Buscar
Inaugurem l'exposició The arrangement of unwanted features de Laura Van Severen a l'Espai d'Art Moritz
Inaugurem l'exposició The arrangement of unwanted features de Laura Van Severen a l'Espai d'Art Moritz
06/06/2019  
 
Vivim en un temps en què impera una cultura "clínex" en què creem, utilitzem i llencem. Sense pensar el destí final de tot allò que rebutgem.
Desembarquem nus en un planeta ric en recursos i en l'exercici de la vida, ens oblidem d'allò que ens connecta de manera essencial amb l'existència humana. La natura.

La societat de consum imperant, ens porta a produir de forma desorbitada i ens veiem obligats a bandejar tot allò que sentim que ja no ens fa un servei o ha perdut el seu valor. Així generem un exili de residus en terra de ningú, que ocultem sota la falsa aparença de paisatge i que només la brisa d'un putrefacte olor delata.

Amb "The arrangement of unwanted features" (La disposició d'articles no desitjats) Laura Van Severen ens retrata i descobreix aquesta realitat. La de diversos abocadors europeus que fan invisibles aquesta praxi d'oblit residual.

Hi ha moltes formes de desfer-se dels residus. Enterrar a terra, com es fa en els abocadors, és l'opció menys sostenible des del punt de vista mediambiental i s'hauria de reduir al mínim. En "the arrangement of unwanted features" Laura Van Severen posa el seu objectiu en com s'integren aquests accidents geogràfics en el paisatge que els envolta.

Hem d'estripar la terra d'aquest berenador, hivernacle i paisatge per veure com cada nou estrat d'aquesta superfície ja no és natural. Una falsa terra creada a força de plàstics i escombraries construeixen els nous fonaments del nostre planeta i la humanitat.

Catàleg exposició "The Arrangement of Unwanted Features"

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
33428258 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.