Imprimir Imprimir
www.cornellaweb.cat
 :: Cooperació amb ONG

On estem?

Departament de Joventut i Solidaritat
C. Mn. Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior)
Tel. 93 377 02 12
Punt de Voluntariat i Solidaritat
C. Mossèn Andreu 17
Tel. 93 376 28 00
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Cooperació amb oenages

AMÈRICA DEL SUD

CATRATXHOS, ASSOCIACIÓ DE COOPERACIÓ AMB HONDURES

Projecte: Funcionament i despeses d’escolarització de l’escola Santa Teresa de Jesús i del centre de capacitació juvenil “casa populorum progressio”
País on s’actua: Hondures

El projecte té per objectiu escolaritzar de forma gratuïta, i amb qualitat, a nens/es i joves en situació d’extrema pobresa mitjançant el manteniment de l’escola i el centre de capacitació a Tegucigalpa (Hondures). A més de l’educació reglada, els alumnes amb més carències nutritives reben un recolzament alimentari diari i 31 joves de zones rurals poden continuar la seva  educació secundaria a la “Casa Populorum Progressio”, mitjançant un sistema de beques. Aquest  projecte contribueix al desenvolupament dels infants i Joves de les comunitats indígenes, lluitar contra la pobresa i promoure la igualtat d’oportunitats entre home i dona mitjançant el dret a l’educació i un desenvolupament  integral.

ASSOCIACIÓ DE CIÈNCIA I TECNOLOGIA ASTROLABIO

Projecte: construcció i adequació d’una escola i equipaments
País on s’actua: Perú

Els objectius de cooperació de l’entitat són satisfer les necessitats d’infraestructura, rehabilitació, equipament i manteniment de les institucions educatives a una zona d’extrema pobresa, com és  a l’Institució educativa “Virgen de la Candelària” a Villa María de Triunfo.
L’any 2010 van iniciar la construcció d’unes aules educatives per a 150 infants de 6 a 12 anys, que hores d’ara ja estan utilitzant. Astrolabio seguirà construint educació i seguretat a la mateixa zona, on calen molts recursos.

AMICS DE LA INSTITUCIÓ CLARETIANA

Projecte: Un niño, un libro, Peteî mitâ, peteî kuatia aranduka
País on s’actua: Paraguai

Fa 10 anys que les missioneres de la Institució claretiana van obrir dues aules a una escola a Lambaré (Asunción). Ara, concreten el projecte apropant la lectura com a manera d’aprenentatge omplint de material la biblioteca. Utilitzar la lectura suposa desenvolupar un esperit crític, i reforçar la tasca escolar millorant la comprensió lectora, escrita i el lèxic.
El sistema de beques Amic afavoreix l’escolarització  de famílies amb dificultats socials i econòmiques.

ASSOCIACIÓ DE SOLIDARITAT AMB ELS INFANTS DE NICARAGUA

Projecte: “Vaso de leche”
País on s’actua: Nicaragua

Moltes famílies de Managua no compten amb els recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació dels seus fills, així que l’entitat, a través de l’escola Nueva Vida de Ciudad Sandino, facilita que 600 alumnes puguin prendre un got de llet diàriament, servint així també d’incentiu per assistir a l’escola i rebre educació. És una manera beneficiosa pel desenvolupament de la regió i que famílies i escola mantinguin llaços de solidaritat  amb Catalunya i la nostra ciutat.

CORNELLÀ SOLIDARI

Projecte: Establiment d’un taller de confecció a Jinotega,  fase II.
País on s’actua: Nicaragua

El projecte dona suport a la creació i desenvolupament d’una cooperativa de confecció de dones per l’elaboració de roba esportiva que permetrà el desenvolupament social d’aquest grup de dones  residents als barris perifèrics de Jinotega.


ASSOCIACIÓ DE EDUCACIÓ POPULAR FONSECA AMADOR

Projecte: Rescat de la memòria històrica d’alfabetització a Nicaragua
País on s’actua: Nicaragua

Projecció, millora i ampliació dels recursos del museu d’alfabetització de l’Associació. D’aquesta manera es reconeixerà l’experiència viscuda durant la Gran Cruzada Nacional de Alfabetización al 1980, així com es veuran els materials emprats des de la Cruzada fins ara.
Amb la difusió amb conferències de l’èpica de l’alfabetització pels centres educatius /universitats i el contingut del museu, es divulgarà l’historia de l’alfabetització servint com a exemple.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS LA GAVARRA

Projecte: Abastament de roba de llit, productes d’higiene i roba íntima per nens i joves de l’Hogar Zacarias Guerra
País on s’actua: Nicaragua

Projecte desenvolupat per dotar a 130 residents de l’Hogar Zacarías Guerra de Managua amb roba de llit, productes d’higiene i roba íntima. Els nens que resideixen al centre son els més desfavorits de diferents departaments de Nicaragua, nens de les presons, en situació de risc, maltractats i abandonats que fugen de la capital on hi ha una situació extrema pobresa, atur i desintegració familiar.

