció social, jurídica i psicològica necessària per afrontar aquest tràgic moment.

Seguint el protocol, s'ha respectat la voluntat de la família i totes les accions que es duguin a terme a la ciutat en mostra de rebuig i solidaritat s'han decidit de forma consensuada amb ella. Per aquest motiu, el proper dilluns, 7 d'octubre a les 19h, s'ha convocat una concentració silenciosa a la plaça de l'Ajuntament.

La corporació condemna i rebutja a través d'aquest comunicat qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana. L'Ajuntament de Cornellà encoratja a tota la societat perquè respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar.

El consistori insisteix en fer saber a totes les dones que estan vivint aquest tipus de situacions que no estan soles, i que, davant de qualsevol indici de violència, demanin ajuda.

A Cornellà disposen del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones que ofereix informació, orientació i una atenció integral, social, jurídica i psicològica en aquestes situacions, i acompanya les dones que s'hi troben, a més de tenir un protocol i circuit contra la violència masclista vigent des de l'any 2000.

 


 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40613204 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.