Buscar
Cornellà introdueix la identificació genètica dels gossos en la nova ordenança de civisme
Cornellà introdueix la identificació genètica dels gossos en la nova ordenança de civisme
28/07/2017  El nou reglament intenta compatibilitzar les necessitats dels propietaris de gossos, la seguretat, la salut i el benestar comú.
 

Departament d'Espai Públic

L’Ajuntament de Cornellà engega una campanya de sensibilització per fomentar el civisme al municipi, fent èmfasi especial en la identificació dels gossos com a una eina fonamental per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonament. Coincidint amb l’entrada en vigor de la nova Ordenança de Convivència Ciutadana que inclou la modificació dels articles que fan referència a la tinença d’animals, la campanya farà pedagogia en la conveniència de censar els gossos i disposar d’una fitxa completa de cada animal amb xip i ADN, ja que ara també serà necessari identificar-lo genèticament.

Sumes o restes? per una Cornellà més cívica. Sigues responsable del teu gos és l'eslògan d'aquesta campanya que inclourà la distribució d’uns díptics informatius amb les recomanacions bàsiques, per una banda, a tenir en compte quan s’és responsable d’un gos, començant per tenir-lo en bones condicions higièniques i saludables i correctament inscrit al Registre Censal Municipal (es disposa d’un màxim de tres mesos des del seu naixement o adopció). Per l’altra, es recorda a la ciutadania què pot fer per una Cornellà més cívica, i s’inclou un plànol amb la ubicació dels espais o parcs especials per a gossos existents a la ciutat.

Una vintena de pipicans i correcans

En els darrers mesos s’han millorat els pipicans i incorporat nous correcans, fins a sumar-ne una vintena, per integrar millor la presència dels gossos a la ciutat i disposin dels seus propis espais d’esbarjo. També s’han augmentat les tasques de neteja a la via pública per prevenir els possibles riscos per a la salut pública.

Es tracta d’una primera acció pedagògica que forma part d’una campanya de civisme més global centrada en quatre aspectes clau: complir el horaris de llençar les escombraries, respectar el descans dels veïns i veïnes, tenir cura dels espais comuns i ser més curosos amb la tinença d’animals i la recollida dels excrements a la via pública. Amb missatges positius es convida la ciutadania a mantenir actituds cíviques, respectar la convivència i preservar l'espai públic.

 

  Llegeix la nota de premsa completa
  Ordenança de Convivència Ciutadana
     
 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40621247 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.