Buscar
Tornen les tardes d'òpera al Centre de la Dona
Tornen les tardes d'òpera al Centre de la Dona
18/10/2017  
 

Departament de Polítiques d'Igualtat

Aquest mes d'octubre les Tardes de les Dones han estrenat nou cicle de sessions monogràfiques entorn el món de l'òpera, promogut pel CIRD (Centre d'Informació i Recursos per a les Dones). Les Tardes és un espai de trobada per a les dones del municipi que volen compartir sabers i coneixements, perquè a part d'estar informades sobre temes del seu interès, puguin donar la seva opinió i preguntar tots aquells dubtes que tinguin al respecte. Al llarg de l'any es programen sessions monogràfiques, xerrades i tallers.

Ara, l'últim trimestre de l'any, està dedicat a les Les grans veus de l'òpera avui. Són sessions gratuïtes, conduïdes per Marcel Gorgori, periodista de ràdio i televisió especialitzat en òpera, al centre del CIRD (C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18) de 17.00 a 18.30 hores.

Preneu nota de les òperes programades per al mes d'octubre:

Dimecres 18 d'octubre
I Lombardi
G. Verdi

I Lombardi alla prima crociata (Los lombardos en la primera cruzada) és un drama líric operístic en quatre actes i un preludi amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Temistocle Solera, basat en el poema homònim publicat el 1826 per Tommaso Grossi. Es va estrenar al Teatro alla Scala de Milà l'11 de febrer de 1843.

Dimecres 25 d'octubre
Macbeth
G. Verdi

Macbeth és una òpera en quatre actes i deu quadres amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave i Andrea Maffei, estrenada al Teatre della Pergola, de Florència el 14 de març de 1847. El llibret està basat en la tragèdia homònima de William Shakespeare. Va ser la desena òpera de Verdi i també la primera de les obres de Shakespeare que va adaptar a l'escena operística. 

A més, el CIRD ofereix un programa formatiu i de tertúlies destinat a les dones de la ciutat, amb l'objectiu d'oferir una formació alternativa des de diferents vessants: millorar la seva autoestima i situació personal i donar visibilitat a les dones que han fet història en él món cultural, literari i de les arts i en diferents àmbits del coneixement i la societat.  A totes les activitats es pot sol·licitar el servei de guarderia.

Programació Tardes d'òpera
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
24387294 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.