Buscar


Cornellà aprova un pressupost de  83 milions d'euros per 2018 que incidirà en la política social i el projecte Cornellà Natura


                 
La transformació cap a una ciutat més verda, una biblioteca per a Fontsanta-Fatjó i projectes socials com els plans d'ocupació destaquen en la proposta
      El pressupost augmenta amb la voluntat de respondre amb prudència i responsabilitat a les noves necessitats de la ciutat       L'Impost de Béns Immobles es congela per tercer any consecutiu, a l'igual que la resta d'impostos municipals

     

Es preveu una inversió directa de 5 milions d'euros, totalment finançada amb recursos propis i en la línia de gestió de l'any passat


S'inclouen en les inversions vuit projectes sorgits del procés de 'pressupostos participatius' impulsat per l'Ajuntament i que sumen 670.000 euros.


L'Ajuntament arriba a 2018 amb la reducció total del deute financer.

     


     

Estabilitat i desenvolupament

     

     
               
 

Transformació i sostenibilitat

     

   
         
   
 

Protecció  i benestar

     

   

       
   
       
   
        


Carrers de l'Urgell i de l'Emporda
Remodelació de voreres, repavimentació de la calçada i mobiliari urbà nou. També es reordenaran els espais d'aparcament
200.000 €

Places de Narcís Monturiol i de Francesc Layret
Nova configuració d'aquestes dues places per crear zones de descans.
140.000 €

Nova biblioteca a Fontsanta-Fatjó
Un gran espai polivalent que estarà ubicat al Parc del Canal de la Infanta. El pressupost total és de 2,1 milions d'euros cofinançats amb l'AMB.


Pressupostos participatius

S'incorporen al programa d'inversions vuit projectes proposats i votats per la ciutadania dins dels Pressupostos Participatius.
670.000 €

Reforma de la piscina Can Millars
Finalització del projecte de remodelació integral d'aquesta piscina cofinançada amb l'AMB amb un import global de 2,7 milions d'euros.
1.649.580 €

Millores a equipaments municipals
Reformes a centres educatius i instal·lacions esportives.
1.249.086 €

LA FRASE

“El pressupost és l'eina que ens permetrà seguir endavant comptant bàsicament amb els nostres propis recursos, sense ajudes, per continuar protegint a les famílies i per a dissenyar una ciutat que aconsegeixi un equilibri entre l'entorn urbà, l'espai natural i les persones”.

Antonio Balmón, alcalde de Cornellà

   
   

UNS PRESSUPOSTOS TRANSPARENTS

Totes les dades del pressupost d'enguany així com les corresponents als dels exercicis anteriors es poden consultar a la pàgina Govern Obert.  Per a qualsevol dubte dels comptes de2018, escriu a informacio@aj-cornella.cat. 

 

 

SUPORT

La proposta definitiva del pressupost ha incorporat aportacions realitzades en període d'exposició pública. S'han sumat iniciatives d'ICVerds-EUiA com programes de naturalització de la ciutat, recursos pel Pla director de Sant Ildefons, ampliació dels tallers de ciutadania, subvencions per a projectes de les AMPA, increments de recursos per a la recollida selectiva i accions relacionades amb la pobresa energètica i l'habitatge.

El pressupost municipal s'ha aprovat amb els vots favorables del PSC i ICVerds-EUiA. Van votar en contra ERC, PP, Ciutadans i Cornellà en Comú-Crida per Cornellà.

 

DOCUMENTACIÓ RELACIONADA


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4150 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.