Buscar
Cornellà comptarà cada diumenge amb un Mercat de Pagès al parc de Can Mercader
Cornellà comptarà cada diumenge amb un Mercat de Pagès al parc de Can Mercader
16/01/2015  El primer mercat, que tindrà lloc aquest diumenge 18 de gener, comptarà amb productors del Parc Agrari i la presència de la cervesa Cornèlia, l’associació Pastinaca i Tecsalsa.
 

Departament de Medi Ambient

Cornellà se suma als municipis del Baix Llobregat que compten amb un Mercat de Pagès, una iniciativa que apropa fruites i hortalisses de temporada de productors locals a la ciutadania del municipi, cosa que compleix una doble funció: dinamitzar el teixit social i econòmic local, alhora que redueix la contaminació pels transports.

Aquest diumenge 18 de gener serà l’estrena del mercat, que a partir d’ara tindrà lloc cada diumenge de l’any (a excepció dels centrals d’agost), de 10 a 14 hores, al parc de Can Mercader.

El Mercat de Pagès s’entén com un espai de trobada entre els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat i els consumidors, i un promotor del que actualment es coneix com a producte de km0, una tendència cada vegada més consolidada a Europa i que afavoreix tant al consumidor, per la qualitat dels aliments, com al productor local, que troba un canal de venda de la seva producció, i al medi ambient, ja que estalvia l’emissió de gasos d’efecte hivernacle derivats del transport.  

Al Mercat de Pagès de Cornellà hi haurà 8 parades de productors comarcals i altres 3 exclusivament locals: la Cervesa Cornèlia; Tecsalsa, un centre d’ocupació per a persones amb algun tipus de discapacitat, que vendran plantes aromàtiques i accessoris per als horts domèstics; i Pastinaca, una associació de productors i consumidors de productes agrícoles, amb seu al restaurant El Diván de los Sentidos.

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
24640197 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.