Buscar
Cornellà es mobilitza per comdemnar la violència contra les dones
Cornellà es mobilitza per comdemnar la violència contra les dones
22/11/2016  Divendres 25 a les 17.30 hores, a la plaça de l'Església, hi haurà la lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les Dones
 

Cornellà torna a aixecar la veu contra la violència de gènere de forma rotunda amb diferents actes commemoratius al voltant del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre, i amb la intenció de sensibilitzar la població envers aquesta xacra social.

El dia 25, a partir de les 17.30 h a la plaça de l'Església, Cornellà mostrarà el seu rebuig unànime amb l'acte de lectura d'un manifest i un homenatge a les víctimes. Durant tota la setmana, Cornellà hi haurà activitats reivindicatives, com ara una exposició a la biblioteca de Sant Ildefons produïda per la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Dones i la UAB sota el títol "Violència masclista en la parella. Desmuntem mites?".

Dijous, 24 de novembre, experts de diferents àmbits es donaran cita al Citilab per realitzar un anàlisi global de la violència masclista i totes les seves manifestacions. A la Jornada assistiran com a ponents: Maribel Pons, directora del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Baix Llobregat, Roberta Villalón, professora associada del departament de sociologia i antropologia de la Universidad de St. John's (USA), Fernando Lacasa, Coordinador del Centre de Salut Mentral Infantil i juvenil, Xavier Pujols, Co-director de l'institut de Sexologia de Barcelona o Oriol Ginés, psicòleg, fundado i vicepresident de l'Associació Conexus, entre d'altres.
Dissabte, 26 de novembre, es farà un partit de futbol solidari contra la violència masclista (10.00h al camp de futbol de Sant Ildefons). A nivell comarcal, el diumenge 27 de novembre, tindrà lloc una marxa reivindicativa i de sensibilització dels municipis del Baix Llobregat, que a Cornellà sortirà de la plaça de l'Església, a les 10h.

Cornellà, ciutat pionera

Aquestes actuacions s'emmarquen en el treball per la igualtat que la ciutat desenvolupa de manera continuada durant tot l'any, a través del Consell de la Dona i el Centre d'informació i Recursos per a les dones, que va ser un dels primers de la comarca en entrar en funcionament. L'any 1994, es va crear una regidoria i es va constituir el Consell Municipal de la Dona, i l'any 1995 es va crear el CIRD, com un espai d'informació, assessorament, formació i trobada per a les dones de Cornellà, especialment per als grups més vulnerables.
Tot això va donar lloc, a la definició del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats l'any 2004, que es va consolidar i millorar en un segon full de ruta per als anys 2010-2015 i que recentment s'ha renovat fins al 2020: III Pla Transversal de Polítiques d'Igualtat 2016-2020.  Fruit d'aquests plans s'han desenvolupat iniciatives per afavorir la igualtat de gènere des d'una perspectiva àmplia i adreçada a tota la població, amb especial incidència entre el col·lectiu juvenil i posant èmfasi en la lluita contra la violència masclista.

Joves i igualtat

Al juny de 2015  va néixer la XAJI Xarxa Activa de Joventut per a la Igualta a Cornellà, una iniciativa conjunta amb la plataforma contra les violències de gènere i les entitats que formen part del programa Trenquem el Silenci. Aquesta Xarxa té com a activitat principal la dinamització d'agents joves, actius i actives contra la violència de gènere. Està composada per grups de joves dels diferents centres d'ensenyament de Cornellà de Llobregat. El col·lectiu de joves és un dels més importants per incidir en la igualtat de gènere i el respecte.

 

Departament Municipal de la Dona
Flyer amb informació dels actes commemoratius
Llegir la nota de premsa completa
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
39458658 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.