Buscar
S'activa l'alerta de Protecció Civil davant la previsió de fortes ventades
S'activa l'alerta de Protecció Civil davant la previsió de fortes ventades
02/03/2020  
 

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, estem en situació d’alerta per vents per la qual cosa és posible que hi hagi episodis de fort vent a tot Catalunya.

L'afectació de l'episodi serà generalitzada a tota Catalunya durant el dia d'avui i amb tendència a la baixa aquest vespre. Es donarà principalment a les comarques de la Catalunya central i al litoral central sud. Es podran superar ratxes de vent de 100 km/h.

Consells d'autoprotecció per a la població:

A casa
* Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
* Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior
* Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, la decoració nadalenca, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
* No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
* Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
* Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir
* Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
* Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
* Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
* Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
* Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Notícies de Protecció Civil
@emergenciescat
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41704935 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.