Buscar
Cornellà celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores
Cornellà celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores
30/11/2018  
 

Cornellà se suma un cop més, el 30 de novembre, a la celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, adherint-se a la proposta de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores formada actualment per 489 ciutats de 38 països de tot el món. Cornellà assumeix el compromís de Ciutat Educadora en una clara aposta per l'educació com a eina de transformació social, mobilitzant i articulant el màxim nombre possible d'agents educatius que intervenen al territori.

En aquest marc, el passat 8 de novembre es va celebrar a l'INS Francesc Macià un nou acte del programa "Cornellà Aprèn", que té com a objectiu difondre i promocionar iniciatives vinculades amb l'aprenentatge al llarg de la vida, posar en valor aquelles experiències d'èxit tant individuals com col·lectives i evidenciar la importància del talent en la millora de la ciutat.

En aquesta ocasió, es va oferir a la ciutadania la xerrada "Ciutat educadora, ciutadania en plenitud" duta a terme per part del Dr. José Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la Universitat de Girona. Durant la xerrada es va poder aprofundir en diferents elements significatius quan parlem de Ciutats Educadores, com són el nou paradigma de la governança, entesa com a co-govern o corresponsabilitat en el govern, la importància dels valors democràtics i del seu tractament des d'un punt de vista educatiu per formar una ciutadania lliure i responsable, crítica i respectuosa, pluralista i convivencial, i, finalment, la mateixa idea de ciutat educadora i el compromís de totes i tots en el desenvolupament d'un projecte conjunt ric en valors socials, culturals, laborals, ambientals, etc.

D'altra banda, els escolars de la ciutat van viure el Dia Internacional de la Infància (declarat el 20 de novembre de 1989 per l'Assemblea General de Nacions Unides aprovada per la Convenció sobre els Drets de l'Infant). Enguany, van ser dos dies consecutius, 20 i 21 de novembre, en dos espais diferents, plaça de Sant Ildefons, al barri de Sant Ildefons, i plaça de la Sardana, al barri Riera, dedicats a "L'Univers dels Drets dels Infants". A l'acte van participar els infants de 5è i 6è d'educació primària, acompanyats d'un grup del Consell d'infants, i es fa fer la lectura del Manifest dels Drets dels Infants i uns tallers que fan referència a una selecció d'aquests drets.

El Consell d'Infants és l'òrgan de representació infantil de la ciutat on totes les escoles estan representades i es reuneix per tractar temes de la seva vida quotidiana al municipi donant la seva visió d'infants i dels seus drets. També, els representants del Consell d'Infants van fer la lectura del Manifest a la carpa de l'exposició Cornellà Humana, a la plaça d'Europa.

 

Declaració Dia Internacional de les Ciutats
Manifest del Dia Internacional de la Infància 

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41763038 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.