Buscar
Concèntrica. 10 anys construint mirades fora d'òrbita
Concèntrica. 10 anys construint mirades fora d'òrbita
28/06/2018  El programa “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita” celebra el seu 10è aniversari amb tota una sèrie d’activitats que volen apropar les diferents disciplines audiovisuals a la ciutadania.
 

Mai se sap que et pot passar al despertar en un dia d’estiu de sol radiant. Que la teva gateta domèstica torni a casa fent de funambulista per la corda de l’estenedor de la roba, després d’haver passat la nit de “picos pardos” a casa de la veïna veient pel•lícules de Michael Haneke. Que un grup de micos ninja et segrestin i et portin de viatge al ciberespai. O que coneguis un nou gran amor a la cua del supermercat, al donar-te el cèntim que et falta per pagar. Sí! La vida pot ser pura ficció i la ficció pura vida. I així, un any més Concèntrica segueix enamorada de la vida en imatges i de les imatges de la vida. I ja en són deu!   

Per això, hem preparat tot un seguit d’activitats per celebrar el seu 10è aniversari en comunitat. Perquè sentis de nou com les endorfines recorren tot el teu cos i et fan caure totalment “in love” de les arts audiovisuals i contemporànies. 

El cicle de programació audiovisual de la ciutat, “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita”, ve amb més força que mai i segueix apostant per la cultura visual i contemporània. 

 

CONCÈNTRICA. 10 ANYS CONSTRUINT MIRADES FORA D’ÒRBITA

Exposició. Espai d’Art Moritz

Del 6 al 27 de juliol 

Inauguració exposició i jornades divendres 6 de juliol a les 19h

Per tal de fer una retrospectiva sobre els deu anys de trajectòria del programa “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita” es presenta una exposició on es recull els treballs i projectes que s’han creat i exhibint en aquest temps

 

AGAFA LA CÀMERA i VOLA

Concurs de curtmetratge. 

Del 6 al 13 de juliol. 

El recull del treball de diferents artistes durant els darrers anys, ens permet veure l’evolució del vídeo en els últims temps i observar la relació que ha experimentat amb altres disciplines com el cinema, la publicitat i Internet. En un moment en què sembla que tot ja s’ha inventat, cal parar atenció a la hibridació de tècniques i disciplines que s’està vivint dins el món artístic.

En aquest sentit, i atenent a la immediatesa en què ens han endinsat la tecnologia i les xarxes socials, aquest concurs pretén que tant creadors locals com ciutadans amb interès per la imatge, facin una creació audiovisual al llarg de la setmana de les jornades d’aniversari. Tot apel•lant als recursos de filmació de què disposin i a la seva imaginació.

Bases a www.conecntricaproject.com

El lliurament premis i projecció del curt guanyador es farà a la “Puesta de Corto” el divendres 13 a les 21:30h al Parc de les aigües.

 

EL AGITADOR VÓRTEX

Teatre performatiu. Auditori Sant Ildefons

Diumenge 8 de juliol a les 19h. Gratuït. Aforament limitat.

“El agitador vórtex” de Cristina Blanco és una brillant mostra no només d’enginy, posada en escena i barreja de gèneres (musical, sci-fi o thriller), sinó també d’una obra híbrida entre el teatre i el cinema, que en el fons, és un exercici de desvetllament de l’aparell cinematogràfic i de la seva naturalesa mistificadora.


REALITAT vs FICCIÓ

Cine fòrum. Biblioteca Central

Dimecres 11 de juliol a les 19h  a 20:30h. Gratuït

A càrrec de tActe Barcelona 

 

DONES CINEASTES

Cine fòrum. Biblioteca Marta Mata.

Dimarts 10 de juliol a les 19h a 20:30h. Gratuït

Des de Concèntrica també volem reflexionar i fomentar una presència igualitària de les cineastes i professionals del sector contribuint a una representació equilibrada i realista de la dona dins dels mitjans audiovisuals.

A càrrec de Marta Selva (Drac Màgic) i Laura Ferrés (Directora) 

 

LA FOTOGRAFÍA EN L’ESPAI I L’ESPAI EN LA FOTOGRAFÍA

Taller de fotografia participativa. CitilabCornellà

9, 10, 11, 12 de juliol de 18:00h a 20:00h. Gratuït

Donat el gran interès de la ciutadania cornellenca per la fotografia i la seva aclaparadora expansió a través de mitjans i xarxes, volem realitzar un taller per als apassionats d’aquesta tècnica i art, on l’espai en sigui el protagonista. Una reflexió sobre l’experiència que posa en joc la fotografia entesa com a conjunt de pràctiques i llenguatges que conformen un espai, en el qual tothom d’alguna manera hi participa.

A càrrec de Lola de Fez

 

PETITS CREADORS. DEL MOVIMENT A LA PLÀSTICA

Taller familiar d'arts plàstiques i visuals. Auditori Sant Ildefons

9, 10, 11, 12 de juliol 17:30h a 19:30h. Gratuït

Taller d’expressió corporal lligat a la plàstica amb la intenció de donar valor al traç i alliberar-lo de qualsevol subordinació representativa, per tal de facilitar la consciència del nostre cos i estimular el potencial motor i creatiu. D’aquesta manera, s’explora la connexió entre les qualitats expressives del moviment del cos i les qualitats expressives del traç des de l’experimentació i la dimensió cooperativa. Tot fomentant la socialització en el grup, respectant i destacant el valor de les diferències existents entre cada individu.

A càrrec de Marga Gascón

 

PUESTA DE CORTO 

Projecció curts a l’aire lliure i concert amb Dj. 

Divendres 13 de juliol a les 21:30h. Camp de les aigües

Per les seves característiques, el curtmetratge és el terreny idoni per a experiències i projectes que destaquen per la seva originalitat, creativitat o risc. Aquest fet junt amb el desenvolupament tecnològic està dotat a la societat d’un ampli ventall de possibilitats per dur a terme treballs vinculats a les arts audiovisuals. Davant la proliferació de ciutadans vinculats de manera professional o aficionada al setè art, Concèntrica ha recollit diversos treballs d’antics i nous cineastes del municipi per tal de donar un espai d’exhibició a aquestes creacions.

Lliurament premis i projecció del curt guanyador del Concurs “Agafa la càmera i vola”.

 

CONCERT AMB PÁLIDA

Divendres 13 de juliol a les 23:00h. Camp de les aigües

Pálida és el projecte de música electrònica de José Garnelo, més conegut com Nelo. Bateja el seu projecte com Pálida perquè la considera una paraula bella, tant per la seva sonoritat com implicacions. Artista multidisciplinari i hiperactiu, després d'anys lliurat al noise rock a través de diferents formacions (Durarara!!, Sugar Overdose, Clover, Orquestra Metamovida), la seva curiositat el du a introduir-se de mica en mica en el món de l'electrònica a través de formacions com Animal Collective o Fuck Buttons.

 

MÉS INFORMACIÓ

Departament de Cultura

C/ Jacint Verdaguer 16-18 baixos

08940 Cornellà de Llobregat

 (0034) 933770212 (ext. 1480)

 (0034) 638008616

pcanizares@aj-cornella.cat

concetricaproject@gmail.com

www.concentricaproject.com >> (i també a Facebook i Instagram)

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
39361068 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.