Buscar
Toca-te-les, vol sensibilitzar envers la importància de la detecció precoç de malalties
Toca-te-les, vol sensibilitzar envers la importància de la detecció precoç de malalties
20/10/2017  
 

Una exposició que vol remarcar la importància de l'autoexploració per prevenir el càncer de mama. Toca-te-les es tracta d'una sèrie de fotografies de dones de Cornellà que han participat de manera altruista, i que volen posar de manifest i recordar la importància del fet de tocar-se els pits, per tal de prevenir el càncer de mama, un dels més freqüents en dones. La mostra es podrà veure a la biblioteca Marta Mata, fins al 28 d'octubre.

Aquesta acció vol sensibilitzar envers la importància del coneixement i consciència del propi cos com una forma de promoure la salut i la detecció precoç de malalties. En els darrers anys la mortalitat per càncer de mama ha disminuït entre un 25 i un 35%. La supervivència al cap de cinc anys de la detecció de la malaltia en estadis inicials se situa al voltant del 85%. Gràcies al fet que cada vegada hi ha més tumors que es detecten en fases més inicials i a les millores en els tractaments, ha augmentat significativament la supervivència de les pacients. Per això, és important seguir fent èmfasi en el perfeccionament dels tractaments i la detecció precoç que s'aconsegueix amb els programes de control de les dones en les edats de màxim risc. Quant abans es diagnostiqui el càncer de mama, millor, ja que es disposen de més opcions terapèutiques i menys agressives.

Webs i links recomanats:

Detecció Precoç de Càncer de Mama (Institut Català d'Oncologia)

Associació Espanyola contra el Càncer

Unitat d'atenció de la salut sexual i reproductiva (ASSIR)

 

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
23400796 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.