FUNDACIÓ PAU I SOLIDARITAT - CCOO

Projecte: Apoderament de les mares comunitàries del barri de Potosí a Ciudad Bolívar
País on s’actua: Colòmbia
Treball comunitari per aconseguir un treball i salari dignes per aquestes dones que tenen cura de les llars d'infants del barri

Projecte: Millora de les condicions sociolaborals, sanitàries i tecnològiques del Triangle Miner de Nicaragua
País on s’actua: Nicaragua
Posada en marxa d'una oficina d'assessorament en matèria de pensions i incapacitats i assessorament tècnic en temes de salut laboral dels treballadors de la mineria de la zona.

ÀFRICA

CORNELLÀ SOLIDARI

Projecte: Desenvolupament zona rural a Njore i manteniment de l’Hospital de Yemessoa
País on s’actua: Camerun

El projecte es desenvolupa a la zona rural de Njore dirigit a les dones i a l’hospital de Yemessoa,  al Camerun. Els objectius bàsics del projecte són donar suport al treball destinat a les dones i crear un programa de formació i promoció de la salut, així com el manteniment de l’Hospital de Yemessoa que dona servei a una població d’unes dos mil persones.

FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA- SINDICALISTES SOLIDARIS

Projecte: Programa per la integració laboral i sindical del nord del Marroc, fase III
País on s’actua: Marroc

Té per objecte donar suport al pla de la Federació Democràtica del Treball, la contrapart al Marroc. En aquesta tercera fase es projecta el seguiment dels centres que ja hi ha en marxa i la implantació de nous  centres formatius i que es consolidin com a estructures estables de la FDT. Per aconseguir-ho s’està habilitant, equipant i dotant de personal educatiu i administratiu als 5 centres. S’implementa així també un pla de formació en matèria d’informàtica, idiomes i formació ocupacional, i d’altra banda avançar en la igualtat mitjançant el coneixement dels drets laborals i sindicals.

CORNELLÀ AMB EL POBLE SAHRAUÍ

Projecte: Vacances en Pau 2011
País on s’actua: campaments de refugiats sahrauís, Algèria.

A l’estiu, famílies de Cornellà acullen a infants sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf, fent possible que coneguin una realitat sociocultural diferent a la que coneixen i evitin les condicions geogràfiques i climàtiques del desert durant juliol i agost. L’objectiu global es l’acolliment a Cornellà d’uns 8 nens i nenes sahrauís per poder contribuir a la millora del benestar i facilitar l’accés a l’atenció sanitària general i especialitzada. Per altre costat s’aconsegueix donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant la relació amb les famílies catalanes i donar suport al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

BARCELONA ACCIÓ SOLIDÀRIA

Projecte: Formació i capacitació de les dones a Thionk-Essyl. Fase III
País on s’actua: Senegal

En aquest 2011 es proposa seguir amb la continuïtat del projecte amb la ampliació del treball de capacitació formativa de dones. Les dones que participen al projecte aprenen a millorar les competències en quant a cooperatives agrícoles, marc legal, gestió econòmica i tècniques de venda. Amb aquesta formació s’aconsegueix millorar les tècniques i l’eficiència, dotant així també de recursos com l’extracció automàtica de l’aigua i maquinària per conrear. Les dones més actives en cooperativisme es reuneixen al centre per coordinar grups i traspassar els coneixements adquirits a les formacions a la resta.

NASSARA, SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Projecte: Equipament del Centre d’orfes
País on s’actua: Burkina Faso

En els 3 últims anys Nassara ha dedicat tots els seus esforços a la construcció d’un orfenat. Ara, ja  construït, s’està equipant amb el material necessari per poder atendre i cobrir les necessitats bàsiques de nutrició, sanitat i estudi dels nens/es.  És un gran pas endavant que els nens comptin amb un lloc on poder pernoctar amb seguretat i condicions.

ASSOCIACIÓ GENT TERANGA

Projecte: Projectes educatius i lúdics per a la infància de Senegal
País on s’actua: Senegal

Dos projectes de l’entitat fomenten la igualtat i el respecte als drets humans, especialment de la infància i adolescència de Senegal: “els amics Talibé” pels nens del carrer millorant els àmbits sanitaris, nutritius, lúdics i educatius; i el projecte “Ñoo bokk kër gi, Compartint a casa”. Centre social, cultural i lúdic pel barri amb cursos d’informàtica, biblioteca i sala de lectura, sala de jocs i joguines, tallers d’arts plàstiques, etc.

ASOMOBE, ASSOCIACIÓ SOLIDÀRIA MONTSE BERNAT

Projecte: Construcció d’una Escola Bressol
País on s’actua: Mauritània

L'Entitat Asomobe, durant  els anys 2011-2012, portarà terme la construcció d'una nova Llar d'Infants amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà i l'Ajuntament de Nouadhibou (Mauritània). En aquest projecte l'objectiu principal és aconseguir el benestar dels infants de 0 a 5 anys de la zona, en un barri de nova construcció, en la que manquen encara varis serveis bàsics, com la llar d’infants. Es preveu l’assistència de 100 nens/es i s'aconseguirà també que es generin noves incorporacions de dones al món laboral, que seran les principals encarregades de complir amb aquesta tasca tant important, l'educació dels infants.


 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212