Buscar
El parc de la Ribera, a l'extrem sud de Cornellà, renova la seva imatge
El parc de la Ribera, a l'extrem sud de Cornellà, renova la seva imatge
21/10/2016  La remodelació del parc forma part  del projecte Cornellà Natura, des de la voluntat de cohesionar la ciutat mitjançant deu eixos verds
 
S'han iniciat les obres de remodelació integral del parc de la Ribera a l'extrem sud de la ciutat, just al davant del centre comercial Splau. L'objectiu és recuperar el parc per a la ciutadania i donar-li un caràcter d'espai públic polivalent per gaudir del descans i també participar d'activitats. La proposta de remodelació pretén crear un concepte de parc multifuncional i d'usos diversos amb una bona qualitat visual, ambiental i funcional.

El projecte s'estructura en dos grans zones d'ús: per una banda els accessos als diferents equipaments i per l'altre el cor del parc com a espai de convivència, atenent a les necessitats dels veïns de la zona. Pel que fa als accessos es definiran 4 nous que recolliran els principals fluxos de l'entorn, s'ampliaran les zones de jocs infantils i s'ubicaran nous equipaments per tal de millora l'oferta. Respecte al cor central, la nova proposta estarà formada per: una gran zona central polivalent, una zona d'exercicis per a esportistes, una de jocs saludables per a gent gran i dues àrees de jocs infantils. Tot estarà ubicat i dissenyat perquè els usuaris es trobin còmodes i tinguin diferents espais d'esbarjo. Aixímateix, es diferenciaran dues zones per a infants, una de 0 a 5 anys i un altra de 6 a 12 anys amb jocs adequats.

Nou arbrat i millora de la zona verda

Per diferenciar els accessos es plantaran quatre noves franges arbustives de diferents espècies que definiran els paisatges del Parc. El projecte contempla la millora dels parterres amb la replantació de gespa, la plantació de més arbres i noves espècies de plantes per donar un aire singular i diferenciada a tota la zona, al voltant dels jocs infantils. La superfície total afectada és d' aproximadament 12.245 metres quadrats. Les obres tindran una durada aproximada de 3-4 mesos i un pressupost de 418.973,75 euros i suposarà un important salt qualitatiu per a la zona.

La remodelació d'aquest espai forma part del projecte Cornellà Natura, que preveu la transformació cap a una ciutat verda des de la voluntat de millorar l'espai públic i la cohesió de la ciutat mitjançant 10 eixos verds al voltant i en l'interior de la ciutat.

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa

 

Mira el vídeo de Cornellà Natura per saber-ne més
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
15734896 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.