Buscar
Les preinscripcions escolars  a infantil, primària i ESO es podran formalitzar entre el 13 i el 22 de maig
Les preinscripcions escolars a infantil, primària i ESO es podran formalitzar entre el 13 i el 22 de maig
12/05/2020  

El procés es podrá fer online o de manera presencial, demanant cita prèvia al centre escolar.

 

A partir el 13 de maig i fins el 22 del mateix mes es podrà fer la preinscripció escolar per als cursos de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. La novetat d'aquest any és que degut a la situació d'alerta sanitària per la Covid-19 i per a evitar el contacte entre les persones, es promou la preinscripció de manera telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera instància.

Per a aquelles famílies que no disposin dels mitjans necessaris per a desenvolupar la preinscripció de manera virtual, es podrà demanar cita prèvia en el centre escollit com a primera opció trucant o a través d'internet -des dels webs de cada centre o des del portal del Departament d'Educació durant les 24h del dia-. En aquests casos, la preinscripcions presencial estarà disponible entre el 19 i el 22 de maig. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

Quan la preinscripció sigui presencial, es demana que preferiblement només vagi al centre una única persona per a fer la gestió. Es demana seguir amb les mesures de seguretat en el centre durant el procés de preinscripció presencial, usant mascaretes i guants i portant un bolígraf propi des de casa. No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Més informació sobre cada centre

També, com a novetat, cada escola o institut haurà d'incloure el major nombre possible d'informació i de característiques sobre el seu centre -com el projecte educatiu, horaris, serveis addicionals, AMPA, etc- perquè durant el calendari de portes obertes, es van haver de tancar els centres escolars pel coronavirus i moltes famílies es van quedar sense poder visitar-los.

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40071727 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.